BACKSTORY

Άλλος για τη βάρκα μας….που ΤΧΣ τη λένε

04-05-2021 | 00:02
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το θέμα Attica Bank δεν θα είναι και τόσο απλό και θα απασχολήσει το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Και αυτό γιατί ο Νόμος Αλογοσκούφη (άρθρο 27Α) είναι αρκετά παλιός και με πολλά κενά. Τώρα οι απαιτήσεις είναι άλλες και αυτές θα εκφραστούν μέσα από την BRRD κοινοτική οδηγία που εγείρει άλλες απαιτήσεις. Ναι το Δημόσιο (δηλαδή το ΤΧΣ) μπορεί να μπει στην Τράπεζα Αττικής που έχει ζημιές και κεφαλαιοποιεί τον αναβαλλόμενο φόρο, αλλά με ποιες προϋποθέσεις μένει να αποσαφηνιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για τιτλοποίηση κόκκινων δανείων που θα εισέλθει στον Ηρακλή καθώς το rating σε τούτη τη φάση φαντάζει δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο.

Άκου εκεί πράσινο ετήσιο δελτίο; Τέτοιο λέει θα εκδώσει η Κεφαλαιαγορά... Αυτό είναι το ζήτημα; Το ότι κάθε χρόνο το δελτίο συντάσσεται copy paste και απλώς αλλάζουν τα μεγέθη από την εποχή του πρωτοπόρου τότε Σταύρου Θωμαδάκη μάλλον αποτελεί μια απλή λεπτομέρεια... Ωραία τα πράσινα δελτίο αλλά τούτο απαιτεί και περιεχόμενο να βγάζει και κανένα συμπέρασμα όποιος το διαβάζει. Αλλιώς ομιλούμεν ότι για πράσινο δελτίο αλλά για για πράσσειν άλογα.

Και μιας και μιλάμε για Κεφαλαιαγορά παρεμπιπτόντως κοιτάζει κανένας τι γίνεται με τις αμοιβές ΔΣ; Αυτές ντε, που εγκρίνονται από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιριών ταυτίζονται άραγε με την πραγματικότητα κάθε χρήσης. Βλέπω για παράδειγμα στον Κορδέλο (ναι για όσους αναρωτιούνται πρόκειται για εισηγμένη εταιρία) πως αποφασίστηκε στην τακτική Γενική Συνέλευση του περασμένου καλοκαιριού «προέγκριση ποσού ευρώ τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες (€450.000) κατ’ ανώτατο όριο το οποίο θα καταβληθεί ως συνολική ετήσια αμοιβή στα μέλη του Δ.Σ. για τη χρήση του 2020».

Πηγαίνοντας όμως στις οικονομικές καταστάσεις εμφανίζεται λογαριασμός Συναλλαγές και Αμοιβές Μελών Διοίκησης & Διευθυντικών Στελεχών 514 χιλιάδες ευρώ και αν είσαι μάντης μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται. Παρεμπιπτόντως ψάχνω την περυσινή έκθεση αποδοχών και αναρωτιέμαι που να κρύφτηκε. Τώρα πείτε ο Κορδέλλος είναι το θέμα; Η απάντηση είναι πως μπορεί και να μην είναι αλλά έχει μια ροπή να βγάζει ανακοινώσεις και στο καπάκι αν στέλνει ορθές επαναλήψεις.

Πάσχα ήταν να μην πέσει βαρύ και το αρνί. Δεν θα σας κουράσω άλλο σήμερα Όπως μας κούρασε αυτές τις μέρες η Φουρθιωτιάδα Πήξαμε στις περί τον Φουρθιώτη εξελίξεις. Διαβάζω λοιπόν ότι το σπίτι του Φουρθιώτη ανήκει στην Alpha η οποία το απέκτησε μετά από πλειστηριασμό. Έχω όμως μια απορία και με τρώει. Ποιος ήταν αυτός που νοίκιασε το σπίτι στο Φουρθιώτη. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να τον ρωτήσω τι εισέπραξε κατά το διάστημα του ενοικιοστασίου και αν δεν προκύψει ότι εισέπραξε κάτι να κατατάξουμε τον όποιον σύναψε τη συμφωνία στους μεγάλους ευεργέτες του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:00

