INSIDE OUT

Ένας Αλέξης φεύγει, μια Ελένη έρχεται, Ερωτήσεις κι απαντήσεις για σκοτεινή υπόθεση στις Βρυξέλλες

18-04-2023 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ένας Αλέξης φεύγει, μια Ελένη έρχεται, Ερωτήσεις κι απαντήσεις για σκοτεινή υπόθεση στις Βρυξέλλες

Στην αρχή μίλησε η Ρομπέρτα Μετσόλα. Η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι υπάρχει αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Μετά μίλησε ο ίδιος ο Γεωργούλης. Δήλωσε έκπληξη για την καταγγελία, την χαρακτήρισε «ψευδή και συκοφαντική για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια». Έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ και συναίνεσε στην άρση της ασυλίας του για να πάει στην δικαιοσύνη.

Στην συνέχεια, σε χρόνο dt, μίλησε η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι ο ευρωβουλευτής τίθεται εκτός.

Μετά μίλησε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και είπε ότι ο κ. Γεωργούλης τίθεται εκτός κόμματος (με συνοπτικές διαδικασίες).

Στην συνέχεια μίλησε η ΝΔ και ζήτησε εξηγήσεις: τι αφορά η καταγγελία, αν έγινε για πρώτη φορά, αν ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε. Γενικά έθεσε διάφορες ερωτήσεις.

Απαντήσεις

Στο τέλος μίλησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και έτσι ξεκίνησαν να δίνονται κάποιες απαντήσεις από αυτή την αναπάντεχη υπόθεση που τάραξε τα μεταπασχαλινά νερά.

«Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020» υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με την φράση αυτή έγινε επίσημα γνωστό ότι υπήρχε καταγγελία για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη από το 2020, δηλαδή σχεδόν με τον πρώτο χρόνο θητείας του κ. Γεωργούλη στην ευρωβουλή. Άραγε ποιοι το γνώριζαν;

Η άλλη διάσταση

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μια άλλη διάσταση του θέματος. Η πολιτική.

«Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία» σημειώνει η ανακοίνωση. «Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Το Επικρατείας

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητάει διακριτικότητα και μυστικότητα, όμως το ίδιο αποκαλύπτει πτυχές της υπόθεσης: πότε έγινε η καταγγελία, και ότι αφορά «σοβαρά ποινικά αδικήματα». Έχω μπερδευτεί ειλικρινά.

Κι όσο ο ένας μετά τον άλλον τοποθετούνταν, έγινε σαν αστραπή γνωστό ότι η καταγγέλλουσα είναι πρόσωπο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Προέδρου Ανδρουλάκη και προορίζεται είτε για την πρώτη, ή την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας- με πιθανότερο σενάριο το δεύτερη, καθώς η φαίνεται ότι πληροί και τις προϋποθέσεις του εκπροσώπου Ομογένειας.

Δύτρια και δρομέας

Η ίδια η κα Ελένη Χρονοπούλου, η οποία σύμφωνα με τις διαρροές είναι η καταγγέλουσα, μέχρι την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν μίλησε ακόμα. Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς η Πυθία για να καταλάβει ότι η αναγνωρισιμότητά της θα ξεπεράσει αυτή του Αλέξη Γεωργούλη τις επόμενες μέρες. Η κα Χρονοπούλου, η οποία εξελέγη τέταρτη κατά σειρά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι νομικός, υπήρξε συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών). Ως δύτης και δρομέας μεγάλων αποστάσεων μένει να αποδειχθεί εάν τελικά θα προχωρήσει και στην κεντρική πολιτική σκηνή στην οποία εισήλθε (ακουσίως) και με πάταγο.

Ο Αλέξης του πολιτισμού

Την ίδια στιγμή με πάταγο αποχωρεί, όπως όλα δείχνουν, από την ίδια σκηνή ο προβεβλημένος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης. Ήταν το λαμπρό αστέρι στην ευρωομάδα που παρουσίασε με θέρμη ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 λέγοντας:

«Αν και κάποιοι είπαν ότι δεν χωρούν πολλοί Αλέξηδες, εντούτοις εγώ είμαι μεγαλόψυχος! Θα καλέσω τον Αλέξη τον Γεωργούλη, έναν από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, στην πρώτη γραμμή για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού στην Ευρώπη».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:10

Στην Φρανκφούρτη ο Κυρ. Πιερρακάκης για συναντήσεις με Λαγκάρντ και Νάγκελ

08:00

Πριβέ λίμνη, 18 δωμάτια και 300 εκατ. δολάρια - Το ακριβότερο ακίνητο στις ΗΠΑ

07:52

Trastor: Η ΑΜΚ (που εκκρεμεί) και τα επενδυτικά πλάνα της ΑΕΕΑΠ

07:42

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η «κρυφή» αξία του Κατασκευαστικού τομέα - Ο «συνδετικός κρίκος» και οι ίδιες επενδύσεις

07:38

Νόμος του κράτους τον Φεβρουάριο η Εθνική Κοινωνική Συμφωνία - Ποιες κλαδικές συμβάσεις επεκτείνονται

07:28

Βγάζει από τον «πάγο» η κυβέρνηση τα offshore αιολικά - Οι επόμενες κινήσεις

07:15

Μετρήσεις, πρόσωπα, παρελθόν, παρόν και μέλλον κουβάρι στα κόμματα της κεντροαριστερής και αριστερής πολυκατοικίας

07:11

ΦΠΑ: Κενό συμμόρφωσης, εξαιρέσεις και μειωμένοι συντελεστές κρατούν τις εισπράξεις

07:05

Καλπασμός στο ΧΑ - Τα νέα έργα στην Αττική - Κάηκαν οι σορτάκηδες

23:57

Γερμανία: Ανάπτυξη 1% προβλέπει για το 2026 η κυβέρνηση

23:43

Tesla: Η πρώτη ετήσια πτώση εσόδων που έχει καταγράψει ποτέ «επισκιάζει» το νικηφόρο τρίμηνο - Γιατί ανεβαίνει η μετοχή

23:35

Θετικό δ' τρίμηνο για Meta με έσοδα 59,89 δισ. δολαρίων - Ισχυρό forecast πωλήσεων

23:23

Microsoft: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα, αλλά «φρενάρει» η ανάπτυξη στο cloud

23:21

Wall Street: Άγγιξε αλλά δεν κράτησε τις 7.000 μονάδες ο S&P 500 λόγω Fed - Πάουελ

23:08

Κολομβία: Αγνοείται αεροσκάφος με 15 επιβαίνοντες

22:55

Πετρέλαιο: Σε υψηλό τετραμήνου λόγω των απειλών Τραμπ προς Ιράν

22:41

Τραμπ: Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που είχε υποσχεθεί στη Μινεάπολη - Σκληρή επίθεση κατά του δημάρχου Φρέι

22:28

Ελβετία: Πολιτικός χρησιμοποίησε εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας για σκοποβολή - Πρόστιμο 544 ευρώ

22:14

Οργή βετεράνων πολέμου στη Δανία - Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κοπεγχάγη αφαίρεσε σημαίες της χώρας

22:02

Πάουελ: Στο «περίμενε» για επιτόκια - Βελτιωμένο το αναπτυξιακό outlook

21:50

Ιράν: Δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά αλλά είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη»

21:38

Χρυσός: Διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και μετά την «παύση» Fed

21:27

Στουρνάρας στο ΕΒΕΑ: Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να διατηρεί την αναπτυξιακή δυναμική της

21:13

Κροατία: Η χώρα δεν θα ενταχθεί στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

21:00

Έβαλε στον «πάγο» τα επιτόκια η Fed: Πώς «διαβάζει» πληθωρισμό - αγορά εργασίας

20:59

Δημοσκόπηση GPO: Στο 13,7% η «ψαλίδα» ΝΔ με ΠΑΣΟΚ - Τι λένε οι πολίτες για Καρυστιανού - Τσίπρα

20:48

ΗΠΑ: Σε αργία τέθηκαν οι πράκτορες που πυροβόλησαν τον Άλεξ Πρέτι

20:36

Mε ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας θα επαναπατριστούν οι σοροί των οπαδών του ΠΑΟΚ

20:23

Μερτς για συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ: Απαιτείται τώρα μια τελική απόφαση - Δεν θα δεχτούμε επιδείνωσή της

20:11

Συνάντηση Στουρνάρα – Κοντογεώργη: Η χώρα συνεχίζει το δρόμο της υπευθυνότητας απέναντι σε κάθε είδους λαϊκισμό