BACKSTORY

O άθλος της Eurobank - Αγκάθι το DTC - Αλλάζει χέρια το Kinetta Beach

14-06-2024 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
O άθλος της Eurobank - Αγκάθι το DTC - Αλλάζει χέρια το Kinetta Beach

Ο ανασχηματισμός

Τελικά ο ανασχηματισμός ήρθε πιο νωρίς. Αμετακίνητα τα βασικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εκτός, βεβαίως από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης. Το στοίχημα είναι μεγάλο όπως έδειξε το αποτέλεσμα της κάλπης.

Βρήκαν πετρέλαιο;

Στον Ακρίτα πρέπει να βρήκαν πετρέλαιο. Αλλιώς, πώς να εξηγήσει κάποιος τη χθεσινή εκτίναξη της μετοχής μιας εταιρείας της οποίας πρόσφατα αναδιαρθρώθηκαν τα δάνεια και προέκυψαν κέρδη λογιστικού χαρακτήρα. Βέβαια, ο συνολικός όγκος συναλλαγών επί της μετοχής ήταν 1.010 τεμάχια όλα κι όλα, με το ερώτημα να είναι αν αυτά τα βλέπει το Χρηματιστήριο ή απλά κοιτάζει τη διασπορά και το πώς να διώξει εταιρείες που έχουν εγκλωβίσει εδώ και χρόνια επενδυτές.

O άθλος της Eurobank

Έναν μικρό άθλο κατάφερε η Eurobank που πέτυχε να βρεθεί ελέω Moody's μια μονάδα πάνω από την επενδυτική βαθμίδα σε επίπεδο αξιολόγησης. Η πρώτη αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε από την DBRS και αφορούσε την Εθνική Τράπεζα. Όμως... ο οίκος Moody's -ό,τι και να πούμε- είναι ο αυστηρότερος όλων. Μην ξεχνάμε πόσο πάλεψε η χώρα μας την αναβάθμιση από τον οίκο αυτόν, και ακόμα δεν την έχει επιτύχει μετά την ψυχρολουσία του Σεπτεμβρίου.

Βασικός λόγος για την αναβάθμιση της Eurobank μεταξύ άλλων είναι η διαφοροποίηση των αποτελεσμάτων της, καθώς σημαντικό κομμάτι αυτών έρχεται από το εξωτερικό και κυρίως από την Κύπρο, η οποία ας σημειώσουμε έχει rating Βaa2, ό,τι δηλαδή και η Eurobank.

Αγκάθι το DTC

Πάντως, και η Moody's αλλά και όλοι οι οίκοι εξακολουθούν να επισημαίνουν τη μεγάλη συμμετοχή του αναβαλλόμενου φόρου στα κεφάλαια των τραπεζών - αν και η Eurobank έχει τη μικρότερη έναντι των λοιπών τραπεζών. Ωστόσο, το DTC χρειάζεται αντιστάθμιση και αυτό φαίνεται και καταγράφεται.

Ναι μεν αλλά

Αλλαγές στο καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, μετά το καλοκαίρι, με παρεμβάσεις στα χρονικά όρια και τη φορολόγηση, προανήγγειλε χθες από το βήμα του 1ο Διεθνούς Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, ο διευθυντής του Οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, διαβεβαιώνοντας ότι «σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει περίοδος προσαρμογής» για την εφαρμογή των όποιων αλλαγών. Από το βήμα της έτερης μεγάλης διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, της 32ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, φορείς του κλάδου εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την πρόθεση να ρυθμιστεί μια αγορά που λειτουργεί εδώ και χρόνια σε συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε σχέση με τα ξενοδοχεία. Επισήμαναν, ωστόσο, ότι βασικό συστατικό της όποιας ρύθμισης, θα πρέπει να είναι οι περιορισμοί στο είδος και την ποσότητα των σπιτιών που αφιερώνονται στη βραχυχρόνια μίσθωση. Να δούμε, δηλαδή, ποια είναι η φέρουσα ικανότητα κάθε προορισμού να προσφέρει σπίτια, ώστε να βεβαιώσουμε ότι θα ερημώνουν ολόκληρες περιοχές από ευκαιρίες στέγασης, κι όχι τόσο να τα φορολογήσουμε.

