INSIDE OUT

Τι θα γίνει σήμερα στο Ωδείο Αθηνών, Ποιοι στηρίζουν Έφη, Σκέρτσος vs ακριβών ακτοπλοϊκών, Το σχέδιο του Σκρέκα

12-07-2023 | 08:40
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι θα γίνει σήμερα στο Ωδείο Αθηνών, Ποιοι στηρίζουν Έφη, Σκέρτσος vs ακριβών ακτοπλοϊκών, Το σχέδιο του Σκρέκα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Λίγες φορές γίνομαι συναισθηματική. Όλοι το ξέρουν αυτό. Όταν όμως το θέμα αφορά τον Πλάτωνα, ναι, υποκύπτω. Σήμερα, δεν μπορώ, παρά να είμαι εκεί. Στο εξαίσιο Ωδείο Αθηνών, το κτίριο που σχεδίασε ο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, ο μοναδικός Έλληνας μαθητής του Βάλτερ Γκρόπιους, ιδρυτής της σχολής του Bauhaus.

Δεν το προσέχουν πολλοί, είναι επί της Λ. Κωνσταντίνου και Ρηγίλλης. Το πρόσεξε όμως και για χάρη του θα κατέβω Ωδείο, ο θαυμάσιος Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ και πρώην υφυπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και πρώην υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και ευρωβουλευτής με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, θα παρουσιάσει απόψε την δραματοποιημένη διάλεξη «Πλάτων». Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής, για την οποία παρ’ ολίγον ο Πελεγρίνης να ήταν στο εκρηκτικά δημοφιλές ψηφοδέλτιο του δαιμόνιου Γιώργου Πατούλη.

Για το σημαντικό event αποφάσισα να φορέσω (τί άλλο;!) Dior Cruise της φίλης μου της Chiuri με την οποία είμαστε αχώριστες από τότε που ήλθε προσωπικά στους Δελφούς. Μου πρότεινε ένα απλό λευκό, με μια κόκκινη καρδιά, μια πινελιά συναισθήματος σ’ έναν κόσμο γεμάτο βίαιες συγκρούσεις. Θα ταίριαζε και στην πρωινή εκδήλωση του Ωδείου, λίγες ώρες νωρίτερα από του Πελεγρίνη, στην παρουσίαση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λευκό, με μια πινελιά κόκκινου συμβολισμού, τόσο-όσο για να μην τρομάξει ο απλός κόσμος από τον ριζοσπαστικό λόγο.

Ιστορική μέρα

Από χθες προσπαθώ να εξηγήσω γιατί η Έφη επέλεξε το Ωδείο Αθηνών.

Για να ξεφύγει από την μιζέρια της Κουμουνδούρου; Την αδιαφορία μιας αίθουσας ξενοδοχείου; Της αρέσει το Bauhaus; Είναι θαυμάστρια των σπουδαίων αποφοίτων του (Μαρία Κάλλας, Δημήτρης Μητρόπουλος, Νίκος Σκαλκώτας, Τζίνα Μπαχάουερ, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Σγουρός, Λουκάς Καρυτινός κα) και μας το έκρυβε επιμελώς μέχρι τώρα; Δεν υπήρχε κατάλληλη αίθουσα ούτε σε Αιγάλεω, ούτε σε Χαϊδάρι, ούτε σε Περιστέρι, ούτε σε Πετρούπολη; Ελπίζω να μάθουμε.

Πάει με φόρα

Η Αχτσιόγλου, θα είναι αναμφισβήτητα του πρόσωπο του καλοκαιριού. Με τις ευλογίες Δραγασάκη, Αποστολάκη, Ηλιόπουλου, Τζανακόπουλου (και το ανάποδο;), Χαρίτση, Μαριλίζας, Ραγκούση, Μπίστη και Γαβριήλ, πάει με φόρα για την κορυφή. Κόμμα-γωνία-πακετάκι- με φιόγκο αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη τετραετία.

Στου Ψυρρή

Αντίθετα από την μυστηριώδη επιλογή της Έφης, ο φλεγματώδης Ευκλείδης θα ανακοινώσει την δική του υποψηφιότητα στην μποέμ γειτονιά του Ψυρρή. Διασκεδάζω πολύ με τις μπηχτές στα social για την ηλικία του πρώην υπουργού Οικονομικών, και την ανάγκη απόσυρσής του για χάρη των νέων. Ο Τσακαλώτος εξακολουθεί να είναι νέος στην καρδιά, ερωτευμένος φουλ, και φιλοσοφημένος όσο πρέπει για να μην παίρνει τον εαυτό του τόσο σοβαρά. Ένας άξιος υποψήφιος, που θα αποσυρθεί για χάρη της Έφης, εκτός αν φτάσει στους τελικούς. Τον στηρίζει ο Βίτσας.

Υποψηφιότητας Παππά, Πολάκη κλπ στην Κεντρική Επιτροπή.

