INSIDE OUT

Η σιωπή του Νίκου Παππά, Ο Αντώνης Κοτσακάς παίζει μπάλα στις διαγραφές, Έρχονται δημοσκοπήσεις

25-10-2023 | 07:11
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η σιωπή του Νίκου Παππά - Ο Αντώνης Κοτσακάς παίζει μπάλα στις διαγραφές - Έρχονται δημοσκοπήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα μπαίνει στο αεροπλάνο της επιστροφής για Αθήνα με γεμάτες βαλίτσες και ακόμα περισσότερες σκοτούρες. Άφησε το κόμμα την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε κακή κατάσταση και το βρίσκει να παραπαίει. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ένα 9μελές όργανο έμπνευσης Αλέξη Τσίπρα, για να πίνει πρωινό καφέ με εκπροσώπους όλων των αποχρώσεων, χωρίς να χάνει μια μέρα ολόκληρη σε πολύωρες συνεδριάσεις της ΠΓ, θα γίνει αύριο Πέμπτη. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης θα πιει καφέ με τον Πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο, τους γραμματείς Σβίγκου και Βασιλειάδη, τη Γραμματέα της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ενώ από το παλιό σχήμα που έφτιαξε ο Αλέξης το 2022 παραμένουν οι κ.κ. Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου κι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το όνομα της κ. Αχτσιόγλου έχει ενδιαφέρον γιατί συμμετείχε στο άτυπο όργανο ως τομεάρχης Οικονομικών αλλά και ως πρώτη σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή στην Αττική. θα είναι το δεύτερο τετ α τετ με τον Στέφανο. Στο πρώτο του αρνήθηκε καθήκοντα με το επιχείρημα ότι δεν έχει ενέργεια.

Σιωπή Παππά

Όμως στο οργανόγραμμα Κασσελάκη, όπως ανακοινώθηκε και πέρασε ξυστά στην ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τομεάρχης Οικονομικών είναι ο Νίκος Παππάς. Θα μετέχει άραγε στον καφέ του Εκτελεστικού αύριο; Περιέργως πως, ο κ. Παππάς, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά το βράδυ της εκλογής του έξω από την Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο. Παρ’ ότι θεωρείται στέλεχος του στενού επιτελείου του νέου Προέδρου, και κατά πολλούς, ο άνθρωπος που βγάζει την ‘γραμμή’ και έχει κομβικό ρόλο -μαζί με Πολάκη-, στους χειρισμούς του Κασσελ, ο Νίκος Παππάς επιλέγει την ύποπτη σιωπή η οποία δεν έχει περάσει διόλου απαρατήρητη. Κάτι αόρατες αραχνούλες σε φωταγωγούς του κτιρίου, υποψιάζονται ότι ο υπαρχηγός το παίζει δίπορτο, αποφεύγει το ξεκατίνιασμα και εκφράζεται περίεργα για το νέο Πρόεδρο, σε στυλ, «μας εκθέτει».

Ντρίμπλα Κοτσακά

Όμως μπορεί ο Νίκος να ασχολείται με την ομιλία του Προέδρου στο Συνέδριο του Economist αύριο βράδυ, και γι’ αυτό έχει αποσυρθεί απ’ την επικαιρότητα.

Γύρω του πάντως συνεχίζεται η χαοτική κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος με τις διαγραφές, των κ.κ. Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα. Κεντρικό πρόσωπο του δράματος ο Αντώνης Κοτσακάς που βρήκε αποκούμπι στα διαδικαστικά. Ο Αντώνης υπενθύμισε λοιπόν ότι τόσο αυτός που ζητάει (Κασσελάκης), όσο κι αυτοί για τους οποίους ζητείται η διαγραφή (Τζουμάκας, Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας) θα πρέπει πρώτα να κάνουν interview σε τριμελή επιτροπή της 15μελούς Επιτροπής Δεοντολογίας. Στην συνέχεια, το 15μελές όργανο θα ζητήσει γνωμοδότηση των Οργάνων στα οποία ανήκουν οι προς διαγραφή. Για τον κ. Βίτσα το όργανο που θα γνωμοδοτήσει καταρχήν για την παραπομπή, είναι η ΚΕ. Ενώ για τους κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη, η ΠΓ.

Κι αν δεν περάσει;

Με δεδομένο ότι στην ΠΓ ο συσχετισμός είναι κατά του Προέδρου Στέφανου, και στην ΚΕ τα πράγματα μπορεί να γίνουν οριακά, το εφιαλτικό ερώτημα, τί θα γίνει αν δεν η γνωμοδότηση είναι αρνητική, πλανάται πάνω από την αναστατωμένη κομματική βάση. Στο ενδεχόμενο αυτό, θα πρόκειται ασφαλώς για ήττα μεγατόνων του νέου Προέδρου, από την οποία μπορεί να ξεφύγει ίσως, μόνο επισπεύδοντας το Συνέδριο.

Και οι αριθμοί;

Κι αν όλ’ αυτά γίνουν υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων που ετοιμάζονται να σκάσουν οσονούπω, προς το σαββατοκύριακο; Γαλάζιο πανέμορφο πτηνό,

πολύ δικό μου, που παρατηρεί από μακριά τις εξελίξεις, βλέπει τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, «τσιμπάνε» προς τα πάνω. Μάλιστα επιμένει ότι τα ξέρει και ο ίδιος ο Πρόεδρος Στέφανος, ο οποίος είναι έτοιμος να τα χρεώσει σε όσους ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι.

Σε αυτούς προστέθηκε χθες και ο Θοδωρής ο Δρίτσας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στον Δ. Λαγκαδά για την παραβατικότητα ανηλίκων

23:15

Χαρακόπουλος: Αποδραματοποίηση των βουλευτικών παρεμβάσεων

22:46

ΥΠΠΟ- ΕΚΚΟΜΕΔ: Νέα εποχή για την οπτικοακουστική δημιουργία

22:20

Αεροπορικές υπό πίεση: Το Λονδίνο επιτρέπει συγχώνευση πτήσεων το καλοκαίρι

22:19

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι για κλοπές στο κέντρο της Αθήνας

21:47

Γαλλία: Δύο μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μάγχη

21:18

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

21:14

Τραμπ: Μελέτησα την ιρανική πρόταση - Δεν είναι αποδεκτή

20:59

Βρετανία: Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες από έκρηξη σε σπίτι στο Μπρίστολ

20:48

ΗΠΑ: Εξακριβώθηκε ότι ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου πυροβόλησε έναν αστυνομικό

20:32

Επίθεση σε φορτηγό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

20:22

DW: Βαρύτερο πλήγμα για τη Γερμανία θα ήταν η απομάκρυνση των πυραύλων Tomahawk

20:07

Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

19:54

Ιράν: Λύση «πακέτο» εντός 30 ημερών προτείνει η Τεχεράνη

19:30

Ολοταχώς προς εκλογική ήττα ο Ντοναλντ Τραμπ

19:29

Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ προκαλούν ασφυξία στο ιρανικό καθεστώς με τον οικονομικό αποκλεισμό

19:15

Μητσοτάκης: Άλμα της Ελλάδας στο διάστημα

18:57

Δύο κρατούμενοι νεκροί στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών

18:52

Ιταλία: O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο πρόκειται να επισκεφθεί το Βατικανό και τη Ρώμη

18:18

Στουρνάρας: Ανησυχίες για ύφεση στη ζώνη του ευρώ είναι πραγματικές και δικαιολογημένες

18:00

Επίσκεψη Τασούλα στην Αρμενία

17:49

ΔΟΑE: Drone έθεσε στο στόχαστρο εργαστήριο ελέγχου ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

17:39

Μαρινάκης για παγκόσμια ημέρα ελευθερίας Τύπου: Αυτά έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και άλλαξε το τοπίο στα ΜΜΕ

17:29

Μαρόκο: Αγνοούνται δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην άσκηση "African Lion 2026"

17:20

Τσίπρας: Γιατί αρνήθηκα να συμμετάσχω στη σειρά ντοκιμαντέρ του Σκάι

17:01

Οι επιθέσεις Τραμπ κατά Ευρωπαίων ηγετών επιδεινώνουν το ψυχρό κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις

16:24

Σδούκου: Αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ

16:16

ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου

16:13

Τα μνημόνια δεν χτίζονται σε μια μέρα

16:00

Παπασταύρου: Κάνουμε πράξη την ενεργειακή δημοκρατία