BACKSTORY

Ο Φέσσας τα τσεπώνει!- Το CVC ετοιμάζει νέα κίνηση... - Αττικής: Άφαντο το fund

22-10-2021 | 07:33
Μοιράσου το
Attica Bank

Πρασίνισε το μάτι μας από κάθε άποψη αυτήν την εβδομάδα. Πράσινα stress tests, ποια τράπεζα πρασινίζει καλύτερα και περισσότερο και τέλος αυτό: H Grant Thornton, πάντα πρωτοπόρος σε θέματα ESG και βιώσιμης ανάπτυξης, προσχώρησε στη συμμαχία “Global Financial Alliance for Net Zero”, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050. Nισάφι και έλεος!

Μαθαίνω πως σε ό,τι αφορά την Attica Bank αυτό το γνωστό ενδιαφερόμενο fund, το πιο ενδιαφερόμενο τέλος πάντων γιατί τα λοιπά εκδηλώνουν ενδιαφέρον ως ιδέα, αυτό λοιπόν το πιο ενδιαφερόμενο απ' όλα έπαψε να ενδιαφέρεται. Και τι θα γίνει κύριοι χωρίς ενδιαφερόμενους;

Tο κείμενο για το ΤΧΣ, προπαρασκευασμένο από πολλές μεριές και με αρκετές επιγραφές, ελέγχεται από τους θεσμούς οι οποίοι δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι λέει από το περιεχόμενο καθώς θολή φαντάζει η ημερομηνία λήξης μιας και η πρόβλεψη είναι το ΤΧΣ να ενταχθεί κάπου αλλού.

Και όσοι πιστεύουν πως η εποπτεία θα λάβει τέλος κατά τα προβλεπόμενα, θα λήξει δηλαδή το ερχόμενο έτος, να μη βιάζονται γιατί τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. Το μεγάλο χρέος που είναι πράγματι μεγάλο και υψηλό οδηγεί σε κάτι περίεργες σκέψεις, τύπου να αντικατασταθεί η αυξημένη εποπτεία από όρους που θα τεθούν στην εκταμίευση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης για έναν ακόμη χρόνο τουλάχιστον.

Θα αφήσω τα μεγάλα και θα πάω στα μικρότερα όπου πραγματικά αναρωτιέμαι τι γίνεται με τη μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ. Τη μια μέρα τζίρος, την άλλη τζίφος. Και επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία υπόσχομαι να μην μαρτυρήσω τίποτα. Μάρτυς μου ο Γιαχβέ.

Άσχετο αλλά ακούω ότι δεν αρκείται σε αυτά που έχει στον έλεγχό του το CVC στα γαλακτοκομικά αλλά ετοιμάζεται να κάνει και άλλη κίνηση. Το fund αγοράζει σήμερα ό, τι πουλιέται αλλά από πρότερη εμπειρία έρχεται και η ώρα που πουλάει. Το λέω για να μην θυμηθούν κάποιοι στο μέλλον να πουν για τα κακά funds που πουλάνε. Funds είναι και πουλάνε. Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Είδα κάτι οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου που ανέβηκαν καθυστερημένα στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου. Έγινε κάτι που χάσαμε; Που δεν ανακοινώθηκε για να περάσει ντούκου;

Αυτό που γίνεται με την Quest δεν έχει προηγούμενο. Χθες ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει 1,25 ευρώ ανά μετοχή από την πώληση της Cardilink που μεταφράζεται σε απόδοση 8%!!! Έδωσε και 28,5 λεπτά τον περασμένο Ιούνιο και είχε μοιράσει και άλλα 30 λεπτά τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύνολο σε 10 μήνες μοίρασε 1,835 ευρώ και τον περασμένο Δεκέμβριο η μετοχή έπαιζε στα 9,5 ευρώ. Αν κάποιος είχε αγοράσει μετοχές το Σεπτέμβριο θα είχε μόνο μερισματική απόδοση 11,8%. Τελικά από τότε που πούλησε την Q-Telecom ο Θ. Φέσσας έχοντας βρεθεί στο κόκκινο τώρα τα κονομάει. Το ξέρει καλά από παλιά το παιχνίδι. Γιατί μόνο τώρα με το προσωρινό μέρισμα των 44,6 εκατ. ευρώ θα πάρει ο ίδιος τα μισά, πάνω από 22 εκατ. ζεστά μιας και κατέχει το 50% της εταιρείας. Και διόλου ευκαταφρόνητο ποσό θα λάβει και η πρώην σύζυγος. Κάπου 11 εκατ. και κάτι...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.