BACKSTORY

Η πρόταση της Eurobank – H επιτυχία της Alpha Bank – «Ντεμπούτο» για τη Noval

05-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πρόταση της Eurobank – H επιτυχία της Alpha Bank – «Ντεμπούτο» για τη Noval
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η πρόταση της Εurobank

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προχωράει η Eurobank σε ό,τι αφορά την Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο. Αναμενόμενο από καιρό. Περιμένουμε το αποτέλεσμα της δημόσιας αυτής πρότασης λοιπόν.

Δεδομένο πάντως είναι πω η τράπεζα ισχυροποιεί την παρουσία της στο εξωτερικό και σίγουρα έχει βγει πολύ μπροστά σε αυτό το επίπεδο.

Σημαντική επιτυχία της Alpha Bank

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το ομόλογο της Alpha Bank. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε 3 φορές και το επιτόκιο έκλεισε σε σαφώς χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο που αναμενόταν κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης της έκδοσης.

«Ντεμπούτο» για τη Noval Property στο ΧΑ

Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Noval Property ΑΕΕΑΠ, θυγατρικής του ομίλου Viohalco, στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Χτες, η Noval ανακοίνωσε ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε σε 2,78 ευρώ, με τη ζήτηση να υπερκαλύπτει την προσφορά κατά 2,28 φορές περίπου. Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης, τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια μέσω της Δημόσιας Προσφοράς διαμορφώνονται σε 42,811 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν εντός σαράντα οκτώ μηνών για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας (340 εκατ.), το οποίο περιλαμβάνει (i) την ανάπτυξη υφιστάμενων ακινήτων της Εταιρείας ή/και της συμμετοχής της «THE GRID Α.Ε.», καθώς και (ii) την άμεση ή έμμεση (μέσω συμμετοχής σε έτερες εταιρείες ή/και εξαγοράς έτερων εταιρειών) απόκτηση ή/και ανάπτυξη (ενδεικτικά, ανέγερση, ή ανακαίνιση, ενεργειακή αναβάθμιση, επέκταση, ανακατασκευή, αλλαγή χρήσης) νέων ακινήτων. Επιπλέον, τα κεφάλαια δύναται να κατευθυνθούν μέσω αυξήσεων μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου σε έτερες, υφιστάμενες ή νεοϊδρυθείσες εταιρείες ή εταιρείες συμμετοχών, στις οποίες θα συμμετέχει η ΑΕΕΑΠ άμεσα ή/και έμμεσα. Οι προαναφερθείσες έτερες εταιρείες, θα τα διαθέτουν απευθείας με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση νέων ή/και ανάπτυξη υφιστάμενων δικών τους ακινήτων.

Καθυστερημένη ανακοίνωση

Πολύ ωραίοι είναι εκεί στη Foodlink. Θυμήθηκαν χθες να εκδώσουν δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα του 2023 τα οποία έχουν δημοσιεύσει εδώ και πάνω από ένα μήνα. Δεν ξέρω γιατί προέκυψε η ανάγκη να ενημερώσουν καθυστερημένα για τις επιδόσεις του 2023 αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τυχαία η κίνηση που έγινε και κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Μένω προς το παρόν στην επισήμανση ότι τα κέρδη επηρεάστηκαν από την αύξηση των χρηματοοικονομικών αν και νομίζω ότι υπάρχουν και άλλου είδους επιδράσεις που απλά δεν έγινε αναφορά στην ανακοίνωση.

Αυθαιρεσίες χρηματιστηριακής

Μου τηλεφώνησε επενδυτής χθες και με ενημέρωσε ότι ζήτησε να μεταφερθεί το χαρτοφυλάκιό του από μια μεγάλη χρηματιστηριακή (κατ’ όνομα θα έλεγα) σε άλλη χρηματιστηριακή και άρχισαν να του κάνουν νούμερα. Ζήτησαν λέει και να κάνουν συνάντηση. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά αλλά υποθέτω ότι κάτι είναι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας και η κατάσταση θυμίζει ξέφραγο αμπέλι. Αφήστε που η μεταφορά έχουν και χρεώσεις πέραν αυτών του Αποθετηρίου οι οποίες έχω την εντύπωση ότι είναι παράνομες και καταχρηστικές. Θέλω να πιστεύω ότι το κρούσμα είναι μεμονωμένο αλλά ερευνώ την υπόθεση και θα επανέλθω με ονόματα και διευθύνσεις εφόσον η υπόθεση έχει βάθος.

Επενδυτικές προμήθειες

H Jefferies εστιάζει στις επενδυτικές προμήθειες των τραπεζών γιατί από εκεί όπως όλοι κατανοούμε θα βγουν τα κέρδη. Κατά τα λοιπά τα προγράμματα στέγης διαδέχονται το ένα το άλλο για σπίτια φθηνά. Ετσι φεύγει ο παλιός στόλος!. Τουλάχιστον δεν φεύγει με μετρητά μιας και τα προγράμματα προβλέπουν δάνεια με πολύ χαμηλά επιτόκια.

