INSIDE OUT

Ένας Αλέξης φεύγει, μια Ελένη έρχεται, Ερωτήσεις κι απαντήσεις για σκοτεινή υπόθεση στις Βρυξέλλες

18-04-2023 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ένας Αλέξης φεύγει, μια Ελένη έρχεται, Ερωτήσεις κι απαντήσεις για σκοτεινή υπόθεση στις Βρυξέλλες

Στην αρχή μίλησε η Ρομπέρτα Μετσόλα. Η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι υπάρχει αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Μετά μίλησε ο ίδιος ο Γεωργούλης. Δήλωσε έκπληξη για την καταγγελία, την χαρακτήρισε «ψευδή και συκοφαντική για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια». Έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ και συναίνεσε στην άρση της ασυλίας του για να πάει στην δικαιοσύνη.

Στην συνέχεια, σε χρόνο dt, μίλησε η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι ο ευρωβουλευτής τίθεται εκτός.

Μετά μίλησε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και είπε ότι ο κ. Γεωργούλης τίθεται εκτός κόμματος (με συνοπτικές διαδικασίες).

Στην συνέχεια μίλησε η ΝΔ και ζήτησε εξηγήσεις: τι αφορά η καταγγελία, αν έγινε για πρώτη φορά, αν ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε. Γενικά έθεσε διάφορες ερωτήσεις.

Απαντήσεις

Στο τέλος μίλησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και έτσι ξεκίνησαν να δίνονται κάποιες απαντήσεις από αυτή την αναπάντεχη υπόθεση που τάραξε τα μεταπασχαλινά νερά.

«Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020» υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με την φράση αυτή έγινε επίσημα γνωστό ότι υπήρχε καταγγελία για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη από το 2020, δηλαδή σχεδόν με τον πρώτο χρόνο θητείας του κ. Γεωργούλη στην ευρωβουλή. Άραγε ποιοι το γνώριζαν;

Η άλλη διάσταση

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μια άλλη διάσταση του θέματος. Η πολιτική.

«Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία» σημειώνει η ανακοίνωση. «Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Το Επικρατείας

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητάει διακριτικότητα και μυστικότητα, όμως το ίδιο αποκαλύπτει πτυχές της υπόθεσης: πότε έγινε η καταγγελία, και ότι αφορά «σοβαρά ποινικά αδικήματα». Έχω μπερδευτεί ειλικρινά.

Κι όσο ο ένας μετά τον άλλον τοποθετούνταν, έγινε σαν αστραπή γνωστό ότι η καταγγέλλουσα είναι πρόσωπο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Προέδρου Ανδρουλάκη και προορίζεται είτε για την πρώτη, ή την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας- με πιθανότερο σενάριο το δεύτερη, καθώς η φαίνεται ότι πληροί και τις προϋποθέσεις του εκπροσώπου Ομογένειας.

Δύτρια και δρομέας

Η ίδια η κα Ελένη Χρονοπούλου, η οποία σύμφωνα με τις διαρροές είναι η καταγγέλουσα, μέχρι την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν μίλησε ακόμα. Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς η Πυθία για να καταλάβει ότι η αναγνωρισιμότητά της θα ξεπεράσει αυτή του Αλέξη Γεωργούλη τις επόμενες μέρες. Η κα Χρονοπούλου, η οποία εξελέγη τέταρτη κατά σειρά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι νομικός, υπήρξε συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών). Ως δύτης και δρομέας μεγάλων αποστάσεων μένει να αποδειχθεί εάν τελικά θα προχωρήσει και στην κεντρική πολιτική σκηνή στην οποία εισήλθε (ακουσίως) και με πάταγο.