Παπασταύρου: Κάνουμε πράξη την ενεργειακή δημοκρατία

15:46

Εκτοξεύθηκαν οι πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων

15:41

Κεφαλογιάννη από το 11ο Mediterranean Yacht Show: Στρατηγική προτεραιότητα η ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού

15:20

Μητσοτάκης: Συναντήσεις με Γερμανό ΥΠΕΞ και Ευρωπαίο Επίτροπο Άμυνας και Διαστήματος τη Δευτέρα

15:14

Δημοσκόπηση Marc: Πρωτιά ΝΔ με άνοδο ποσοστών

14:44

Τσουκαλάς: Εκλογές το συντομότερο

14:28

Φρουροί της Επανάστασης: Για τις ΗΠΑ οι επιλογές είναι μια αδύνατη στρατιωτική επιχείρηση ή μια κακή συμφωνία

14:12

Στενά του Ορμούζ: Σχεδόν στο μηδέν η κίνηση της ναυσιπλοΐας

13:55

Χατζηδάκης: Νέα συμφωνία αλήθειας απέναντι στον λαϊκισμό

13:51

Κοντογεώργης - Περιφέρεια 2030: Το μέλλον της Ελλάδας χτίζεται στην Περιφέρεια

13:44

Ρωσία: Πυρκαγιά ξέσπασε στο λιμάνι Πριμόρσκ έπειτα από ουκρανική επίθεση

13:18

Βρετανία: Τι σημαίνει η αύξηση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής

13:14

ΟΠΕΚ+: Προχώρησε σε συμβολική αύξηση της παραγωγής πετρελαίου μετά την αποχώρηση των ΗΑΕ

13:07

Τέλος στο «φούσκωμα» καταναλωτικών δανείων – Πώς αλλάζει το ταβάνι της οφειλής

13:00

Μετρό Αθήνας: Τα σχέδια των επεκτάσεων με ορίζοντα το 2045 και οι νέες «γραμμές»

12:51

Επτά στις δέκα περιοχές Natura προστατεύονται από ΕΠΜ

12:48

Λίβανος: Ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε νέες εντολές εκκένωσης για περιοχές πέρα από το νότιο τμήμα της χώρας

12:41

Πειρατές κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά της Υεμένης

12:37

Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στη Χερσώνα

12:33

Κίνα: Αψηφά κυρώσεις των ΗΠΑ σε κινεζικές εταιρείες για εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν

12:28

Τεχνητή νοημοσύνη: Μικρός ο αντίκτυπός της στην αγορά εργασίας

12:23

Ελληνογαλλικές συνέργειες στην άμυνα αποκτούν βιομηχανικό βάθος και ανοίγουν δρόμο για κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα

12:14

Ισραήλ: Αγοράζει μαχητικά F-35 και F-15IA από τις ΗΠΑ

12:03

Όταν η τράπεζα θα «σκέφτεται» πριν από εσάς: Ο οδηγός της νέας εποχής

11:49

Ανθεκτική η τουριστική ζήτηση στις Κυκλάδες

11:37

Άμπελ (Berkshire Hathaway): Ο κλάδος της ασφάλισης αντιμετωπίζει ανταγωνιστικές πιέσεις

11:08

Πολιτική Προστασία: Ραντάρ και drones «τρέχουν», αλλά κρίσιμα έργα καθυστερούν - Τα πραγματικά ορόσημα

11:01

Μητσοτάκης: Έτοιμο το ν/σ που προστατεύει τους καταναλωτές από καταχρηστικές συμπεριφορές για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ

10:51

Το «Rebrain Greece» «ταξιδεύει» στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου

10:44

Ολυμπία Οδός: «Κερδίζει» τους οδηγούς η χιλιομετρική χρέωση