BACKSTORY

Η πρόταση της Eurobank – H επιτυχία της Alpha Bank – «Ντεμπούτο» για τη Noval

05-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πρόταση της Eurobank – H επιτυχία της Alpha Bank – «Ντεμπούτο» για τη Noval
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η πρόταση της Εurobank

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προχωράει η Eurobank σε ό,τι αφορά την Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο. Αναμενόμενο από καιρό. Περιμένουμε το αποτέλεσμα της δημόσιας αυτής πρότασης λοιπόν.

Δεδομένο πάντως είναι πω η τράπεζα ισχυροποιεί την παρουσία της στο εξωτερικό και σίγουρα έχει βγει πολύ μπροστά σε αυτό το επίπεδο.

Σημαντική επιτυχία της Alpha Bank

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το ομόλογο της Alpha Bank. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε 3 φορές και το επιτόκιο έκλεισε σε σαφώς χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο που αναμενόταν κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης της έκδοσης.

«Ντεμπούτο» για τη Noval Property στο ΧΑ

Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Noval Property ΑΕΕΑΠ, θυγατρικής του ομίλου Viohalco, στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Χτες, η Noval ανακοίνωσε ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε σε 2,78 ευρώ, με τη ζήτηση να υπερκαλύπτει την προσφορά κατά 2,28 φορές περίπου. Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης, τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια μέσω της Δημόσιας Προσφοράς διαμορφώνονται σε 42,811 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν εντός σαράντα οκτώ μηνών για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας (340 εκατ.), το οποίο περιλαμβάνει (i) την ανάπτυξη υφιστάμενων ακινήτων της Εταιρείας ή/και της συμμετοχής της «THE GRID Α.Ε.», καθώς και (ii) την άμεση ή έμμεση (μέσω συμμετοχής σε έτερες εταιρείες ή/και εξαγοράς έτερων εταιρειών) απόκτηση ή/και ανάπτυξη (ενδεικτικά, ανέγερση, ή ανακαίνιση, ενεργειακή αναβάθμιση, επέκταση, ανακατασκευή, αλλαγή χρήσης) νέων ακινήτων. Επιπλέον, τα κεφάλαια δύναται να κατευθυνθούν μέσω αυξήσεων μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου σε έτερες, υφιστάμενες ή νεοϊδρυθείσες εταιρείες ή εταιρείες συμμετοχών, στις οποίες θα συμμετέχει η ΑΕΕΑΠ άμεσα ή/και έμμεσα. Οι προαναφερθείσες έτερες εταιρείες, θα τα διαθέτουν απευθείας με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση νέων ή/και ανάπτυξη υφιστάμενων δικών τους ακινήτων.

Καθυστερημένη ανακοίνωση

Πολύ ωραίοι είναι εκεί στη Foodlink. Θυμήθηκαν χθες να εκδώσουν δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα του 2023 τα οποία έχουν δημοσιεύσει εδώ και πάνω από ένα μήνα. Δεν ξέρω γιατί προέκυψε η ανάγκη να ενημερώσουν καθυστερημένα για τις επιδόσεις του 2023 αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τυχαία η κίνηση που έγινε και κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Μένω προς το παρόν στην επισήμανση ότι τα κέρδη επηρεάστηκαν από την αύξηση των χρηματοοικονομικών αν και νομίζω ότι υπάρχουν και άλλου είδους επιδράσεις που απλά δεν έγινε αναφορά στην ανακοίνωση.

Αυθαιρεσίες χρηματιστηριακής

Μου τηλεφώνησε επενδυτής χθες και με ενημέρωσε ότι ζήτησε να μεταφερθεί το χαρτοφυλάκιό του από μια μεγάλη χρηματιστηριακή (κατ’ όνομα θα έλεγα) σε άλλη χρηματιστηριακή και άρχισαν να του κάνουν νούμερα. Ζήτησαν λέει και να κάνουν συνάντηση. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά αλλά υποθέτω ότι κάτι είναι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας και η κατάσταση θυμίζει ξέφραγο αμπέλι. Αφήστε που η μεταφορά έχουν και χρεώσεις πέραν αυτών του Αποθετηρίου οι οποίες έχω την εντύπωση ότι είναι παράνομες και καταχρηστικές. Θέλω να πιστεύω ότι το κρούσμα είναι μεμονωμένο αλλά ερευνώ την υπόθεση και θα επανέλθω με ονόματα και διευθύνσεις εφόσον η υπόθεση έχει βάθος.