Ο Αλέξης του πολιτισμού

Την ίδια στιγμή με πάταγο αποχωρεί, όπως όλα δείχνουν, από την ίδια σκηνή ο προβεβλημένος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης. Ήταν το λαμπρό αστέρι στην ευρωομάδα που παρουσίασε με θέρμη ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 λέγοντας:

«Αν και κάποιοι είπαν ότι δεν χωρούν πολλοί Αλέξηδες, εντούτοις εγώ είμαι μεγαλόψυχος! Θα καλέσω τον Αλέξη τον Γεωργούλη, έναν από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, στην πρώτη γραμμή για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού στην Ευρώπη».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Τραμπ για τιμές στα καύσιμα: «Αν αυξηθούν, ας αυξηθούν»

23:40

Ισλανδία: Η κυβέρνηση θα προτείνει δημοψήφισμα για ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

23:23

Φόβος για πετρελαϊκό σοκ κατέκλυσε την Wall Street - Διέγραψε όλα τα κέρδη του 2026 ο Dow Jones

22:56

Ισραήλ: Η απόφαση για την εξόντωση του Χαμενεΐ ελήφθη τον Νοέμβριο

22:52

Έφθασαν με C-130, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, οι 91 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι

22:43

Απ. Τζιτζικώστας: Συνεργαζόμαστε με σειρά εταίρων για να εξασφαλίσουμε τον ασφαλή διάπλου στην Μ. Ανατολή

22:34

Πετρέλαιο σε ξέφρενη άνοδο: Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

22:10

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον Βούλγαρο ομόλογό του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

21:48

Ερντογάν για πύραυλο από Ιράν: Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό

21:36

Το Ιράν δεν επιδιώκει εκεχειρία ή διαπραγματεύσεις, είναι έτοιμο να αποκρούσει χερσαία επίθεση - Το Ισραήλ περνά «στην επόμενη φάση»

21:36

Ζελένσκι: Έλαβε αίτημα από ΗΠΑ να συμβάλει στην αναχαίτιση drones – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια, λέει ο Τραμπ

21:30

Ο Τραμπ απομακρύνει την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας - Η καμπάνια των 200 εκατ. δολ. που την εκθέτει

21:19

Οι πρώτες 100 ώρες πολέμου με το Ιράν κόστισαν στις ΗΠΑ 3,7 δισ. δολάρια

21:05

Ιράν: Η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι drones χτύπησαν το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν

21:01

Viohalco: Στα 7,2 δισ. ο τζίρος, αύξηση 20% στα a-EBITDA - Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,27 ευρώ/μετοχή

20:40

Φινλανδία: Η κυβέρνηση θα άρει πλήρως την απαγόρευση εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στο έδαφος της

20:18

Τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ

20:15

Κάλας: Το χάος στη Μέση Ανατολή πηγάζει από τη διάβρωση του διεθνούς δικαίου

20:08

Γερμανία: Η Lufthansa επαναλαμβάνει τις πτήσεις από και προς Λάρνακα από το Σάββατο

20:05

Το Ορμούζ χαρακτηρίστηκε «εμπόλεμη ζώνη», χιλιάδες ναυτικοί μπορούν να ζητήσουν τον επαναπατρισμό τους

20:01

AEGEAN: Νέες ακυρώσεις πτήσεων από και προς Ισραήλ, Ιράκ, Λίβανο, ΗAE και Σαουδική Αραβία

19:57

Γερμανία: Δεν σχεδιάζουμε προς το παρόν επιπλέον στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο

19:56

«Εκτοξεύεται» ξανά το πετρέλαιο - Ξεπέρασε τα 80 δολ. το αμερικανικό αργό, +5% το Brent

19:49

Τι εισάγει η Ελλάδα από τη Μέση Ανατολή

19:37

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μακρόν για το Ιράν

19:29

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου 8 εκατ. με την CrediaBank

19:13

Ευρωαγορές: Δεν άντεξαν τις «πολεμικές» πιέσεις οι δείκτες

19:00

Fitch: Δεν θα ξεπεράσει τον έναν μήνα το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Πόσο κοστίζει σε κάθε χώρα του Κόλπου

18:59

Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Δωρεά 10 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ για 47 μικρά νησιά της Ελλάδας

18:52

Τραμπ: Πρέπει να εμπλακώ στον διορισμό του επόμενου ηγέτη του Ιράν