BACKSTORY

Η πρόταση της Eurobank – H επιτυχία της Alpha Bank – «Ντεμπούτο» για τη Noval

05-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πρόταση της Eurobank – H επιτυχία της Alpha Bank – «Ντεμπούτο» για τη Noval

Η πρόταση της Εurobank

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προχωράει η Eurobank σε ό,τι αφορά την Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο. Αναμενόμενο από καιρό. Περιμένουμε το αποτέλεσμα της δημόσιας αυτής πρότασης λοιπόν.

Δεδομένο πάντως είναι πω η τράπεζα ισχυροποιεί την παρουσία της στο εξωτερικό και σίγουρα έχει βγει πολύ μπροστά σε αυτό το επίπεδο.

Σημαντική επιτυχία της Alpha Bank

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το ομόλογο της Alpha Bank. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε 3 φορές και το επιτόκιο έκλεισε σε σαφώς χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο που αναμενόταν κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης της έκδοσης.

«Ντεμπούτο» για τη Noval Property στο ΧΑ

Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Noval Property ΑΕΕΑΠ, θυγατρικής του ομίλου Viohalco, στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Χτες, η Noval ανακοίνωσε ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε σε 2,78 ευρώ, με τη ζήτηση να υπερκαλύπτει την προσφορά κατά 2,28 φορές περίπου. Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης, τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια μέσω της Δημόσιας Προσφοράς διαμορφώνονται σε 42,811 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν εντός σαράντα οκτώ μηνών για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας (340 εκατ.), το οποίο περιλαμβάνει (i) την ανάπτυξη υφιστάμενων ακινήτων της Εταιρείας ή/και της συμμετοχής της «THE GRID Α.Ε.», καθώς και (ii) την άμεση ή έμμεση (μέσω συμμετοχής σε έτερες εταιρείες ή/και εξαγοράς έτερων εταιρειών) απόκτηση ή/και ανάπτυξη (ενδεικτικά, ανέγερση, ή ανακαίνιση, ενεργειακή αναβάθμιση, επέκταση, ανακατασκευή, αλλαγή χρήσης) νέων ακινήτων. Επιπλέον, τα κεφάλαια δύναται να κατευθυνθούν μέσω αυξήσεων μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου σε έτερες, υφιστάμενες ή νεοϊδρυθείσες εταιρείες ή εταιρείες συμμετοχών, στις οποίες θα συμμετέχει η ΑΕΕΑΠ άμεσα ή/και έμμεσα. Οι προαναφερθείσες έτερες εταιρείες, θα τα διαθέτουν απευθείας με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση νέων ή/και ανάπτυξη υφιστάμενων δικών τους ακινήτων.

Καθυστερημένη ανακοίνωση

Πολύ ωραίοι είναι εκεί στη Foodlink. Θυμήθηκαν χθες να εκδώσουν δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα του 2023 τα οποία έχουν δημοσιεύσει εδώ και πάνω από ένα μήνα. Δεν ξέρω γιατί προέκυψε η ανάγκη να ενημερώσουν καθυστερημένα για τις επιδόσεις του 2023 αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τυχαία η κίνηση που έγινε και κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Μένω προς το παρόν στην επισήμανση ότι τα κέρδη επηρεάστηκαν από την αύξηση των χρηματοοικονομικών αν και νομίζω ότι υπάρχουν και άλλου είδους επιδράσεις που απλά δεν έγινε αναφορά στην ανακοίνωση.

Αυθαιρεσίες χρηματιστηριακής

Μου τηλεφώνησε επενδυτής χθες και με ενημέρωσε ότι ζήτησε να μεταφερθεί το χαρτοφυλάκιό του από μια μεγάλη χρηματιστηριακή (κατ’ όνομα θα έλεγα) σε άλλη χρηματιστηριακή και άρχισαν να του κάνουν νούμερα. Ζήτησαν λέει και να κάνουν συνάντηση. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά αλλά υποθέτω ότι κάτι είναι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας και η κατάσταση θυμίζει ξέφραγο αμπέλι. Αφήστε που η μεταφορά έχουν και χρεώσεις πέραν αυτών του Αποθετηρίου οι οποίες έχω την εντύπωση ότι είναι παράνομες και καταχρηστικές. Θέλω να πιστεύω ότι το κρούσμα είναι μεμονωμένο αλλά ερευνώ την υπόθεση και θα επανέλθω με ονόματα και διευθύνσεις εφόσον η υπόθεση έχει βάθος.

Επενδυτικές προμήθειες

H Jefferies εστιάζει στις επενδυτικές προμήθειες των τραπεζών γιατί από εκεί όπως όλοι κατανοούμε θα βγουν τα κέρδη. Κατά τα λοιπά τα προγράμματα στέγης διαδέχονται το ένα το άλλο για σπίτια φθηνά. Ετσι φεύγει ο παλιός στόλος!. Τουλάχιστον δεν φεύγει με μετρητά μιας και τα προγράμματα προβλέπουν δάνεια με πολύ χαμηλά επιτόκια.