Επενδυτικές προμήθειες

H Jefferies εστιάζει στις επενδυτικές προμήθειες των τραπεζών γιατί από εκεί όπως όλοι κατανοούμε θα βγουν τα κέρδη. Κατά τα λοιπά τα προγράμματα στέγης διαδέχονται το ένα το άλλο για σπίτια φθηνά. Ετσι φεύγει ο παλιός στόλος!. Τουλάχιστον δεν φεύγει με μετρητά μιας και τα προγράμματα προβλέπουν δάνεια με πολύ χαμηλά επιτόκια.

Χαμός στα Ποσειδώνια και στην… παραλιακή

Ένας μικρός χαμός γίνεται στα Ποσειδώνια, τα οποία έχουν ρεκόρ επισκεψιμότητας φέτος. Το βράδυ βέβαια αυτός ο χαμός μεταφέρεται στην παραλιακή όπου γίνονται τα διάφορα πάρτι των εφοπλιστών, με αποτέλεσμα από κάποια ώρα και μετά να μην κουνιέται φύλλο στη Ποσειδώνος. Το καλό είναι πως, με αυτά και με αυτά, το χρήμα μοιράζεται.

Βροχή οι συμφωνίες

Βέβαια η έκθεση δεν είναι μόνο χαρές και πανηγύρια. Κλείνονται και συμφωνίες και δεν λέμε για αυτές που ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπως αυτή της ΟΝΕΧ, αλλά για άλλες συμφωνίες φρέσκες για τις οποίες θα μάθουμε εν ευθέτω. Ενδιαφέρον υπάρχει, ευκαιρίες επίσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Η Νορβηγία βίωσε την πιο θερμή της άνοιξη από το 1901

23:48

Δέκα νεκροί και 619 τραυματίες σε 526 τροχαία τον Μάιο στην Αττική

23:36

Τριήμερη κηδεία δημοσία δαπάνη με απόδοση τιμών για τον Αλί Χαμενεΐ στο Ιράν

23:25

Στο τραπέζι η μελλοντική παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη Λιθουανία

23:23

Ο Καναδάς θέλει να ανανεωθεί η USMCA για 16 χρόνια

23:15

Πέμπτο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street - «Έκρηξη» για HPE, Marvell και Victoria’s Secret

23:04

Σε ισχύ από 12 Ιουνίου το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για Μετανάστευση και Άσυλο

22:52

Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα: «Διάλογος και συνεργασία παρά τις διαφορές Αθήνας - Άγκυρας»

22:41

Ρούμπιο: Ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ και Λιβάνου «ακόμη και αύριο» αν δεν υπήρχε η Χεζμπολάχ

22:32

Προειδοποίηση Ζελένσκι για νέα μαζική πυραυλική επίθεση από Ρωσία

22:20

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο και υψηλό επτά ημερών

22:10

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για το 1 εκατ. ευρώ

22:00

Εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ για Τεχνητή Νοημοσύνη - Τι ζητά

21:49

Επέστρεψε στα κέρδη ο χρυσός

21:37

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 18 εκατ. ευρώ

21:25

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα κατά του παράνομου online τζόγου από την ΕΕΕΠ

21:13

Συνταγματική Αναθεώρηση: Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ - Οι βασικοί άξονες

21:00

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη με άνοδο η ΝΔ και 2ος ο Τσίπρας - Ντέρμπι ΠΑΣΟΚ με Καρυστιανού

20:48

Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν συνεχίζονται - «Ήρθε η ώρα να κάνετε συμφωνία»

20:41

Στην κηδεία του Νίκου Ταγαρά την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

20:30

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μπορεί ο πληθωρισμός να υπονομεύσει την άνοδο;

20:25

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακιστέοι οι 3 φερόμενοι ως αρχηγοί του κυκλώματος στη Βόρεια Ελλάδα

20:19

Παράνομος online τζόγος: Η «σκιώδης οικονομία» των 5,9 τρισ. δολαρίων που ανησυχεί κυβερνήσεις και εποπτικές αρχές

20:09

Ισραήλ: Νέο ρεκόρ εξαγωγών όπλων με τα περισσότερα να οδεύουν προς Ευρώπη

19:58

Ρώσοι και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες είχαν συνομιλίες για διμερή θέματα

19:48

Παραγγελία-μαμούθ 5,7 δισ. ευρώ για Rheinmetall - Μπαράζ επενδύσεων στη Ρουμανία

19:37

Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν πρόσφερε χαλάρωση των κυρώσεων στο Ιράν για το άνοιγμα του Ορμούζ

19:27

Β. Μαρινάκης: «Καλύτερα να πληρώνουμε διόδια στα Στενά του Ορμούζ από το να κλείσουν»

19:17

Ψηφιακό μπλόκο στον παράνομο τζόγο: Νέες εξουσίες στην ΕΕΕΠ - Έλεγχος ακόμη και στα domains και πρόστιμα έως 2 εκατ. ευρώ

19:07

Rebound στις ευρωαγορές - Καταβαράθρωση 43,56% για Abivax