INSIDE OUT

Inside Out: Η tomahawk του Αλέξη, στη μνήμη της... άδοξης Βαστίλης με τις πίτσες

15-07-2021 | 07:36
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Η Βαστίλη του ΣΥΡΙΖΑ

Ανήμερα της πτώσης της Βαστίλης, διάλεξε η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή, την ψηφοφορία για την παραπομπή του πρώην πανίσχυρου υπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Νίκου Παππά. 14 Ιουλίου 1789. Η κατάληψη της Βαστίλης από το επαναστατημένο πλήθος γίνεται σύμβολο της γαλλικής επανάστασης. Ο λαός ξεμπερδεύει μια για πάντα από τις Μαρίες Αντουανέτες. Η κάθαρση ξεκινάει. Την λέξη αυτή χρησιμοποίησαν χθες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να αιτιολογήσουν τους χειρισμούς σε ότι αφορά το τηλεοπτικό τοπίο. Η «Βαστίλη» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν το έκρυψαν. Όμως, το 2016 δεν έγινε ποτέ 1789. Η έφοδος είχε άδοξο τέλος. Από αυτή την πλευρά, πόνεσε αρκετά η χθεσινή «Βαστίλη».

Σάντουϊτς, σουβλάκια και πίτσες

Η «Βαστίλη» που επιχείρησε να πυρπολήσει ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφηκε άριστα από τον Πρόεδρό του. Ο Αλέξης Τσίπρας , σε πείσμα αρκετών, στάθηκε απόλυτα στο πλευρό του ανθρώπου που κάποτε ήταν το alter ego του. Και ιδού τι είπε στους πολιτικούς του αντιπάλους. «Στήσατε, μία προανακριτική δίχως στοιχεία. Γιατί; Μόνο και μόνο επειδή σας το ζήτησαν αυτοί που δεν θα συγχωρέσουν ποτέ ένα πράγμα: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τους έκανε χάρες, όχι μόνο δεν τους άφησε να μην πληρώνουν φόρους, όχι μόνο δεν τους άφησε να μην πληρώνουν για τη συχνότητα που κατέχουν, τη δημόσια συχνότητα, όχι μόνο δεν τους έδωσε τριάντα και άλλα τριάντα και άλλα τριάντα με τις «λίστες Πέτσα» και τα δωράκια δεξιά, αριστερά, όχι μόνο δεν έστηνε ψηφοφορίες τελευταίας στιγμής κάθε 25 Δεκέμβρη για να τους αφαιρεί φόρους, αλλά τους ανάγκασε να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Αυτό δεν θα ξεπληρώσουν ποτέ, αυτό δεν θα ξεχάσουν ποτέ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Και, βεβαίως, ακριβώς επειδή αυτοί σας το ζήτησαν, που ακόμη δεν μπορούν να το χωνέψουν, και κάτι άλλο δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν. Ότι ο Παππάς και ο Κρέτσος τους κλείσανε τέσσερις μέρες σε κάτι γραφειάκια και έτρωγαν σάντουιτς σουβλάκια, και πίτσες…». Μάλιστα.

Η tomahawk

Σαφώς επηρεασμένος από την tomahawk 1200 γραμμαρίων που τον ανάγκασαν να φάει προχθές το βράδυ στην Πολίχνη, ο κ. Τσίπρας συνέχισε σε υψηλούς τόνους κραδαίνοντας τις λέξεις. «Αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι του τόπου, διότι για πρώτη φορά μπήκαν σε έναν έντιμο διαγωνισμό, που δεν ήταν στημένος, που δεν ήταν προκανονισμένος, σε έναν διαγωνισμό που τους ανάγκασε να αποδείξουν με χρήμα το πάθος τους για την εξουσία, να ποντάρουν δεκάδες εκατομμύρια εκεί που έλεγαν ότι δεν βγαίνουν. Αυτό πληρώνει σήμερα ο Παππάς και αυτό πληρώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι επιχειρήσαμε να επιβάλλουμε κανόνες στην ιδιωτική τηλεόραση». Όμως όταν τρως ένα τόσο μεγάλο κομμάτι κρέας αργά, συνήθως βαραίνεις, και ξεχνάς μερικές λεπτομέρειες. Φρόντισαν να τις θυμίσουν ουκ ολίγοι ομιλητές χθες από την πλευρά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Για τις κινήσεις του κ. Παππά, τις επαφές με «σπουδαίους ανθρώπους» όπως οι κ.κ. Κοντομηνάς και Μαρινάκης, και τις προσπάθειες να στηθεί ένα «ΣΥΡΙΖΑ cannel» μέσω Καλογρίτσα και βοσκοτόπων.

Καμίνι ο Καμίνης

Υπήρξαν κι άλλα από την Προανακριτική. Όπως μια λεπτομέρεια που κατέθεσε ο Γιώργος Καμίνης του ΚΙΝΑΛ. «Η ΝΔ, για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω, έσπευσε να περιορίσει τον κατάλογο των μαρτύρων. ´Έτσι, δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε τον κύριο Σάμερ Χούρι, ώστε να μάθουμε γιατί μια κολοσσιαίων διαστάσεων εταιρία όπως η δική του δέχθηκε να συμμετάσχει σε αυτήν την κακοστημένη παράσταση. Την απάντηση τη γνωρίζουμε εμμέσως, από άλλους μάρτυρες. Αυτό που επεδίωκε η εταιρία των αδελφών Χούρι ήταν να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Να εφαρμοστεί και στην περίπτωσή της η ευνοϊκή για τη ναυτιλία νομοθεσία του Α.Ν. 89/1967. Τελικά, κατόπιν εορτής, ο ΣΥΡΙΖΑ της έκανε το χατίρι το 2019, με τον ν. 4605/2019. Αυτό το κραυγαλέο στοιχείο διαπλοκής ουσιαστικά αποσιωπήθηκε». Αμείλικτος κάτω από αυτή την συμβιβασμένη, χαμηλών τόνων προσωπικότητα.

