INSIDE OUT

Inside Out: Η καρέκλα της Ούρσουλα, ο οργασμός στην Εκάλη, ο Μινόταυρος στο Μαξίμου

18-06-2021 | 07:36
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Ακούσατε ένα πουλάκι, - εκτός από την καμπάνα (!)-, να τιτιβίζει στην Αρχαία Αγορά χθες το πρωί; Απεσταλμένος μου. Όπως ξέρετε, δεν αντέχω το φως, με κάνει εντελώς τυφλή. Έχω όμως πλήρη εικόνα. Πρέπει να ήταν από τις ελάχιστες μη-βαρετές εκδηλώσεις που έχουν καλέσει ever την Ούρσουλα. Έχασε που έχασε το πρόγευμα στου Μαξίμου, τουλάχιστον αποζημιώθηκε από τον περίπατο στον μαγικό χώρο της Αγοράς, εκεί που όπου συνυπήρχαν οι πολίτες και οι έμποροι, εκεί που γεννήθηκαν όλα, στην σκιά της Ακρόπολης. Ο Πρωθυπουργός επιφύλαξε σκληρή δοκιμασία στους υπουργούς που είχαν την τιμή να παρουσιάσουν βασικά στοιχεία του τομέα τους στο «Ελλάδα 2.0» : τους έβαλε να μιλήσουν αγγλικά live. Στην α’ Εθνική ξεχώρισαν με άνεση Κυριάκος Περρακάκης και Νίκη Κεραμέως (άτιμο Harvard). Αμέσως από κάτω δυνατά Τρίκαλα, με Κώστα Σκρέκα (έκλεψε την παράσταση με εργοταξιακή εμφάνιση), ο Χάρης Θεοχάρης, (“welcome from a vineyard in Macedonia”, παρακαλώ!), Σοφία Ζαχαράκη και Σπύρος Πρωτοψάλτης του ΟΑΕΔ. Στιβαρή η ομάδα Σκυλακάκη. Ο μόνος που είχε τρακ ήταν ο Γιώργος Αμυράς.

Η Ούρσουλα όταν τελείωσαν οι παρουσιάσεις των υπουργών και κατευθύνθηκαν στον χώρο της συζήτησης με πολίτες, είπε με τόση ένταση, «thank you so much», όταν ο Μητσοτάκης της έδειξε την, (κομψότατη), καρέκλα για να καθίσει, που νομίζω πως , α) είτε απέκτησε τραύμα μετά την εμπειρία Ερντογάν, είτε β) ήταν ψόφια στην κούραση. Την κράτησαν και πάνω από μία ώρα χωρίς ούτε ένα ποτήρι νερό. Να τα λέμε κι αυτά. Κατά τα λοιπά βάζω άριστα στο concept και την εκτέλεση, που μας χάρισαν ωραία πλάνα. Η Ούρσουλα έφυγε σφαίρα αμέσως μετά την αθηναϊκή ανάσα κι έτσι δεν παρέστη στην γκράντε εκδήλωση της φίλης μου Maria Grazia Chiuri του Dior. Ελπίζω, τα μπράβο να συνεχιστούν και σε επίπεδο υλοποίησης του προγράμματος που θα φέρει την ανάπτυξη στην χώρα. Θα το παρακολουθούν οι διπλανές στήλες, μην έχετε καμία αμφιβολία. 8 δισ. προκαταβολούλα μόνο για φέτος πάντως δεν είναι καθόλου άσχημα.

Αλλάζει το τοπίο στην Εκάλη

Η ανάπτυξη βέβαια, δεν περιμένει το Ταμείο της Ούρσουλα για να έρθει στην μικρή γειτονιά της Εκάλης. Εδώ και λίγους μήνες υπάρχει οργασμός οικοδομικών εργασιών. Νέα σπίτια ξεφυτρώνουν, μπουλντόζες γκρεμίζουν, γεμίζοντας τις πισίνες των διπλανών με χώμα, συνεργεία κουβαλούν αμέτρητα υλικά, ένας χαμός. Ξεχωρίζω το σπίτι του γιού του μπαμπά του, όπως λένε και οι γείτονες του χρηματιστηριακού στα δεξιά μου. Καλόγουστο και επιβλητικό, άλλαξε την γραμμή του τοπίου στην περιοχή, και τα φώτα στους γείτονες. Κορυφαία στιγμή, όταν γερανός, ύψους τετραώροφης πολυκατοικίας, ορατός από τον Άρη, επιστρατεύτηκε για να τοποθετήσει τα δέντρα του κήπου. Είμαι σίγουρη πως θα τους αποζημιώσει, με ένα κομψό κάλεσμα. Κι εκείνοι θα του τα συγχωρήσουν όλα, με μια σπιτική tarte tatin, (γιατί για το φθινόπωρο το βλέπω να μπαίνει μέσα), ώστε να κάνουν όλοι μια νέα αρχή.

