BACKSTORY

Άλλος για τη βάρκα μας….που ΤΧΣ τη λένε

04-05-2021 | 00:02
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το θέμα Attica Bank δεν θα είναι και τόσο απλό και θα απασχολήσει το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Και αυτό γιατί ο Νόμος Αλογοσκούφη (άρθρο 27Α) είναι αρκετά παλιός και με πολλά κενά. Τώρα οι απαιτήσεις είναι άλλες και αυτές θα εκφραστούν μέσα από την BRRD κοινοτική οδηγία που εγείρει άλλες απαιτήσεις. Ναι το Δημόσιο (δηλαδή το ΤΧΣ) μπορεί να μπει στην Τράπεζα Αττικής που έχει ζημιές και κεφαλαιοποιεί τον αναβαλλόμενο φόρο, αλλά με ποιες προϋποθέσεις μένει να αποσαφηνιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για τιτλοποίηση κόκκινων δανείων που θα εισέλθει στον Ηρακλή καθώς το rating σε τούτη τη φάση φαντάζει δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο.

Άκου εκεί πράσινο ετήσιο δελτίο; Τέτοιο λέει θα εκδώσει η Κεφαλαιαγορά... Αυτό είναι το ζήτημα; Το ότι κάθε χρόνο το δελτίο συντάσσεται copy paste και απλώς αλλάζουν τα μεγέθη από την εποχή του πρωτοπόρου τότε Σταύρου Θωμαδάκη μάλλον αποτελεί μια απλή λεπτομέρεια... Ωραία τα πράσινα δελτίο αλλά τούτο απαιτεί και περιεχόμενο να βγάζει και κανένα συμπέρασμα όποιος το διαβάζει. Αλλιώς ομιλούμεν ότι για πράσινο δελτίο αλλά για για πράσσειν άλογα.

Και μιας και μιλάμε για Κεφαλαιαγορά παρεμπιπτόντως κοιτάζει κανένας τι γίνεται με τις αμοιβές ΔΣ; Αυτές ντε, που εγκρίνονται από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιριών ταυτίζονται άραγε με την πραγματικότητα κάθε χρήσης. Βλέπω για παράδειγμα στον Κορδέλο (ναι για όσους αναρωτιούνται πρόκειται για εισηγμένη εταιρία) πως αποφασίστηκε στην τακτική Γενική Συνέλευση του περασμένου καλοκαιριού «προέγκριση ποσού ευρώ τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες (€450.000) κατ’ ανώτατο όριο το οποίο θα καταβληθεί ως συνολική ετήσια αμοιβή στα μέλη του Δ.Σ. για τη χρήση του 2020».

Πηγαίνοντας όμως στις οικονομικές καταστάσεις εμφανίζεται λογαριασμός Συναλλαγές και Αμοιβές Μελών Διοίκησης & Διευθυντικών Στελεχών 514 χιλιάδες ευρώ και αν είσαι μάντης μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται. Παρεμπιπτόντως ψάχνω την περυσινή έκθεση αποδοχών και αναρωτιέμαι που να κρύφτηκε. Τώρα πείτε ο Κορδέλλος είναι το θέμα; Η απάντηση είναι πως μπορεί και να μην είναι αλλά έχει μια ροπή να βγάζει ανακοινώσεις και στο καπάκι αν στέλνει ορθές επαναλήψεις.

Πάσχα ήταν να μην πέσει βαρύ και το αρνί. Δεν θα σας κουράσω άλλο σήμερα Όπως μας κούρασε αυτές τις μέρες η Φουρθιωτιάδα Πήξαμε στις περί τον Φουρθιώτη εξελίξεις. Διαβάζω λοιπόν ότι το σπίτι του Φουρθιώτη ανήκει στην Alpha η οποία το απέκτησε μετά από πλειστηριασμό. Έχω όμως μια απορία και με τρώει. Ποιος ήταν αυτός που νοίκιασε το σπίτι στο Φουρθιώτη. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να τον ρωτήσω τι εισέπραξε κατά το διάστημα του ενοικιοστασίου και αν δεν προκύψει ότι εισέπραξε κάτι να κατατάξουμε τον όποιον σύναψε τη συμφωνία στους μεγάλους ευεργέτες του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:42