Χαμός στα Ποσειδώνια και στην… παραλιακή

Ένας μικρός χαμός γίνεται στα Ποσειδώνια, τα οποία έχουν ρεκόρ επισκεψιμότητας φέτος. Το βράδυ βέβαια αυτός ο χαμός μεταφέρεται στην παραλιακή όπου γίνονται τα διάφορα πάρτι των εφοπλιστών, με αποτέλεσμα από κάποια ώρα και μετά να μην κουνιέται φύλλο στη Ποσειδώνος. Το καλό είναι πως, με αυτά και με αυτά, το χρήμα μοιράζεται.

Βροχή οι συμφωνίες

Βέβαια η έκθεση δεν είναι μόνο χαρές και πανηγύρια. Κλείνονται και συμφωνίες και δεν λέμε για αυτές που ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπως αυτή της ΟΝΕΧ, αλλά για άλλες συμφωνίες φρέσκες για τις οποίες θα μάθουμε εν ευθέτω. Ενδιαφέρον υπάρχει, ευκαιρίες επίσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:33

Τα φθηνά εισιτήρια τελείωσαν - Πώς το ESG αλλάζει την τιμή των πτήσεων

08:22

Στο Πεκίνο ο Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη να «ισοσκελίσει» το έλλειμμα ενεργειακών πόρων της Κίνας

08:15

Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 300.000 δικαιούχους από 1η Μαΐου, νέα κριτήρια για τα vouchers

08:00

Τελειομανής που δεν κυνηγά λεφτά - Νέος δισεκατομμυριούχος της ραπ ο Dr Dre

07:51

"Bras de fer" στη Βουλή, τρυπάνι στο Ιόνιο, αντιπολίτευση για κλάματα

07:44

Μετρό Αθήνας: Συνθήκες «βρασμού» στους συρμούς για 3 ακόμα (τουλάχιστον) καλοκαίρια - Πότε έρχεται κλιματισμός

07:34

Δορυφόροι «σκανάρουν» τη γη από τέλος Απριλίου - Τι θα βλέπει πλέον το Κτηματολόγιο

07:25

Μέση Ανατολή: Οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν φέρνουν πιο κοντά την... κλιμάκωση

07:18

Αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Τελευταία ευκαιρία για έλεγχο από 1,5 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους

07:12

Ακίνητα: Στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων στην ΕΕ - Η προσιτότητα κατοικίας

07:05

Με όρους καζίνο το ΧΑ - Σενάριο για 110 δολάρια το βαρέλι - Yπερπλεόνασμα τέρας

23:53

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή υπηρεσιών Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας και ασφαλιστικής ικανότητας

23:38

Μουντιάλ 2026: Η FIFA θέλει να ζητήσει από τον Τραμπ προσωρινή παύση των επιχειρήσεων της ICE

23:26

Γάζα: Τουλάχιστον 11 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων

23:12

Τεχνολογικό ράλι στην Wall Street - Κέρδη 2% για τον Nasdaq

22:58

Ζελένσκι: «Οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία»

22:42

Πτώση ως 8% για το πετρέλαιο εν μέσω αισιοδοξίας για τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

22:24

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου στην Ουάσιγκτον, το σχέδιο 3 ζωνών του Τελ Αβίβ

22:12

Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 14/04/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν - Δείτε τα αποτελέσματα

22:11

Κέρδη άνω του 1% για τον χρυσό

22:00

Ρωσία: O Λαβρόφ καταγγέλλει τα «επικίνδυνα παιχνίδια» ΗΠΑ και συμμάχων τους στην Ασία

21:45

Γκουτέρες: «Ιδιαίτερα πιθανό» να υπάρξει νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Iράν

21:31

Η Renault θα απολύσει ως και 2.400 μηχανικούς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

21:20

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα επισκεφθεί την Κίνα τον Μάιο μαζί με τον γιο του Έρικ

21:09

Γκρίφιν της Citadel: Αναπόφευκτη η παγκόσμια ύφεση με κλειστό Ορμούζ για καιρό

20:51

Ινδία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό

20:34

«Πόλεμος» και πολυτελή ακίνητα: Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν το Ντουμπάι και στρέφονται στην Ευρώπη

20:23

Κούβα: Το νέο Ιράν; - Ενεργειακή ασφυξία και το αφήγημα της «επόμενης μέρας»

20:20

Πιερρακάκης από Ουάσιγκτον: Κρίσιμοι παράγοντες για την ευρωπαϊκή οικονομία, η διάρκεια και η ένταση της ενεργειακής κρίσης

20:08

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι οι διακοπές του mobile internet είναι προσωρινές