INSIDE OUT

Inside Out: ΚΙΝΑΛ: Ποιος δεν θέλει ηλεκτρονική ψηφοφορία; - Εγκέλαδος στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

03-11-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Εισπνοή. Παύση. Εκπνοή. Συνεχίζω τους ελέγχους της αναπνοής, γιατί η δουλειά έχει ανέβει κατακόρυφα και υπάρχει κίνδυνος να κάνω λάθος. Ήδη πήρα στο λαιμό μου τον Χάρη, όταν μου ζήτησε προ διμήνου χρησμό να κατέβει να μην κατέβει, και τι θα κάνει ο ΓΑΠ. Τον ξεπέταξα κανονικά ανάμεσα σε δύο χοντρά πορτοφόλια: Ένα από την χώρα του καλαμποκιού που ψάχνει ευκαιρίες στην Κρήτη, κι ένα από την χώρα των πυροτεχνημάτων που ήθελε κάτι παραπάνω για το λιμάνι. Σιγά μην έχανα το χρόνο μου με ένα κόμμα του 6%, τρεις υποψηφίους, και έναν βουλευτή από το ’81. Τέλοσπάντων. Το παρελθόν δεν γυρίζει πίσω, ας επικεντρωθώ στο σήμερα και το αύριο. Ο μήνας ξεκίνησε δυνατά και πρέπει ν ‘ ανταποκριθώ γιατί εκτός από τα συνηθισμένα, δέχομαι και ασυνήθιστα ερωτήματα τελευταία. Να, για παράδειγμα το πρώην κοτζάμ αντ’ αυτού στέλεχος της Κουμουνδούρου, ο Νίκος ο Παππάς, με ρώτησε χθες αν φυτρώνουν μανιτάρια σε τρένα. Η ερώτηση με παραξένεψε, γιατί ο πρώην πανίσχυρος άντρας, έχει σοβαρότερα θέματα νομίζω μπροστά του να αντιμετωπίσει, από το να γυρνάει βιντεάκια με μανιτάρια σε τραίνο, μαζί με τον πρώην (αντικειμενικό πάντα), δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη.

Όσα ζητηθούν

Την ώρα που κάποιοι πρώην κορυφαίοι αναζητούν αντιπολίτευση σε βαγόνια με μανιτάρια, η προοδευτική, δημοκρατική, συμμετοχική , κατά ΓΑΠ, παράταξη, φλέγεται. Τι πόσα debate; Όσα μας ζητήσουν τα κανάλια. Αυτή ήταν η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο ακανθώδες ζήτημα των δημοσίων και live αναμετρήσεων όλων των υποψηφίων για την, –περιζήτητη όπως αποδεικνύεται- Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης ο Ανδρέας προτείνει στο μεσοδιάστημα των δύο αναμετρήσεων, δηλαδή μεταξύ 5 και 12 Δεκεμβρίου, να γίνουν δύο debate. Κι ακόμα δεν έχει μιλήσει ο Χάρης. Can’t wait.

Ηλεκτρονική ψήφος

Εκτός από τα debate των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, το άλλο θέμα είναι πώς, θα ψηφίσουν. Στην εποχή μου φυσικά, οι ψηφοφορίες γίνονταν είτε δι’ ανατάσεως των χεριών των παρόντων στις φανερές, είτε με όστρακα στις μυστικές, όταν αφορούσε πρόσωπα. Από τους υποψηφίους, η πιο τολμηρή πρόταση ήρθε από τον Γερουλάνο που προτείνει και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η πρωτοβουλία είναι ματ, καθώς συνδέει και Έλληνες του εξωτερικού, και ψηφοφορία εξ αποστάσεως σε συνθήκες covid. Δηλαδή 'μεγαλώνει' το εκλογικό σώμα. Υποθέτω αυτό το θέλουν όλοι οι υποψήφιοι, σωστά;

Καταλύτης Τόνια

Την ώρα που ο Κυριάκος και οι συν αυτώ ασχολούνται με τα κρούσματα, και η αξιωματική αντιπολίτευση με μανιτάρια, ρίχνω το βάρος στα αθέατα. Θα είναι η είσοδος της Τόνιας, (λέγε-με-δεξί-χέρι-του Άκη), Αντωνίου στη Βουλή, ο καταλύτης που θα φέρει την ανατροπή στο ΚΙΝΑΛ; Η Τόνια υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Γραμματείας Νέων της ΓΣΕΕ, και γραμματέας Νεολαίας τα πέτρινα χρόνια, ώιμε, που το κόμμα και την κυβέρνηση κατέλαβε ο Κώστας Σημίτης. Είναι ικανή για όλα. Θυμίζω ότι στις προσπάθειες να αποκοπεί ο έλεγχος των Τσοχατζοπουλικών από τη Νεολαία με αλλαγές καταστατικού τύπου, η Τόνια αντέδρασε ως εξής: κάλεσε τους ομολόγους της των άλλων κομμάτων (!) και τους ζήτησε αλληλεγγύη και στήριξη ώστε να μην «καπελώσει» το κόμμα, την «αυτονομία» της Νεολαίας. Ήταν τόσο πειστική που εκτός από το Γραμματέα της ΟΝΝΕΔ (Μαραβέλιας), και του Συνασπισμού, έπεισε ακόμα και το Σοφιανό της ΚΝΕ να προβεί σε κίνηση στήριξης. Η κίνησή θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την εποχή και ανέβασε την Τόνια πολλά σκαλοπάτια στο βάθρο της πολιτικής τέχνης. Οπότε, αν πόνταρα κάπου για τη νίκη ΓΑΠ θα ήταν στην Τόνια. Είναι εντός, εκτός και επί τα αυτά, μετρ στα οργανωτικά, και άσσος στους συσχετισμούς-ιδιαίτερα μεταξύ διαφορετικών κομμάτων.