Αναμιγνύεται η Ρωσία στις γερμανικές εκλογές;

Φεύγοντας από τη μικρή Εκάλη πάω σε μια μεγάλη χώρα. Η είδηση περί ανάμιξης των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στις γερμανικές εκλογές, την οποία «βλέπει» σε έκθεση της η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος της Γερμανίας, με ανησυχεί πολύ. Με ανησυχεί γιατί ταυτόχρονα είδαμε ξαφνικά μια δημοσκοπική πτώση της Ανναλένα Μπέρμποκ και άνοδο των χριστιανοδημοκρατών. Λένε ότι η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων είναι στόχος των Ρώσων για λόγους ενεργειακούς. Έγκυρες πηγές μεταδίδουν ότι σύμφωνα με την έκθεση, στον πόλεμο με fake news κατά των Πρασίνων συμμετέχει και το Ρωσικό κανάλι Russia Today. Ελπίζω να βγάλει άκρη ο Μπάϊντεν που έχει και την εμπειρία με τις εκλογές Τραμπ.

Τι γίνεται με την ΕΑΒ;

Συνεχίζοντας να θέτω ερωτήματα, στέλνω μηνύματα σε κάθε πλευρά να κάνουν κάτι για να σώσουν την ΕΑΒ και την αναβάθμιση των F-16 σε viper επί ελληνικού εδάφους. Δεν ξέρω αν οι συνδικαλιστές που κάνουν νταηλίκια για να εμποδίσουν την πρόσληψη σε 15 εξιδεικευμένους που ζήτησε η ίδια η Λόκχιντ, είναι του ΠΑΜΕ, ή τους βάζουν μπροστά σκληροπυρηνικοί πασόκοι. Στόχος είναι να μην χάσει η ΕΑΒ την συμμετοχή στο πρόγραμμα. Γιατί το δείγμα αναβάθμισης που στείλαμε στους Αμερικανούς ,αρίστευσε. Και θα ‘ναι κρίμα να πάει η αναβάθμιση στην Πολωνία.

Ο Μινώταυρος στο Μαξίμου

Αφήνοντας τα βαριά, γιατί έρχεται τριήμερο, και ως πνεύμα λέω να χαλαρώσω λιγάκι, έμεινα έκθαμβη με τη διατήρηση του πνεύματος Προκόπη Παυλόπουλου δια της Τέχνης στην Ηρώδου του Αττικού. Όχι όμως στο πρώην ‘σπίτι’ του αλλά στο διπλανό. Εξηγούμαι: Στο έγκυρο Architectural Digest βασικό θέμα είναι η ανακαίνιση του Μεγάρου Μαξίμου δια χειρός Μαρέβας. Ε, λοιπόν στο σαλόνι, επί του παρόντος, φιλοξενούνται ένας πίνακας του Γιάννη Μόραλη, δύο φωτογραφίες της διάσημης φωτογράφου Νέλλης και το σιδερένιο γλυπτό «Μινώταυρος» του καλλιτέχνη Άλεξ Μυλωνά. Ωδή στον Μινώταυρο του Νεοφιλελευθερισμού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας να υποθέσω; Εκτιμώ την λεπτότητα της κίνησης.

Μένοντας στο Μαξίμου παραθέτω δύο φωτό, ως κατακτημένο πλέον δικαίωμά μου, μετά το σιωπηρό «οκ» του διευθυντή: Στην πρώτη το υπέροχο ανάγλυφο υφαντό έργο της Greek-Argentine artist, Alexandra Kehayoglou με θέμα το φαράγγι της Σαμαριάς.