Σπιντάρει η κυβέρνηση

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει Ωδείο, Ψυρρή και ποιος ξέρει που άλλου, κι ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απολαμβάνει επιτέλους τις διακοπές του καλοκαιριού, αφού κανείς δεν περιμένει τίποτα απ’ αυτό, οι κυβερνητικοί συνειδητοποιούν ότι πρέπει να κυβερνήσουν. Οι τιμές-φωτιά στα ακτοπλοϊκά έχουν ανησυχήσει το Μαξίμου, καθώς απομένει ακόμα περίπου ενάμιση μήνας καλοκαίρι. Στην σύσκεψη που έγινε με εκπροσώπους των ακτοπλόων, έγινε σαφές πως το θέμα το πήρε πάνω του ο επιτελικός Άκης Σκέρτσος. Νόμιζα πως ο ρόλος του θα ήταν πιο «κεντρικός», αλλά δεν μπορώ παρά να επικροτήσω την ενασχόληση με την καλοκαιρινή καθημερινότητα.

Απογραφές

Εντυπωσιακή βρήκα και μια εξαγγελία του νέου υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκας. Ο Σκρέκας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

και μεταξύ άλλων, είπε ότι ετοιμάζει λεπτομερή απογραφή των βιομηχανικών κτιρίων που έχουν παροπλιστεί/εγκαταλειφθεί/ρημάξει σε ολόκληρη την χώρα. Όπως εξήγησε για το καθένα θα υπάρχει λεπτομερής φάκελος με όλα τα στοιχεία (κατάσταση, τμ, δίκτυα, ιδιοκτησία, χρήση, έκταση, χώροι, κλπ) ώστε πιθανοί επενδυτές να έχουν δυνατότητα να δουν τι υπάρχει χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Έξυπνο. Δελφούς μην έρθει, έχει μεν ερείπια αλλά τα χρησιμοποιώ όλα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:44

Αντίστροφη μέτρηση για Μηχανογραφικό και ανακοίνωση βάσεων εισαγωγής

09:33

Μεσσηνιακή Μάνη: 7 στάσεις που πρέπει να κάνετε

09:27

Βασικός προμηθευτής ενέργειας για τη ΝΑ Ευρώπη η Ελλάδα

09:12

Ρύθμιση 72 δόσεων για χρέη στο Δημόσιο: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

08:50

Τουρισμός: Ακριβό Αιγαίο, προσιτή Ευρώπη;

08:36

Ισχυρή αύξηση κερδών για τη ZARO’S – Οι στόχοι του 2026

08:27

Γιατί η μάχη κατά της πλαστικής ρύπανσης δεν κρίνεται μόνο στην Ευρώπη - Ποιά είναι η «πορεία» του 95% των πλαστικών στα ποτάμια

08:19

Να γιατί έχουμε τα πιο ακριβά όσπρια και αποξηραμένα φρούτα στην Ευρώπη

08:12

Λιανεμπόριο: Στον «χορό» των εκπτώσεων ρίχνεται η αγορά – Ξεκίνησαν ήδη οι προσφορές

08:06

Ακίνητα: Σερί ανόδου στη Βόρεια Ελλάδα - Ο χάρτης των τιμών

08:00

Πως μπορούν να καλύψουν τα τελευταία ασφαλιστικά «χιλιόμετρα» άνεργοι που θέλουν να βγουν στη σύνταξη

07:42

ΗΠΑ και Ιράν ανταλλάσουν χτυπήματα - Κλειστά τα στενά του Ορμούζ δηλώνουν οι IRGC

23:58

Ζάκυνθος: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

23:37

Μνημόνιο Συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

23:15

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μοτοσικλέτας, αγνόησε σήμα αστυνομικών, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και πινακίδα STOP

22:47

Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια στην Ηγουμενίτσα

22:16

Δυτική Ελλάδα: Μειώθηκαν κατά περίπου 7.000 οι επικίνδυνες παραβάσεις το Ά εξάμηνο του 2026 σε σύγκριση με το 2025

21:47

Βουλή: Κατατέθηκαν προς κύρωση δύο νέες συμβάσεις αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με Βουλγαρία και Μαυροβούνιο

21:18

ΟΠΑ: Πενήντα υποτροφίες για φοιτητές από την περιφέρεια, παραχωρεί το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

21:00

Τραμπ: Δήλωσε πως «μόλις τελείωσε» ένα τσεκ-απ στο Walter Reed

20:45

Η Τουρκία εξακολουθεί να αξιολογεί τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Τράπεζα για την Άμυνα και Ασφάλεια

20:27

Τεχνολογία: Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

20:20

Έξι νεκροί στην Ουκρανία και 12 τραυματίες στο Κίεβο από ρωσικά πλήγματα

20:10

Στην Λέσβο η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

19:53

Ιράν: Η «εκδίκηση» για τον Αλί Χαμενεΐ είναι «αναπόφευκτη» λέει ο ανώτατος ηγέτης

19:47

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

19:30

Τα Στενά του Ορμούζ αλλάζουν τους κανόνες – Πώς λειτουργούν τα υπόλοιπα θαλάσσια περάσματα

19:24

ΗΠΑ: Κλητεύσεις σε δημοσιογράφους των ΝΥΤ για ρεπορτάζ των ζητημάτων ασφαλείας του Air Force One

19:06

Γεωργιάδης: Εγκαινίασε τα ανακαινισμένα ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου «Βουβάλειο»

18:54

Γαλλία: Ο πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και το μουσείο Ορσέ έκλεισαν νωρίτερα σήμερα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών