BACKSTORY

Εκπλήξεις από το digital της ΕΤΕ - Σήμερα κληρώνει για Eurobank - Ισραηλινό ενδιαφέρον για ελληνική εταιρεία

23-07-2024 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εκπλήξεις από το digital της ΕΤΕ - Κληρώνει για Eurobank - Ισραηλινό ενδιαφέρον για ελληνική εταιρεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:33

Ξεκινάει ο μαραθώνιος για τον 5ο πόλο

Σήμερα (μικρές πιθανότητες και για αύριο) θα συνεδριάσει η Επιτροπή Οικονομικών Yποθέσεων στη Βουλή για να εξετάσει τη συμφωνία των μετόχων (ΤΧΣ, Thrivest, e-ΕΦΚΑ) της Attica Bank.

Η διαδικασία θα κλείσει μετά τις άδειες των αρμόδιων αρχών που θα οδηγήσουν περί τα μέσα Οκτώβρη στις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών Attica Bank και Παγκρήτια για τη συγχώνευσή τους.

Η αντιπαράθεση θα είναι και πολιτική όμως εν πολλοίς όλοι έχουν απαντήσει σε όλα τεχνοκρατικά, πριν ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικέ διαδικασίες.

Εκπλήξεις από το digital της ΕΤΕ

Η Εθνική κινείται πολύ γρήγορα διαδικτυακά. Τώρα καλεί τους πελάτες της να προσθέσουν αν θέλουν συνδικαιούχους στον ατομικό ή τον κοινό καταθετικό τους λογαριασμό, μέσω Ιnternet Βanking, με μέγιστο αριθμό τους 3 συνδικαιούχους χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα. Η διαδικασία προβλέπει σύνδεση στο Internet Banking και επιλογή στον καταθετικό λογαριασμό στον οποίο ο πελάτης επιθυμεί να προσθέσει συνδικαιούχο.

Σήμερα κληρώνει για Eurobank

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Eurobank. Aναμένεται η έγκριση του μερίσματος. Την Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι συνελεύσεις της ΕΤΕ και της Alpha Bank.

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται η έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών για την αίτηση εκταμίευσης της 7ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 300 εκατ., που έχει αιτηθεί η Eurobank. Με την έγκριση της αίτησης η Eurobank θα αποτελεί την πρώτη συστημική τράπεζα που έλαβε την 7η δόση από το ΤΑΑ, με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και επικεφαλής Corporate & Investment Banking, Κώστα Βασιλείου, και το επιτελείο του, να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με πελάτες της Eurobank για τις συμβασιοποιήσεις έργων και της 7ης δόσης.

Οι βελτιώσεις του εξωδικαστικού

Xρειαζόταν ίσως ένα μεγάλο όνομα στον αθλητικό χώρο το οποίο έπασχε από αναπηρία για να κινηθούν λίγο πιο γρήγορα οι διατάξεις για τη βελτίωση των συνθηκών του εξωδικαστικού με ευαισθησία προς τους συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας.

Έτσι λοιπόν, βελτιώνονται οι ρυθμίσεις του Εξωδικαστικού Μηχανισμού για τα άτομα με αναπηρία. Πιο αναλυτικά, πλέον, τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% θα εντάσσονται στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών με αυξημένα όρια στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Έτσι, θα ωφελούνται από την πρόβλεψη του νόμου για τους ευάλωτους οφειλέτες που ορίζει την αυτόματη και υποχρεωτική αποδοχή από τράπεζες και Δημόσιο της πρότασης αναδιάρθρωσης του χρέους τους στο πλαίσιο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Ισραηλινό ενδιαφέρον

Ακούγεται ότι Ισραηλινός όμιλος έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση στρατηγικής συμμετοχής στην Εβροφάρμα. Οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο και κανένας δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Η εταιρεία πάντως είναι σε τροχιά ανάκαμψης και έχει γίνει και ένα συμμάζεμα που βοήθησε να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα μεγέθη. Η Εβροφάρμα τρέχει επενδυτικό πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ και ποντάρει στην αύξηση των εξαγωγών που έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Με στρατηγικό εταίρο προφανώς όλα αυτά θα είναι πιο εύκολα.

Παρολ' αυτά η εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο και αναφερόμενη στο θέμα χαρακτηρίζει τα παραπάνω αναληθή αναφερόμενη στις πληροφορίες να υπάρχει ενδιαφέρον Ισραηλινού ομίλου για την απόκτηση στρατηγικής συμμετοχής.

