INSIDE OUT

Στην Σλοβενία οι ηγέτες της Μεσογείου - Εξελίξεις στο ψευδοκράτος - Το λάθος της Θεοδώρας και η απολογία Κασσελάκη

Μαρία Νταλιάνη
20-10-2025 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στην Σλοβενία οι ηγέτες της Μεσογείου - Εξελίξεις στο ψευδοκράτος - Το λάθος της Θεοδώρας και η απολογία Κασσελάκη

Μια μεγάλη ήττα στην διακυβέρνηση του Προέδρου Μακρόν, αλλά και σημάδι του πόσο εύθραυστη έχει γίνει στο εσωτερικό αυτή η μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, αποτελεί η θρασύτατη ληστεία κοσμημάτων του γαλλικού στέμματος από το Μουσείο του Λούβρου- ένα από τα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου. Μέσα σε ολόκληρα 7 λεπτά, οι ληστές έκλεψαν κοσμήματα - σύμβολα της γαλλικής μοναρχίας όπως αυτά που φορούσε η Ιωσηφίνα κατά την στέψη της από το Ναπολέοντα, τιάρες, καρφίτσες και σκουλαρίκια.

Όλα εκτίθενται στην περίφημη Στοά του Απόλλωνα που ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον 17ον αιώνα από τον Λουδοβίκο ΙΔ’, που αυτοαποκαλούνταν Βασιλιάς Ήλιος. Ταυτίστηκε ο Λουδοβίκος με τον Θεό του Ηλίου, Απόλλωνα και ζήτησε από καλλιτέχνες όπως ο Charles Le Brun να διακοσμήσει την αίθουσα που ολοκληρώθηκε δύο αιώνες μετά με την συμβολή καλλιτεχνών όπως ο Eugène Delacroix.

MED9

Ο Πρόεδρος Μακρόν είναι βέβαιο πως θα βρεθεί στο επίκεντρο της συμπάθειας των ηγετών σήμερα στην Σλοβενία για την Σύνοδο των MED9, δηλαδή των εννέα χωρών που μετέχουν: Ελλάδα, Κύπρος Μάλτας, Ιταλίας, Κρoατία, Ισπανίας, Πορτογαλία, Γαλλία και Σλοβενία. Στην Σύνοδο θα μετέχει και ο Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας. Εκτός από τις τελευταίες εξελίξεις στην Γάζα μετά το Σαρμ Ελ Σέιχ, και την μεγάλη ληστεία στο Λούβρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να προωθήσει την πρωτοβουλία 5Χ5 στην Μεσόγειο (Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Αίγυπτος, Λιβύη) για την επίλυση καυτών ζητημάτων: μεταναστευτικό, οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, προστασία θαλάσσιων πάρκων, πολιτική προστασία).

Η συγκυρία είναι ενδιαφέρουσα καθώς σήμερα στο Λουξεμβούργο ο Γεραπετρίτης θα συναντηθεί και με Φιντάν, που δεν κρύβει την δυσαρέσκειά του για το ελληνικό βέτο στην συμμετοχή της χώρας του στο SAFE.

Εξελίξεις

Η εκλογή του Tουρκοκύπριου Τουφάν Ερχιουμάν στην ηγεσία του ψευδοκράτους επίσης θα απασχολήσει το περιθώριο της MED9. Παρ’ ότι χθες έσπευσαν να τον συγχαρούν τόσο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Αννίτα της Κυπριακής Βουλής, όσο και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης, ουδείς είναι βέβαιος για τις προθέσεις και τις θέσεις του απέναντι στο Κυπριακό. Πάντως, η εκλογή του γεννά ελπίδες, που δεν υπήρχαν καθόλου εάν επανεκλεγόταν ο εκλεκτός του Ερντογάν Τατάρ.

Καυτές εξελίξεις

Δίπλα στα μεγάλα, υπάρχουν και τα μικρά που δεν παύουν ποτέ να δημιουργούν ιλαρότητα στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Ένα story που ανέβασε κατά λάθος η

βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη αποκάλυψε αίφνης τα εξής: ο Πρόεδρος Κασσελάκης την κατηγορεί ότι διχάζει (ποιους και ποιον δεν έγινε γνωστό). Η ίδια τον κατηγορεί ότι δεν την καταδέχεται (άρα, δεν την λαμβάνει υπόψη). Και τέλος, ο Πρόεδρος Κασσελάκης της βάζει τελεσίγραφο να φέρει αποτελέσματα (ίσως ν’ ανεβάσει το κόμμα στις δημοσκοπήσεις; Ίσως να κάνει καμιά πετυχημένη μεταγραφή;) πριν από την επιστροφή του στην Ελλάδα, καθώς λείπει πάλι στις ΗΠΑ.

Επανόρθωση

Ο Πρόεδρος Κασσελάκης κατάλαβε αμέσως το θέμα και έσπευσε να το επουλώσει με μια πολύ δυνατή ανάρτηση για την αντιπρόεδρό του.

«Εννοείται ότι είμαι απαιτητικός από τους στενότερούς μου συνεργάτες. Ειδικά από εκείνους που εκτιμώ ιδιαίτερα» έγραψε.