Χαμός στα Ποσειδώνια και στην… παραλιακή

Ένας μικρός χαμός γίνεται στα Ποσειδώνια, τα οποία έχουν ρεκόρ επισκεψιμότητας φέτος. Το βράδυ βέβαια αυτός ο χαμός μεταφέρεται στην παραλιακή όπου γίνονται τα διάφορα πάρτι των εφοπλιστών, με αποτέλεσμα από κάποια ώρα και μετά να μην κουνιέται φύλλο στη Ποσειδώνος. Το καλό είναι πως, με αυτά και με αυτά, το χρήμα μοιράζεται.

Βροχή οι συμφωνίες

Βέβαια η έκθεση δεν είναι μόνο χαρές και πανηγύρια. Κλείνονται και συμφωνίες και δεν λέμε για αυτές που ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπως αυτή της ΟΝΕΧ, αλλά για άλλες συμφωνίες φρέσκες για τις οποίες θα μάθουμε εν ευθέτω. Ενδιαφέρον υπάρχει, ευκαιρίες επίσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Έδεσσα: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών

23:37

Γερμανία: Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ εκφράζει ανησυχία για την παγκόσμια εξάπλωση απολυταρχικών τάσεων

23:15

Attica Green Expo 2026: Ανεπαρκή στελέχωση υπηρεσιών πολιτικής προστασίας διαπίστωσαν εκπρόσωποι αυτοδιοίκησης

22:46

Χαρακόπουλος: Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι δεν διδάχτηκε τίποτα

22:18

Ebola: Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Ιτούρι, επίκεντρο της επιδημίας

22:09

Η MHP επενδύει στη Νιτσιάκος, στηρίζοντας την επόμενη φάση ανάπτυξης της εταιρείας

21:47

Ρωσία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Αρμενία για «διαβουλεύσεις» σχετικά με τους δεσμούς του Γερεβάν με την ΕΕ

21:18

Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη και ανήλικη για κλοπή από πολυκατάστημα

21:04

Συνάντηση της Κ. Γκιλφόιλ με εκπροσώπους των ONEX και Hanwha Ocean

20:58

Λίβανος: Ο πρωθυπουργός καταδικάζει την επικίνδυνη και άνευ προηγουμένου κλιμάκωση του πολέμου εκ μέρους του Ισραήλ

20:48

Συνελήφθη 62χρονη για πυρκαγιά στην Αίγινα

20:42

Άννα Καραμανλή: Η βιωσιμότητα είναι ο δρόμος για τον τουρισμό του μέλλοντος

20:34

Βραζιλία: Ύποπτο κρούσμα ΄Έμπολα στο Σάο Πάολο

20:22

ΕΛΑΣ: 2.453 ψηφιακές κλήσεις έχουν ήδη εκδοθεί μέσω καμερών και «έξυπνων» συστημάτων

20:13

Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» 33χρονος που καταζητούνταν για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

20:00

Τα «αόρατα» εμπόδια στο Ορμούζ: Από τις νάρκες μέχρι τα… οστρακοειδή

19:48

Τραμπ: Εξετάζει να ακυρώσει τις επετειακές συναυλίες στην Ουάσιγκτον μετά την απροθυμία πολλών καλλιτεχνών να συμμετάσχουν

19:22

Welt: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιταχύνουν την αποχώρηση στρατιωτικών δυνάμεων τους απ' την Ευρώπη

18:57

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια σύμφωνα με τη Rosatom

18:18

Γερμανία: Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι εξελέγη αρχηγός του FDP

17:51

Λίβανος: Νέες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στα νότια της χώρας

17:16

Χέγκσεθ: Επίθεση στους Ευρωπαίους - «Να σταματήσουν τα κηρύγματα»

16:38

Ανδριανός: Ανάγκη για μια ενιαία στρατηγική που θα συνδέει οργανικά τον τουρισμό με την αγροδιατροφή και τον πολιτισμό

16:20

Nvidia: Παρουσιάζει τους πρώτους υπολογιστές Windows που χρησιμοποιούν δικά της τσιπ ως κύριο επεξεργαστή

16:00

Θα κοπούν έγκαιρα τα άφθονα χόρτα στις άκρες των δρόμων και στα χωράφια;

15:50

Κώτσηρας: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία

15:24

Τσουκαλάς: Η στέγαση είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο των λίγων

15:17

Νέα Αριστερά: Προς ανεξαρτητοποίηση Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και Ζεϊμπέκ

14:55

Blue Origin: Αντιμετωπίζει καθυστερήσεις μηνών μετά την έκρηξη πυραύλου που προκάλεσε ζημιές στην εξέδρα εκτόξευσης

14:37

Φλωρίδης: Οι αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων θα γίνουν μόνο αν υπάρχει απόλυτη συμφωνία του δικηγορικού σώματος