BACKSTORY

Η πρόταση της Eurobank – H επιτυχία της Alpha Bank – «Ντεμπούτο» για τη Noval

05-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πρόταση της Eurobank – H επιτυχία της Alpha Bank – «Ντεμπούτο» για τη Noval
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η πρόταση της Εurobank

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προχωράει η Eurobank σε ό,τι αφορά την Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο. Αναμενόμενο από καιρό. Περιμένουμε το αποτέλεσμα της δημόσιας αυτής πρότασης λοιπόν.

Δεδομένο πάντως είναι πω η τράπεζα ισχυροποιεί την παρουσία της στο εξωτερικό και σίγουρα έχει βγει πολύ μπροστά σε αυτό το επίπεδο.

Σημαντική επιτυχία της Alpha Bank

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το ομόλογο της Alpha Bank. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε 3 φορές και το επιτόκιο έκλεισε σε σαφώς χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο που αναμενόταν κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης της έκδοσης.

«Ντεμπούτο» για τη Noval Property στο ΧΑ

Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Noval Property ΑΕΕΑΠ, θυγατρικής του ομίλου Viohalco, στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Χτες, η Noval ανακοίνωσε ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε σε 2,78 ευρώ, με τη ζήτηση να υπερκαλύπτει την προσφορά κατά 2,28 φορές περίπου. Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης, τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια μέσω της Δημόσιας Προσφοράς διαμορφώνονται σε 42,811 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν εντός σαράντα οκτώ μηνών για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας (340 εκατ.), το οποίο περιλαμβάνει (i) την ανάπτυξη υφιστάμενων ακινήτων της Εταιρείας ή/και της συμμετοχής της «THE GRID Α.Ε.», καθώς και (ii) την άμεση ή έμμεση (μέσω συμμετοχής σε έτερες εταιρείες ή/και εξαγοράς έτερων εταιρειών) απόκτηση ή/και ανάπτυξη (ενδεικτικά, ανέγερση, ή ανακαίνιση, ενεργειακή αναβάθμιση, επέκταση, ανακατασκευή, αλλαγή χρήσης) νέων ακινήτων. Επιπλέον, τα κεφάλαια δύναται να κατευθυνθούν μέσω αυξήσεων μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου σε έτερες, υφιστάμενες ή νεοϊδρυθείσες εταιρείες ή εταιρείες συμμετοχών, στις οποίες θα συμμετέχει η ΑΕΕΑΠ άμεσα ή/και έμμεσα. Οι προαναφερθείσες έτερες εταιρείες, θα τα διαθέτουν απευθείας με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση νέων ή/και ανάπτυξη υφιστάμενων δικών τους ακινήτων.

Καθυστερημένη ανακοίνωση

Πολύ ωραίοι είναι εκεί στη Foodlink. Θυμήθηκαν χθες να εκδώσουν δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα του 2023 τα οποία έχουν δημοσιεύσει εδώ και πάνω από ένα μήνα. Δεν ξέρω γιατί προέκυψε η ανάγκη να ενημερώσουν καθυστερημένα για τις επιδόσεις του 2023 αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τυχαία η κίνηση που έγινε και κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Μένω προς το παρόν στην επισήμανση ότι τα κέρδη επηρεάστηκαν από την αύξηση των χρηματοοικονομικών αν και νομίζω ότι υπάρχουν και άλλου είδους επιδράσεις που απλά δεν έγινε αναφορά στην ανακοίνωση.

Αυθαιρεσίες χρηματιστηριακής

Μου τηλεφώνησε επενδυτής χθες και με ενημέρωσε ότι ζήτησε να μεταφερθεί το χαρτοφυλάκιό του από μια μεγάλη χρηματιστηριακή (κατ’ όνομα θα έλεγα) σε άλλη χρηματιστηριακή και άρχισαν να του κάνουν νούμερα. Ζήτησαν λέει και να κάνουν συνάντηση. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά αλλά υποθέτω ότι κάτι είναι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας και η κατάσταση θυμίζει ξέφραγο αμπέλι. Αφήστε που η μεταφορά έχουν και χρεώσεις πέραν αυτών του Αποθετηρίου οι οποίες έχω την εντύπωση ότι είναι παράνομες και καταχρηστικές. Θέλω να πιστεύω ότι το κρούσμα είναι μεμονωμένο αλλά ερευνώ την υπόθεση και θα επανέλθω με ονόματα και διευθύνσεις εφόσον η υπόθεση έχει βάθος.

