BACKSTORY

Άλλος για τη βάρκα μας….που ΤΧΣ τη λένε

04-05-2021 | 00:02
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το θέμα Attica Bank δεν θα είναι και τόσο απλό και θα απασχολήσει το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Και αυτό γιατί ο Νόμος Αλογοσκούφη (άρθρο 27Α) είναι αρκετά παλιός και με πολλά κενά. Τώρα οι απαιτήσεις είναι άλλες και αυτές θα εκφραστούν μέσα από την BRRD κοινοτική οδηγία που εγείρει άλλες απαιτήσεις. Ναι το Δημόσιο (δηλαδή το ΤΧΣ) μπορεί να μπει στην Τράπεζα Αττικής που έχει ζημιές και κεφαλαιοποιεί τον αναβαλλόμενο φόρο, αλλά με ποιες προϋποθέσεις μένει να αποσαφηνιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για τιτλοποίηση κόκκινων δανείων που θα εισέλθει στον Ηρακλή καθώς το rating σε τούτη τη φάση φαντάζει δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο.

Άκου εκεί πράσινο ετήσιο δελτίο; Τέτοιο λέει θα εκδώσει η Κεφαλαιαγορά... Αυτό είναι το ζήτημα; Το ότι κάθε χρόνο το δελτίο συντάσσεται copy paste και απλώς αλλάζουν τα μεγέθη από την εποχή του πρωτοπόρου τότε Σταύρου Θωμαδάκη μάλλον αποτελεί μια απλή λεπτομέρεια... Ωραία τα πράσινα δελτίο αλλά τούτο απαιτεί και περιεχόμενο να βγάζει και κανένα συμπέρασμα όποιος το διαβάζει. Αλλιώς ομιλούμεν ότι για πράσινο δελτίο αλλά για για πράσσειν άλογα.

Και μιας και μιλάμε για Κεφαλαιαγορά παρεμπιπτόντως κοιτάζει κανένας τι γίνεται με τις αμοιβές ΔΣ; Αυτές ντε, που εγκρίνονται από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιριών ταυτίζονται άραγε με την πραγματικότητα κάθε χρήσης. Βλέπω για παράδειγμα στον Κορδέλο (ναι για όσους αναρωτιούνται πρόκειται για εισηγμένη εταιρία) πως αποφασίστηκε στην τακτική Γενική Συνέλευση του περασμένου καλοκαιριού «προέγκριση ποσού ευρώ τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες (€450.000) κατ’ ανώτατο όριο το οποίο θα καταβληθεί ως συνολική ετήσια αμοιβή στα μέλη του Δ.Σ. για τη χρήση του 2020».

Πηγαίνοντας όμως στις οικονομικές καταστάσεις εμφανίζεται λογαριασμός Συναλλαγές και Αμοιβές Μελών Διοίκησης & Διευθυντικών Στελεχών 514 χιλιάδες ευρώ και αν είσαι μάντης μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται. Παρεμπιπτόντως ψάχνω την περυσινή έκθεση αποδοχών και αναρωτιέμαι που να κρύφτηκε. Τώρα πείτε ο Κορδέλλος είναι το θέμα; Η απάντηση είναι πως μπορεί και να μην είναι αλλά έχει μια ροπή να βγάζει ανακοινώσεις και στο καπάκι αν στέλνει ορθές επαναλήψεις.