Τρεις Γραμματείς

Εντωμεταξύ, είπα Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και θυμήθηκα ότι τρεις από αυτούς είναι σήμερα στο πλευρό του Αλέξη: Μαδεμλής, Μωραΐτης και ο θρυλικός Στέφανος Τζουμάκας. «Τρεις στους συνολικά δεκαέξι που είχε το ΠΑΣΟΚ, άρα είμαστε εντάξει με την ποσόστωση του 20%» σχολίασε πουλάκι- άσσος στην στατιστική.

Εγκέλαδος ο νέος

Ο νέος Γραμματέας Νεολαίας της Κουμουνδούρου όμως, φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Τον λένε Κωνσταντίνο Βλαχάκη. Βέρος Συριζαίος. Πρόκειται για πρόσωπο, που έκανε επιτέλους να χαμογελάσει το χειλάκι του Τσίπρα, καθώς προέρχεται από τον θρυλικό «Εγκέλαδο». Αυτό το όνομα διάλεξε ο νεαρός φοιτητής του ΕΜΠ Αλέξης Τσίπρας, για την αυτόνομη φοιτητική παράταξη που ίδρυσε, και σάρωνε στις φοιτητικές εκλογές με 25άρια. Επίσης προκαλούσε σεισμό με τα πάρτι που έκανε. Ήταν δυναμικό το ξεκίνημα της πολιτικής για τον Αλέξη. Δεν θέλω να τον πικράνω θυμίζοντας ότι στο τέλος των Γιγαντομαχιών, ο Εγκέλαδος φονεύεται από την Θεά Αθηνά.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:34

Κίνα: Κάλεσμα στις τράπεζες για περιορισμό έκθεσης σε ομόλογα των ΗΠΑ

09:20

Εκλογές στην Πορτογαλία: Νικητής με μεγάλη διαφορά ο σοσιαλιστής υποψήφιος Σεγκούρο

09:17

ΤΕΡΝΑ: Οριστικός ανάδοχος σε δύο σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Ρουμανία

09:10

Ζαχαράκη: Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό αποτελεί σταθερή και διαχρονική προτεραιότητα

08:54

Eurobank: Αγορά 1,76 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 7,37 εκατ. ευρώ

08:51

Τζίμι Λάι: 20 χρόνια κάθειρξη στον πρώην μεγιστάνα του Τύπου

08:43

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως 13 Φεβρουαρίου

08:34

Παπαστεργίου: Η τεχνολογία πρέπει να μιλά τη γλώσσα των πολιτών της

08:25

Η πλουσιότερη οικογένεια της Ιταλίας κατακτά το αμερικανικό πρωινό

08:23

Ισπανία: Πανωλεθρία για τους σοσιαλιστές του Σάντσεθ στην Αραγονία

08:19

Ο Έλληνας αγρότης στη «μέγγενη» της δεκαετίας

08:12

Εξωδικαστικός: Σταματούν τα μέτρα είσπραξης και για τα χρέη σε δήμους

08:02

Prenatal: Η μείωση γεννήσεων φέρνει πτώση τζίρου και κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων

07:56

Dujjonku: Η Κορεάτικη εκδοχή της Dubai Chocolate τινάζει την μπάνκα του φιστικιού στον αέρα

07:53

Σαρωτική νίκη της Τακαΐτσι στην Ιαπωνία - Ξεπέρασε τις 57.000 μονάδες ο Nikkei 225

07:47

Τα «αναχώματα» του ΕΦΚΑ για να υποχωρήσει το κύμα εξόδου προς την σύνταξη της τελευταίας 6ετίας

07:38

Αέριο: Πώς θα «ξεκλειδώσει» ο Κάθετος Διάδρομος - Εξελίξεις σε 3 «μέτωπα» στη συνάντηση στις ΗΠΑ

07:32

ΜΜΜ: Τα πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή στις αστικές συγκοινωνίες, φθορές και επιθέσεις σε ελεγκτές - Η κοινωφελής εργασία

07:28

Συνάντηση Τραμπ - Σι προς το τέλος της χρονιάς στο Λευκό Οίκο

07:21

Τι ισχύει για τα στεγαστικά δάνεια 1ης κατοικίας που ρυθμίστηκαν με το Νόμο 3869/2010: Η νέα απόφαση του Άρειου Πάγου

07:15

ΕΝΦΙΑ 2026: Τελευταία ευκαιρία για έκπτωση έως 20% - Πάνω από 780.000 ασφαλισμένες κατοικίες

07:09

Καμία αστάθεια με Τουρκία λέει ο Κυριάκος - Στην Ινδία ο Δένδιας - Με επιστροφές Πασόκων από ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο Ανδρουλάκης

07:02

Τα απόνερα από τον Άρειο Πάγο - Οι Εξελίξεις στην Εθνική - Ο Μπραντ Πιτ ανοίγει τη σεζόν στην Ύδρα

23:58

Γκιουλέκας: Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήναμε τον Θερμαϊκό βρώμικο

23:27

Excel4Pro: Ανοιχτή πρόσκληση συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ για startups και ΜμΕ

23:16

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση να αναγκάσει τα funds και τους servicers να εφαρμόσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου

22:47

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

22:16

Νιγηρία: Τρεις νεκροί από την επίθεση ενόπλων και απαγωγή καθολικού ιερέα και πιστών στην πολιτεία Καντούνα

21:47

Προσομοιωτές αεροσκαφών F-16 και F-35 από την Πολεμική Αεροπορία στο νέο λιμάνι Πατρών

21:18

Χαρακόπουλος: Η κυβέρνηση ανεβάζει ρυθμούς προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις