BACKSTORY

Η πρόταση της Eurobank – H επιτυχία της Alpha Bank – «Ντεμπούτο» για τη Noval

05-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η πρόταση της Eurobank – H επιτυχία της Alpha Bank – «Ντεμπούτο» για τη Noval
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η πρόταση της Εurobank

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προχωράει η Eurobank σε ό,τι αφορά την Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο. Αναμενόμενο από καιρό. Περιμένουμε το αποτέλεσμα της δημόσιας αυτής πρότασης λοιπόν.

Δεδομένο πάντως είναι πω η τράπεζα ισχυροποιεί την παρουσία της στο εξωτερικό και σίγουρα έχει βγει πολύ μπροστά σε αυτό το επίπεδο.

Σημαντική επιτυχία της Alpha Bank

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το ομόλογο της Alpha Bank. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε 3 φορές και το επιτόκιο έκλεισε σε σαφώς χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο που αναμενόταν κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης της έκδοσης.

«Ντεμπούτο» για τη Noval Property στο ΧΑ

Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Noval Property ΑΕΕΑΠ, θυγατρικής του ομίλου Viohalco, στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Χτες, η Noval ανακοίνωσε ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών καθορίστηκε σε 2,78 ευρώ, με τη ζήτηση να υπερκαλύπτει την προσφορά κατά 2,28 φορές περίπου. Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης, τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια μέσω της Δημόσιας Προσφοράς διαμορφώνονται σε 42,811 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν εντός σαράντα οκτώ μηνών για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας (340 εκατ.), το οποίο περιλαμβάνει (i) την ανάπτυξη υφιστάμενων ακινήτων της Εταιρείας ή/και της συμμετοχής της «THE GRID Α.Ε.», καθώς και (ii) την άμεση ή έμμεση (μέσω συμμετοχής σε έτερες εταιρείες ή/και εξαγοράς έτερων εταιρειών) απόκτηση ή/και ανάπτυξη (ενδεικτικά, ανέγερση, ή ανακαίνιση, ενεργειακή αναβάθμιση, επέκταση, ανακατασκευή, αλλαγή χρήσης) νέων ακινήτων. Επιπλέον, τα κεφάλαια δύναται να κατευθυνθούν μέσω αυξήσεων μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου σε έτερες, υφιστάμενες ή νεοϊδρυθείσες εταιρείες ή εταιρείες συμμετοχών, στις οποίες θα συμμετέχει η ΑΕΕΑΠ άμεσα ή/και έμμεσα. Οι προαναφερθείσες έτερες εταιρείες, θα τα διαθέτουν απευθείας με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση νέων ή/και ανάπτυξη υφιστάμενων δικών τους ακινήτων.

Καθυστερημένη ανακοίνωση

Πολύ ωραίοι είναι εκεί στη Foodlink. Θυμήθηκαν χθες να εκδώσουν δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα του 2023 τα οποία έχουν δημοσιεύσει εδώ και πάνω από ένα μήνα. Δεν ξέρω γιατί προέκυψε η ανάγκη να ενημερώσουν καθυστερημένα για τις επιδόσεις του 2023 αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τυχαία η κίνηση που έγινε και κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Μένω προς το παρόν στην επισήμανση ότι τα κέρδη επηρεάστηκαν από την αύξηση των χρηματοοικονομικών αν και νομίζω ότι υπάρχουν και άλλου είδους επιδράσεις που απλά δεν έγινε αναφορά στην ανακοίνωση.

Αυθαιρεσίες χρηματιστηριακής

Μου τηλεφώνησε επενδυτής χθες και με ενημέρωσε ότι ζήτησε να μεταφερθεί το χαρτοφυλάκιό του από μια μεγάλη χρηματιστηριακή (κατ’ όνομα θα έλεγα) σε άλλη χρηματιστηριακή και άρχισαν να του κάνουν νούμερα. Ζήτησαν λέει και να κάνουν συνάντηση. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά αλλά υποθέτω ότι κάτι είναι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας και η κατάσταση θυμίζει ξέφραγο αμπέλι. Αφήστε που η μεταφορά έχουν και χρεώσεις πέραν αυτών του Αποθετηρίου οι οποίες έχω την εντύπωση ότι είναι παράνομες και καταχρηστικές. Θέλω να πιστεύω ότι το κρούσμα είναι μεμονωμένο αλλά ερευνώ την υπόθεση και θα επανέλθω με ονόματα και διευθύνσεις εφόσον η υπόθεση έχει βάθος.

Επενδυτικές προμήθειες

H Jefferies εστιάζει στις επενδυτικές προμήθειες των τραπεζών γιατί από εκεί όπως όλοι κατανοούμε θα βγουν τα κέρδη. Κατά τα λοιπά τα προγράμματα στέγης διαδέχονται το ένα το άλλο για σπίτια φθηνά. Ετσι φεύγει ο παλιός στόλος!. Τουλάχιστον δεν φεύγει με μετρητά μιας και τα προγράμματα προβλέπουν δάνεια με πολύ χαμηλά επιτόκια.

Χαμός στα Ποσειδώνια και στην… παραλιακή

Ένας μικρός χαμός γίνεται στα Ποσειδώνια, τα οποία έχουν ρεκόρ επισκεψιμότητας φέτος. Το βράδυ βέβαια αυτός ο χαμός μεταφέρεται στην παραλιακή όπου γίνονται τα διάφορα πάρτι των εφοπλιστών, με αποτέλεσμα από κάποια ώρα και μετά να μην κουνιέται φύλλο στη Ποσειδώνος. Το καλό είναι πως, με αυτά και με αυτά, το χρήμα μοιράζεται.

Βροχή οι συμφωνίες

Βέβαια η έκθεση δεν είναι μόνο χαρές και πανηγύρια. Κλείνονται και συμφωνίες και δεν λέμε για αυτές που ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπως αυτή της ΟΝΕΧ, αλλά για άλλες συμφωνίες φρέσκες για τις οποίες θα μάθουμε εν ευθέτω. Ενδιαφέρον υπάρχει, ευκαιρίες επίσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:45

Meta: Δικαστής δεν μπλόκαρε απολύσεις παρά την αγωγή εργαζομένων για διακρίσεις από ΤΝ

11:30

Βουλή: Κατατέθηκε προς κύρωση η σύμβαση παραχώρησης του αερολιμένα Καλαμάτας

11:17

Boeing: Διατηρεί αμετάβλητη την 20ετή πρόβλεψη της για τη ζήτηση αεροσκαφών

11:06

Θεσσαλονίκη: 23χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του σε σύγκρουση με ΙΧ

10:57

Μητσοτάκης: Η έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου είναι η καλύτερη απάντηση στις έωλες κατηγορίες της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας

10:51

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 20 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου

10:31

Έκτακτη ρύθμιση 72 δόσεων: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι κερδίζουν και τι να προσέξουν

10:01

Αμοιβαία Κεφάλαια: Ξεπέρασε τα 32 δισ. το ενεργητικό, σε υψηλά 22 ετών

09:52

Τραμπ: Θέλει κι άλλο Μουντιάλ στις ΗΠΑ αλλά χωρίς Μεξικό και Καναδά

09:41

Γεραπετρίτης από Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου

09:31

Καναδάς: Πάνω από 200 δασικές πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου

09:16

AI Act: Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ΤΝ και η επόμενη ημέρα του ψηφιακού μετασχηματισμού

09:08

Ακρίβεια: Αντίστροφη μέτρηση για τη συμφωνία «κυρίων» - Τι θα κρίνει τις μειώσεις τιμών 5% με 20%

08:55

Το 67% των παιδιών γεννιούνται με καισαρική στην Ελλάδα

08:51

Τουρκία: Σεισμός 5 βαθμών στο Μπαταλγκαζί, στην επαρχία Μαλάτια

08:45

Ανοικτά αύριο τα καταστήματα για την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων

08:40

Βενεζουέλα: Σε 5.069 νεκρούς ανέρχεται πλέον ο απολογισμός των σεισμών της 24ης Ιουνίου

08:29

Οι παραλίες της Κορινθίας που αξίζει να επισκεφθείτε

08:20

Οι μεγάλοι χαμένοι του Μουντιάλ

08:12

Καύσιμα: Γιατί η έκπτωση δεν έριξε τις τιμές της βενζίνης - Νέες αυξήσεις αναμένονται από το Σάββατο

08:07

Επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος - Οι μισοί επισκέπτες εκτός ΕΕ έρχονται μήνες εκτός καλοκαιριού

08:02

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στον επόμενο μεγάλο ανοδικό κύκλο του bitcoin;

08:00

Υποδομές: Η σύνθετη δομή και η (νέα) στρατηγική των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR, ΑΒΑΞ, ΜΕΤΚΑ

07:46

Στενά Ορμούζ: Χτυπήθηκαν δύο δεξαμενόπλοια – Έβδομη νύχτα ανταλλαγής πληγμάτων ΗΠΑ-Ιράν

23:48

Υπογράφηκε το μνημόνιο για τη νέα ΑΣΤΕΚ στον Άγιο Νικόλαο – Επένδυση 8,4 εκατ. ευρώ στην τουριστική εκπαίδευση

23:30

Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν για έβδομη νύχτα

23:24

Περισσότερες από 200 πυρκαγιές καίνε ανεξέλεγκτα στον Καναδά

23:16

Wall Street: Στις συμπληγάδες του τεχνολογικού sell off και του Ιράν - Εβδομαδιαίες απώλειες 3% ο Nasdaq

23:05

Ρεκόρ συλλήψεων για εμπρησμούς από αμέλεια το τελευταίο διήμερο

22:47

Ουκρανία-Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας επιθέσεων