Επενδυτικές προμήθειες

H Jefferies εστιάζει στις επενδυτικές προμήθειες των τραπεζών γιατί από εκεί όπως όλοι κατανοούμε θα βγουν τα κέρδη. Κατά τα λοιπά τα προγράμματα στέγης διαδέχονται το ένα το άλλο για σπίτια φθηνά. Ετσι φεύγει ο παλιός στόλος!. Τουλάχιστον δεν φεύγει με μετρητά μιας και τα προγράμματα προβλέπουν δάνεια με πολύ χαμηλά επιτόκια.

Χαμός στα Ποσειδώνια και στην… παραλιακή

Ένας μικρός χαμός γίνεται στα Ποσειδώνια, τα οποία έχουν ρεκόρ επισκεψιμότητας φέτος. Το βράδυ βέβαια αυτός ο χαμός μεταφέρεται στην παραλιακή όπου γίνονται τα διάφορα πάρτι των εφοπλιστών, με αποτέλεσμα από κάποια ώρα και μετά να μην κουνιέται φύλλο στη Ποσειδώνος. Το καλό είναι πως, με αυτά και με αυτά, το χρήμα μοιράζεται.

Βροχή οι συμφωνίες

Βέβαια η έκθεση δεν είναι μόνο χαρές και πανηγύρια. Κλείνονται και συμφωνίες και δεν λέμε για αυτές που ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπως αυτή της ΟΝΕΧ, αλλά για άλλες συμφωνίες φρέσκες για τις οποίες θα μάθουμε εν ευθέτω. Ενδιαφέρον υπάρχει, ευκαιρίες επίσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:41

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

16:37

Βρετανία: Παρουσίαση της ελληνικής αγοράς εργασίας από τη Ν. Κεραμέως στο London School of Economics

16:29

Τασούλας για την Ημέρα της Ευρώπης: Ας εργαστούμε για μια Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο συνεκτική

16:17

Κικίλιας: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εθνική αναγκαιότητα

16:12

Μαρινάκης: Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τα όρια του θράσους

15:58

Παπασταύρου: Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη θωρακίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

15:27

Μητσοτάκης: Αναβαθμίζουμε τον ρόλο της άμυνας, της διπλωματίας και της ενεργειακής πολιτικής

15:05

Χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Πύθιο από την ΕE

14:49

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

14:39

Χανταϊός: Πόσα είδη υπάρχουν; Πώς μεταδίδεται και γιατί δεν ανησυχούν οι ειδικοί

14:15

CNN: Μια υπερ-σκληροπυρηνική ομάδα αναδύεται στο Ιράν

13:52

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου

13:37

Μέχρι το 2060 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί κατά 1,7 εκατ. ανθρώπους- Τα παράδειγμα της Ιθάκης και των Γιαννιτσών

13:25

Μητσοτάκης: Η δυτική Θεσσαλονίκη μετατρέπεται από αποπαίδι σε τόπο με δυναμική ανάπτυξη

13:15

Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία αντιμετωπίζει επιθετικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ

13:00

Οι ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν στροφές στο shipping, θυσιάζοντας περιθώρια

12:53

Ιράν: Στήνει «ζώνη ελέγχου» στα Στενά του Ορμούζ - Η ναυσιπλοΐα περνά στη σκιά του IRGC

12:41

Κρήτη: Με τη σφραγίδα των αριθμών είναι η ηγετική δύναμη του ελληνικού τουρισμού

12:35

Έργο για την ορθή διαχείριση του νερού της λίμνης Πηνειού

12:30

Reuters: ΗΠΑ και Ιράν δεν βρίσκονται πιο κοντά στον τερματισμό του πολέμου

12:14

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Πάνω από 60.000 αστυνομικοί έλεγχοι και 109 συλλήψεις από τον Οκτώβριο

12:09

Παπαδημητρίου (EY Ελλάδος): Η ελληνική οικονομία σε τροχιά μετασχηματισμού και προκλήσεων

11:55

Κίνα: Δυναμική ανάκαμψη των εξαγωγών τον Απρίλιο

11:36

Πιερρακάκης: Η Ημέρα της Ευρώπης και το μήνυμα για το μέλλον

11:26

Με πλήθος εκδηλώσεων γιορτάζεται στην Αθήνα η Ημέρα της Ευρώπης

11:19

ΗΠΑ: Τρεις αναφορές για θεάσεις UFO στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στους αποχαρακτηρισμένους φακέλους του Πενταγώνου

11:09

Ιράν: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο ανοικτά του νησιού Χαργκ

10:58

Στο 0,5% των ελληνικών εξαγωγών προς ΗΠΑ περιορίζεται η επίδραση των νέων αμερικανικών δασμών

10:47

Παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας της σχολικής κοινότητας

10:39

ΔΕΗ: Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