«Την καλέσαμε στην Αργεντινή όπου ζει και την ρωτήσαμε: ‘Έχεις κάτι που θα ήθελες να μας δανείσεις;» θυμάται η Μαρέβα Μητσοτάκη. «Όχι μόνο μας δάνεισε κάτι, αλλά το έφερε ο ίδιος ο άντρας της, επειδή έπρεπε να φτάσει εγκαίρως για την 25η Μαρτίου. Ήταν πολύ συγκινητικό. Έχει ζήσει όλη της τη ζωή στην Αργεντινή και με αυτή την ταπετσαρία επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στις ρίζες της και σε όσα της είχε μάθει η γιαγιά της».

Και για το τέλος, μια γωνιά του σαλονιού, γιατί εκεί που θα κάθεστε και θα βαριέστε αφόρητα το τριήμερο, (τι είναι η ζωή χωρίς δουλειά;), είναι η τέλεια ευκαιρία για ένα Κουίζ: βρείτε το περιστέρι λοιπόν. Να σας δω!

Σας Φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:38

Απώλειες για το πετρέλαιο - Βουτιά 9% για το φυσικό αέριο

22:27

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί

22:14

Σταμπουλίδης: Πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ

22:03

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Μέσα σε 9 μήνες προκηρύξαμε διαγωνισμούς 1,5 δισ. ευρώ

21:53

Καβαλάκης για ΑΙΓΙΣ: Πρόγραμμα - σταθμός για την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα

21:42

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα

21:28

Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις με την προσοχή στραμμένη στα μακρο των ΗΠΑ

21:17

Ψηφίστηκε από την Επιτροπή της Βουλής το ν/σ του ΥΠΕΝ για κλιματική αλλαγή

21:05

Κομισιόν: Ένα βήμα πριν το Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για παραλείψεις στην νομοθεσία περί «παθητικής δωροδοκίας» και «δημόσιου λειτουργού»

20:53

Enterprise Greece: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος φινλανδικών επιχειρήσεων η Ελλάδα

20:42

Reds: Ο Κ. Κόλλιας αναλαμβάνει και υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων

20:33

AEGEAN : Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

20:28

Τσακλόγλου: Το ΤΕΚΑ μακροπρόθεσμα θα γίνει ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας

20:15

Γαλλοϊταλικός άξονας υπέρ Ντράγκι στο τιμόνι της Κομισιόν - Το σενάριο που «ξαναζεσταίνεται»

20:10

Ευρωαγορές: «Φρέναρε» το θετικό momentum

20:00

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Φλώρο - Θα κρατηθεί ως την απολογία του

19:52

Άρειος Πάγος: Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών ο Κασιδιάρης

19:45

Ευρωκοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

19:31

Μητσοτάκης στο «ΑΙΓΙΣ»: Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για να είμαστε προετοιμασμένοι το καλοκαίρι

19:15

Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο; - Εκστρατεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

18:57

CNL Capital: Αύξηση 62% στα έσοδα το 2023 - Στα 588.000 τα καθαρά κέρδη

18:45

Κεραμέως: Η Τεχνική Υποστήριξη της Κομισιόν πολύτιμος αρωγός στα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα της χώρας μας

18:33

Ξυλοδαρμός Γραμμένου: Τι οδήγησε στο πρωτοφανές επεισόδιο με τον Φλώρο

18:26

Flexopack: Στα 15,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη για το 2023

18:24

Εφορία: «Κούρεμα» προστίμων έως 50% για όσους δεν προσφύγουν στα δικαστήρια - Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

18:20

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για το FlyOver Θεσσαλονίκης

18:17

ΑΔΜΗΕ - Νational Grid SA: Προκηρύσσονται οι μελέτες της ηλεκτρικής διασύνδεσης Saudi Greek Interconnection

18:07

Πιλοτική εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα στις λεωφορειακές γραμμές του ΔΑΑ

18:00

Αφρικανική σκόνη: Πώς θα κινηθεί το «κόκκινο σύννεφο» στην Ελλάδα - Χάρτης

17:55

Ο ΔΑΑ πρώτος και πάλι στην Ευρώπη στα βραβεία Routes Europe 2024