Αλήθειες

Ακούστηκαν πολλά ακόμα. Ξεχώρισα μια ακόμα αλήθεια από κυβερνητικό βουλευτή αυτή την φορά. Τον Αχαιό Ανδρέα Νικολακόπουλο ο οποίος αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία περίμενε περισσότερα από τον βασικό μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα. «Είστε ανακουφισμένοι γιατί είπε λιγότερα ο Καλογρίτσας» είπε εν τη ρύμη του λόγου προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το σόλο του Καιρίδη

Γενικώς ο Καλογρίτσας τους έκανε να βγουν απ’ τα ρούχα τους, απ’ ότι καταλάβαμε όλοι. Νομίζω ο επίλογος της χθεσινής μέρας ανήκει δικαιωματικά στον Καιρίδη που δεν διστάζει να βγάλει το κοστούμι της σοβαροφάνειας όταν χρειαστεί. «Είστε, λοιπόν, τυχοδιώκτες, αντιθεσμικοί και τσαπατσούληδες, αγράμματοι και άσχετοι με το πώς να στήσετε μία συνωμοσία και ευτυχώς για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία μας» κατέληξε κάνοντάς τους όλους να σηκωθούν όρθιοι και να θέλουν να του κάνουν διάφορα. Ευτυχώς που δεν κρατούσαν κανένα τόμαχοκ. Αλλά αυτά είναι για τους αρχηγούς.

Παρότι, γευστικά, δεν διαφέρει από μια αντίστοιχης ποιότητας απλή σπαλομπριζόλα, το τόμαχοκ υπερτερεί και στην όψη και στην τιμή. Είναι μοδάτο, πιο «φωνακλάδικο» και πιο ακριβό. Η τιμή κιλού ενός τόμαχοκ Black Angus κυμαίνεται στα 58 €, ενώ ένα τόμαχοκ Wagyu ή Kobe στοιχίζει από 85 € έως 120 €, και το μέσο βάρος του φθάνει περίπου στα 1200 γρ. Παίζει, όμως, να είναι και πολύ πιο «φονικό», αφού η κοψιά του ξυπνάει σε κάποιους τον Ινδιάνο πολεμιστή που κρύβουν μέσα τους ή έστω τον καουμπόι,  γι’ αυτό εξάλλου το λένε και «cowboy rib eye».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:17

Οι πιο δημοφιλείς ακτοπλοϊκοί προορισμοί της χώρας σύμφωνα με το Ferryscanner

13:15

Ισπανία: Γιατί ο πρωθυπουργός Σάντσεθ προχώρησε σε αναστολή των δημόσιων καθηκόντων του

13:06

Στα 39,61 δισ. ευρώ τα εισοδήματα των νοικοκυριών το δ' τρίμηνο του 2023

13:04

Ξεκίνησε το «εισιτήριο εισόδου» στη Βενετία - Ποιοι εξαιρούνται από την πληρωμή

13:04

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

13:01

Χρ. Παπακωσταντίνου: Έτοιμη η ΤτΕ να αναλάβει την εποπτεία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

12:59

ΗΠΑ: Όρια στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

12:56

Αυξημένες κατά 5,9% οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον Μάρτιο

12:55

Έρευνα για την εκχωμάτωση και επίστρωση του σημείου του δυστυχήματος στα Τέμπη

12:42

Συνάντηση Ζελένσκι με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών στο Κίεβο

12:35

Προθεσμία έως το 2035 από την Ευρώπη για την σωστή επεξεργασία των αστικών λυμάτων

12:27

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,1% παρουσίασε η δύναμη του εμπορικού στόλου τον Φεβρουάριο

12:25

ΕΥΔΑΠ: Οι επενδύσεις, τα τιμολόγια, τα επεκτατικά σχέδια και η ενέργεια

12:23

Προχωρά η κατασκευή του έργου Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης

12:15

Ζαχάροβα: Συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας δεν έχουν νόημα

12:07

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

12:03

Το στοίχημα της εξωστρέφειας

11:58

Σούπερ μάρκετ: Ανάπτυξη 3% στο πρώτο τρίμηνο του 2024

11:55

Δακρυοαδενίτιδα: Μια σπάνια αλλά σοβαρή πάθηση των ματιών – Αιτίες και συμπτώματα

11:48

ελίν: Μείωση 34% στον κύκλο εργασιών το 2023

11:44

Η ISOMAT θέτει σε λειτουργία τη νέα γραμμή παραγωγής κονιαμάτων στη θυγατρική της Ρουμανίας

11:42

Σταμπουλίδης: Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας υλοποιεί πάνω από 400 διαγωνιστικές διαδικασίες

11:37

Φρένο στα μπόνους δόμησης του ΝΟΚ βάζει με τροπολογία το ΥΠΕΝ

11:30

«Ανησυχητικά» ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών στην Ευρώπη

11:23

EY: Ανακατατάξεις στα μερίδια της παγκόσμιας αγοράς των IPO - Μείωση 7% το α' τρίμηνο

11:20

Ανατρέπεται το θετικό σερί στις ευρωαγορές

11:15

Σκέρτσος: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»

11:04

Live the LAMDA Malls Experience στα Εμπορικά Κέντρα της LAMDA Development

10:59

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Barclays στο α' τρίμηνο - Πτώση 4% στα έσοδα

10:51

ΕΥΔΑΠ: Αύξηση σε κέρδη και τζίρο το 2023 - Διανομή μερίσματος 0,1 ευρώ