Ιρανός αξιωματούχος: Ο ιρανικός στρατός θα πρέπει να έχει τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

16:40

Ο ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 μετατρέπεται στη μεγαλύτερη αθλητική και μουσική γιορτή της Ελλάδας

16:38

Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεν υπάρχει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για τις στεγαστικές ανάγκες δημοσίων υπηρεσιών

16:34

Eurobank: Η δημοσιονομική υπεραπόδοση του 2025 και ο χώρος παρεμβάσεων για το 2026

16:25

Το Σικάγο υποδέχεται την μουσειοσκευή του μουσείου Καποδίστρια με πρωτοβουλία του Greek Lessons 4 All

16:17

Θεμιστοκλέους: Άνοιξε η πλατφόρμα για προσλήψεις νοσηλευτών στην Αττική

16:09

Πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»: Όποιος πρόλαβε - πρόλαβε μέχρι 2 Ιουνίου για δάνεια

16:00

Πρόεδρος Λιβάνου σε Χεζμπολάχ: «Προδοσία είναι να σέρνεται η χώρα σε πόλεμο»

15:41

5 τρoφές που ενισχύουν την απορρόφηση των συμπληρωμάτων βιταμίνης D

15:41

Η Σκλαβενίτης επεκτείνει την παρουσία της στα έτοιμα γεύματα - Νέο κατάστημα Food to Go στους Αμπελόκηπους

15:40

Ισραήλ: Ο στρατός βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου

15:27

Mega ενεργειακό deal: Στα χέρια της Shell η ARC Resources για 16,4 δισ. δολάρια

15:14

Νέα μελέτη: Η παχυσαρκία αφήνει μόνιμα ίχνη στο ανοσοποιητικό σύστημα

15:14

Παναγιώτου (Εθνική Τράπεζα): Υβριδική τραπεζική στην εποχή της δημογραφικής αλλαγής

15:11

Δημ. Τσιόδρας: Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της χρονιάς στην κατηγορία «Ενιαία Αγορά και Ευρωπαϊκή Ανταγωνιστικότητα»

15:05

Η ΕΤΑΔ προχωρά στη μίσθωση παραχώρησης του Ξενία Άνδρου για 40 έτη

15:01

Επίσκεψη της Τερέζα Ριμπέρα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

14:57

Πρόληψη και υπεύθυνο παιχνίδι: Το τρίπτυχο Πολιτείας, αγοράς και εκπαίδευσης

14:49

Μητσοτάκης: «Με τη Γαλλία μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για μια Ευρώπη στρατηγικά πιο αυτόνομη»

14:46

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή βεβαίωση δραστηριοτήτων για τη μετάβαση στους νέους ΚΑΔ

14:42

Από το Ταμείο Ανάκαμψης η συμμετοχή του Δημοσίου στην ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ

14:37

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα έχει σύσκεψη κρίσης με συνεργάτες του για το Ιράν

14:34

Την Ajax Therapeutics αποκτά η Eli Lilly για έως και 2,3 δισ. δολάρια

14:32

Κικίλιας: «Ελλάδα και Ισπανία μαζί για την ανταγωνιστικότητα των μεσογειακών λιμένων»

14:26

Τσίπρας: Ό,τι εύκολα μπαίνει στο αρχείο, το ίδιο εύκολα βγαίνει από το αρχείο

14:25

Παπασταύρου: «Με το σχέδιο νόμου για τη RED III ενισχύουμε την ενεργειακή δημοκρατία»

14:22

Bain & Company: Οι δυνάμεις που αναδιαμορφώνουν επενδύσεις και τραπεζική εμπειρία

14:18

Μητσοτάκης σε Ριμπέρα: «Ρεαλιστική προσέγγιση στην πράσινη μετάβαση για διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας»

14:07

Lavipharm: Άλμα 108,2% στα ενοποιημένα Καθαρά Κέρδη προ Φόρων το 2025

13:52

Nexi: Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία στο επίκεντρο της επόμενης ημέρας των ψηφιακών πληρωμών