Πάσχα ήταν να μην πέσει βαρύ και το αρνί. Δεν θα σας κουράσω άλλο σήμερα Όπως μας κούρασε αυτές τις μέρες η Φουρθιωτιάδα Πήξαμε στις περί τον Φουρθιώτη εξελίξεις. Διαβάζω λοιπόν ότι το σπίτι του Φουρθιώτη ανήκει στην Alpha η οποία το απέκτησε μετά από πλειστηριασμό. Έχω όμως μια απορία και με τρώει. Ποιος ήταν αυτός που νοίκιασε το σπίτι στο Φουρθιώτη. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να τον ρωτήσω τι εισέπραξε κατά το διάστημα του ενοικιοστασίου και αν δεν προκύψει ότι εισέπραξε κάτι να κατατάξουμε τον όποιον σύναψε τη συμφωνία στους μεγάλους ευεργέτες του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:25

Δίκτυα, οικονομία, ασφάλεια, γεωπολιτική: Η δύναμη του mobile στη νέα παγκόσμια τάξη

14:19

Κικίλιας: Αισθανόμαστε υπερήφανοι βλέποντας ελληνικές δυνάμεις να προασπίζουν την ασφάλεια της Κύπρου

13:58

Τραμπ: Το Ιράν από νταής έχει μετατραπεί στον ηττημένο της περιοχής - Θα χτυπηθεί πολύ σκληρά

13:32

Ανάχωμα ΥΠΑΑΤ - ΕΛΑΣ στην εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων - Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων

13:22

Επεμβατική Ακτινολογία: Πάνω από 50% λιγότερα ογκολογικά χειρουργεία

12:57

Ινδία: Ξεκίνησαν οι αυξήσεις στις τιμές του υγροποιημένου αερίου πετρελαίου λόγω Μέσης Ανατολής

12:43

Σημαντική πτώση στα θανατηφόρα τροχαία στην Αττική λόγω του νέου ΚΟΚ

12:35

Παπαστεργίου: Το gov.gr περνά πλέον στην επόμενη πενταετία με το έργο του CRM

12:29

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι περιμένουν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Στενό του Χορμούζ

12:17

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι έπληξε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο

12:00

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε νεόδμητες και παλαιότερες κατοικίες την περίοδο 2017-2025

11:47

Μπέσεντ: Η Ουάσινγκτον εξετάζει την άρση των κυρώσεων σε περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο

11:40

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στα 10 δισ. το «κόστος» του πολέμου

11:33

Το 61% των θυμάτων από πλημμύρες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο είναι άνδρες

11:27

Ανδρουλάκης: Η ειρήνευση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από διπλωματία, συνεννόηση και σεβασμό του διεθνούς δικαίου

11:10

Πεζεσκιάν: Όνειρο που θα πάρουν στον τάφο τους η παράδοση του Ιράν

10:50

Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Ο ρόλος του Δημοσίου και το νέο οικοσύστημα εταιρειών και καινοτομίας

10:29

Σε «αδράνεια» η ναυσιπλοΐα στον Περσικό – Εκτίναξη ναύλων και ασφαλίστρων

10:20

Emirates: Ανακοινώνει ότι θα αποκαταστήσει τις πτήσεις της προς και από το Ντουμπάι

10:03

NBC: Ο Τραμπ έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον για ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν

09:46

ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων απ' τη Μέση Ανατολή

09:39

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο

09:21

6 χωριά κοντά στη Θεσσαλονίκη για ανοιξιάτικες αποδράσεις

09:14

Bloomberg: Δεν υπάρχει λύση στο Ιράν χωρίς κίνδυνο χάους

09:12

ΗΠΑ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μίσιγκαν

08:59

Έξι στους 10 άνεργους αναζητούν δουλειά για πάνω από ένα έτος - Το 92,7% όσων βρίσκονται εκτός αγοράς αρνούνται να δουλέψουν

08:53

Canadair στην Ελλάδα: Πόσο νερό ρίχνουν στις φωτιές και τι αλλάζει με την αναβάθμιση

08:45

Πέντε ή έξι καράβια με αργεντινέζικο ηλιόσπορο, αλλάζουν όσα ξέραμε (ή νομίζαμε) για την Mercosur

08:38

Λιανεμπόριο: Το στοίχημα των εκπτώσεων που χάθηκε και η αβεβαιότητα για το 2026

08:28

Πειραιώς: Το σχέδιο και οι στόχοι μέχρι το 2030