Αλλάζει χέρια το Kinetta Beach

Φρένο στον πλειστηριασμό που δρομολογείται για τις 18/07/2024 στο ξενοδοχείο Kinetta Beach αναμένεται να βάλει ο όμιλος Comer ο οποίος φλερτάρει εδώ και καιρό με την εξαγορά του συγκεκριμένου συγκροτήματος. Πρόκειται για το υψηλότερης αξίας ξενοδοχειακό συγκρότημα που αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό το προσεχές διάστημα, με επισπεύδουσα την «doValueGreece» και οφειλέτη την ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ AE. Η τιμή της πρώτης προσφοράς όπως αναγράφεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι 13.930.000,00 ευρώ και μένει να φανεί, αν γνωστοποιηθεί, πόσο θα «χτυπήσει» το ξενοδοχείο ο ιρλανδικός όμιλος που ενισχύει τα τελευταία χρόνια την παρουσία του στη χώρα μας. Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος των αδελφών Comer πέρα από την έντονη παρουσία στο Real Estate έχει επεκταθεί τελευταία και στον ξενοδοχειακό τομέα αποκτώντας το ξενοδοχείο Club Hotel Casino Loutraki και το 2022 δυο ακόμη ξενοδοχεία στο Λουτράκι το Wyndham Loutraki Poseidon Resort (146 δωμάτια) και το Ramada Loutraki Poseidon Resort(157 δωμάτια) στην ίδια έκταση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:19

Κύμα βίας στo Mεξικό μετά τον θάνατο του «Ελ Μέντσο» - Η εμπλοκή των ΗΠΑ

09:12

Νέοι περιορισμοί στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων - Επιπλέον περιοχές αποκλεισμού

09:06

ΗΠΑ: Σταματά από Τρίτη η είσπραξη δασμών που κρίθηκαν παράνομοι

09:00

Καθαρά Δευτέρα: «Αλμυρό» το σαρακοστιανό τραπέζι – Πόσο κοστίζουν τα παραδοσιακά εδέσματα της εποχής

23:44

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

23:15

Η Χαμάς ετοιμάζεται να αναδείξει τον νέο ηγέτη της - Τα δύο «φαβορί»

22:46

Στο Ισραήλ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μόντι - «Νέες συμμαχίες» θέλει ο Νετανιάχου

22:25

Ταραχές στο Μεξικό - Ο στρατός σκότωσε τον αρχηγό του καρτέλ

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,1 εκατ. ευρώ

21:50

Ιράν - ΗΠΑ σε τροχιά σύγκρουσης, το πετρέλαιο σε κατάσταση συναγερμού

21:40

Σεισμός 7 Ρίχτερ μεταξύ του Βόρνεο και της Μαλαισίας - Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι

21:22

Η γειτονιά της Αθήνας που θα είναι ο επόμενος στόχος του gentrification

21:11

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης με αθλητικά είδη στα Σπάτα

20:58

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί - Έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο

20:33

Ιράν-ΗΠΑ: Νέες διαπραγματεύσεις την Πέμπτη στη Γενεύη - Πεζεσκιάν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα»

20:15

Τενεσί: Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές επιδιώκουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε γυναίκες που προχωρούν σε άμβλωση

20:02

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που προσπάθησε να εισβάλει στο Μαρ-α-Λάγκο

19:50

Αγορά μπύρας: Πού επενδύουν οι μεγάλοι «παίκτες» - Τo μέλλον του non-alcohol και τα νέα προϊόντα

19:37

Γεραπετρίτης: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

19:25

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένη στο δόγμα Τραμπ περί εξορύξεων

19:05

Γάλλος ΥΠΕΞ: Βαριά και ταπεινωτική ήττα ο απολογισμός του Πούτιν έπειτα από τέσσερα χρόνια πολέμου

18:57

ΗΠΑ: Εξακολουθούν να ισχύουν οι εμπορικές συμφωνίες με τους εταίρους της Ουάσινγκτον

18:45

Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

18:30

FT: Μυστική συμφωνία Ρωσίας - Ιράν για χιλιάδες φορητούς προηγμένους πυραύλους

18:21

Αντιδράσεις για την απόφαση της Deutsche Welle να κλείσει την ελληνόφωνη σύνταξη

18:05

Guardian: Αφιέρωμα στους 200 της Καισαριανής – «Τώρα μπορούμε να δούμε το θάρρος τους»

17:55

Φωτιά σε αποθήκη εταιρείας με αθλητικά είδη στα Σπάτα

17:42

Δημοσκόπηση Marc: 18,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου - Τι δείχνει για Τσίπρα και Καρυστιανού

17:27

Κικίλιας: «Εχθρός μας είναι οι σύγχρονοι λαθρέμποροι»

17:09

Κομισιόν για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»