Ακολουθεί επαινετικός χείμαρρος με στόχο να μαλακώσει, όχι μόνο την Θεοδώρα, αλλά και την εικόνα που αποκόμισαν τα απλά μέλη για την ποιότητά του από το κατά λάθος story:

«Όσοι ειρωνεύονται την Θεοδώρα Τζάκρη, μακάρι να είχαν το 1/10 από τα κότσια που έχει δείξει στη ζωή της, αλλά και μέσα στο συνέδριο-παρωδία. Έχει αντιμετωπίσει άπλετο σεξισμό και bullying στην καριέρα της. Έχει έρθει απέναντι σε τεράστια συμφέροντα και σε πιασμένους πολιτικούς. 22 χρόνια βουλευτής και δεν μπορεί να της προσάψει κανείς τίποτα. Μακάρι να της μοιάζατε. Μακάρι να της μοιάσουν πολλά κορίτσια που μεγαλώνουν σε αυτήν τη χώρα και να μπουν στην πολιτική, να προσφέρουν στην κοινωνία απέναντι στην τοξικότητα του βάλτου.

Είμαι υπερήφανος για την Θεοδώρα και για όλα τα μέλη του Κινήματος. Μην πτοείστε - πεισμώστε!»

Ιθάκη

Η Θεοδώρα, που είναι αντιπρόεδρος στο μικρό κόμμα Κασσελάκη το παλεύει σκληρά. Εάν δεν υπήρχε αυτό το ανθρώπινο λάθος, και η αποκάλυψη λεπτών διαβαθμισμένων μυστικών, κανείς δεν θα ασχολούνταν.

Πόσο μάλλον όταν έγινε ο επικοινωνιακός τυφώνας την περασμένη Παρασκευή με το όνομα του βιβλίου που έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας: Ιθάκη. Ο καθένας είχε κάτι να πει με αφορμή τον τίτλο. Και πού ν’ αρχίσουν οι περιοδείες του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Της Σκύλας και της Χάρυβδης θα γίνει στην αριστερή πολυκατοικία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:09

Χονγκ Κονγκ: Boeing 747 βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης - 2 νεκροί

10:03

Κλιμακώνεται η κόντρα ΗΠΑ με Κολομβία – Νέες δηλώσεις από Τραμπ και Χέγκσεθ

10:00

Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα

09:47

Τουφάν Ερχιουρμάν: Ποιος είναι ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων

09:44

Τουρισμός: Αυξάνει η off season ζήτηση και στα Airbnb

09:36

Παπαθανάσης: Στο ΑΠΔΕ ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού

09:34

Eurobank: Αγορά 2,11 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 7,51 εκατ. ευρώ

09:31

Deal 4 δισ. ευρώ για Kering και L’Oreal

09:27

Κλείνει το Ηρώδειο για τρία χρόνια

09:23

Black Friday και Cyber Monday: Πότε έρχονται - Συμβουλές για να βγείτε κερδισμένοι

09:22

Μακρόν για διάρρηξη στο Λούβρο: Θα ξαναβρούμε τα έργα και οι αυτουργοί θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

09:10

Απειλεί να αναπτύξει την Εθνοφρουρά στο Σαν Φρανσίσκο ο Τραμπ

08:57

Επέστεψε ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας - Ποια οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα

08:55

Η Γαλλία απαγόρευσε εξαγωγή μοσχαριών, ενώ στην Ελλάδα η ζήτηση για εκτροφή αναθερμαίνεται!

08:46

Ιαπωνία: Συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού εντός ημέρας – Ανοίγει ο δρόμος για την Τακαΐτσι

08:40

Πρόεδρος της Βολιβίας ο Ροδρίγο Πας - Ποιος είναι ο 58χρονος κεντροδεξιός γερουσιαστής

08:31

Κίνα: Σε χαμηλό έτους η ανάπτυξη στο γ' τρίμηνο - Στο 4,8%

08:22

Ιχθυοκαλλιέργειες: Η μεγάλη ευκαιρία του 2025 και οι χρόνιες παθογένειες

08:15

Διαβεβαιώνει ο Τραμπ: Η κατάπαυση του πυρός Ισραήλ - Χαμάς παραμένει σε ισχύ

08:08

Ο Ολυμπιακός έχει τον Βαγγέλη Μαρινάκη - Η Μπαρτσελόνα, ποιον;

08:00

Στη Σλοβενία ο Μητσοτάκης για τη MED9 - Η ατζέντα και η πρωτοβουλία 5Χ5 της Αθήνας

07:52

Μέσος μισθός: Στον πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης οι ελληνικές περιφέρειες - Μας πέρασαν και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

07:44

FT - Τραμπ σε Ζελένσκι: «Αποδέξου τους όρους της Ρωσίας πριν καταστραφείς»

07:35

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

07:26

ΕΝΦΙΑ 2026: Oι αλλαγές, οι εκπτώσεις, οι δόσεις - Πότε θα έρθει ο νέος λογαριασμός σε 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

07:19

Ανελκυστήρες: «Φάκα» για τα «μαύρα» η πιστοποίηση των ασανσέρ

07:12

Αέριο: Κρίσιμο Συμβούλιο Υπουργών για «στοπ» στις ρωσικές εισαγωγές – Θετική η Αθήνα 

07:05

Στην Σλοβενία οι ηγέτες της Μεσογείου - Εξελίξεις στο ψευδοκράτος - Το λάθος της Θεοδώρας και η απολογία Κασσελάκη

07:00

Αναμονή για τα δάνεια του ν. Κατσέλη – Αναστάτωση για το ΧΑ – Κλειδώνουν οι αλλαγές στο Ταμείο Ανάκαμψης

23:58

Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι απέσπασαν χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα, προσποιούμενοι υπαλλήλους λογιστικού γραφείου