H θετική έκπληξη

Έχω την αίσθηση ότι η Lavipharm θα εκπλήξει θετικά από πλευράς κερδοφορίας. Για την ακρίβεια δεν είναι αίσθηση αλλά ανάγνωση των πραγματικών δεδομένων που λένε ότι η απαλοιφή φαρμάκων που έχουν μεγάλη ζήτηση όπως το Lonarid από τη λίστα των αποζημιούμενων θα φέρει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους όπως επίσης και η αύξηση των εξαγωγών. Υπολογίστε και την αύξηση τζίρου και έχουμε μπροστά μας το τελικό αποτέλεσμα. Η τάση αύξησης του περιθωρίου κέρδους θα αποτυπωθεί κυρίως στο δεύτερο εξάμηνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:25

Τέμπη: Οριστικά στην Λάρισα η διεξαγωγή της δίκης

11:22

Επίσκεψη Τουσκ στην Ουκρανία - Ρωσική επίθεση σε σιδηροδρομική υποδομή στην περιφέρεια του Σούμι

11:14

ΧΑ: Κατοχύρωση κερδών στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό - Απώλειες 1% για τον Γενικό Δείκτη

11:14

Ο Τραμπ συνεχίζει τις επιθέσεις στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου

11:12

Βουλή: Νέα αντιπαράθεση για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Χίο

11:07

Η Maersk αναμένει πτώση στα κέρδη λόγω του «ανοίγματος» της Ερυθράς Θάλασσας

11:03

Γερμανία: Με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας 2ετίας αυξήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες

10:52

ΕΕΤ: Στην κατηγορία 1 η μετατροπή του ελβετικού φράγκου για τα ΑμεΑ

10:48

Ευρωαγορές: Απώλειες εν μέσω μπαράζ αποτελεσμάτων - «Βουτιά» 19% της Volvo Cars

10:44

Συνεργασία CENTRIC και ΤΕΝ ΒRINKE για επένδυση ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

10:42

Επ. Ανταγωνισμού: Εξετάζει υπόθεση για πιθανές πρακτικές νόθευσης διαγωνισμών για το Εθνικό Κτηματολόγιο

10:33

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ολυμπίων και Ζαππείου Κληροδοτήματος

10:32

Αυστραλία: Αντιδράσεις για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Χέρτζογκ στη χώρα

10:28

ΥΠΑ: Αναβαθμίστηκαν οι υποδομές στα κρατικά αεροδρόμια Νάξου και Ηρακλείου

10:18

Ρόλο στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος μέσω ΑΙ διεκδικεί η Ελλάδα

10:18

Bitcoin: «Καταρρέει» μετά την δήλωση Μπέσεντ ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα σώσει τα crypto

10:13

AKTOR - Metlen: «Μπαίνουν» σε Παραχώρηση - Κατασκευή στον ΒΟΑΚ, ποια μερίδια έχουν - Ποσοστό 40% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

10:07

Σύμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας - Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση

10:03

Χατζηδάκης: Παρεμβάσεις κοινής λογικής για να σταματήσουν οι ιστορίες καθημερινής τρέλας

10:02

Τέλος η «χαρτούρα» για 30 δικαιολογητικά

09:49

Πρόεδρος Ταϊβάν: Η συνεργασία με ΗΠΑ «δεν θα αλλάξει» παρά την προειδοποίηση του Σι

09:44

BBVA: Ρεκόρ κερδών ύψους 10,5 δισ. ευρώ το 2025

09:43

BNP Paribas: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα κέρδη δ' τριμήνου

09:36

Κόκκινα δάνεια: Αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τον τρόπο ανατοκισμού των δόσεων

09:30

Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα

09:27

Shell: Έχασαν τις προβλέψεις τα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο

09:26

Πιερρακάκης: Το πολιτικό μήνυμα μιας γενιάς είναι ότι δεν θα περάσει το χρέος στην επόμενη

09:25

Οι καπνοί των πυρκαγιών σκοτώνουν πάνω από 24.000 πολίτες στις ΗΠΑ κάθε χρόνο

09:18

ΔΑΑ: Αυξημένη κατά 8,6% η επιβατική κίνηση τον Ιανουάριο 2026

09:12

Νέο roller coaster στα μέταλλα: «Βουτιά» 6% το ασήμι, flat ο χρυσός