Noval Property: H εταιρεία που αναπτύσσει και επενδύει σε ακίνητα με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Noval Property: H εταιρεία που αναπτύσσει και επενδύει σε ακίνητα με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον
Η Noval Property, η 2η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.) στην Ελλάδα διαθέτει ένα ευρύ και σύγχρονο χαρτοφυλάκιο 61 ακινήτων που εκτείνεται σε πολλούς και δυναμικούς κλάδους, με σύνολο ενεργητικού το οποίο αγγίζει τα €620 εκατ.

Η Noval Property, η 2η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.) στην Ελλάδα διαθέτει ένα ευρύ και σύγχρονο χαρτοφυλάκιο 61 ακινήτων που εκτείνεται σε πολλούς και δυναμικούς κλάδους, με σύνολο ενεργητικού το οποίο αγγίζει τα €620 εκατ.

Αντλώντας ώθηση από το κύρος και την αξιοπιστία της μητρικής της εταιρείας, Viohalco, και βασιζόμενη στην τεχνογνωσία της και την έμπειρη διοικητική της ομάδα, η Noval Property επαναπροσδιορίζει την ανάπτυξη, όπως περιγράφει και το εταιρικό της μήνυμα «re:purpose growth», με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, διατηρώντας στο κέντρο της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της τις σύγχρονες και μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας.

Τα έργα της Noval Property που ξεχωρίζουν

Η Noval Property, με κεντρικό πυλώνα τη βιώσιμη ανάπτυξη, έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει έναν ολιστικό επενδυτικό πρόγραμμα με ελκυστικές προοπτικές και βασικό στόχο να ενισχύσει και να εμπλουτίσει το ισορροπημένο μείγμα του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της. Με κατεύθυνση την υλοποίηση του οράματός της, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη σημαντικών έργων, πρωτοποριακών ακινήτων και αστικών αναπλάσεων.

Στο χαρτοφυλάκιό της συμπεριλαμβάνονται ήδη εμβληματικά κτήρια, όπως χαρακτηριστικά, το πρωτοποριακού σχεδιασμού συγκρότημα γραφείων “The Orbit” στη Λεωφόρο Κηφισίας και το “Butterfly” στο Χαλάνδρι. Τα κτήρια αυτά συνιστούν μια διαφορετική και σύγχρονη απάντηση στις ανάγκες των χρηστών και των μισθωτών. Πιστοποιημένα με LEED Platinum και Gold αντίστοιχα, και με WiredScore για την υψηλή ψηφιακή συνδεσιμότητά τους, επαναπροσδιορίζουν την έννοια του εργασιακού περιβάλλοντος αποτελώντας σημεία αναφοράς για μελλοντικές αναπτύξεις.

Το εμπορικό κέντρο River West, το εμπορικό πάρκο Mare West και το σύγχρονο κέντρο logistics αποδεικνύουν το εύρος και τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας:

  • Tο εμπορικό κέντρο River West αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις της Δυτικής Αττικής, με την ολοκλήρωση της επέκτασης του River West Open. Μια υβριδική πρόταση, ένας συνδυασμός κλειστών αλλά και υπαίθριων χώρων με κυρίαρχα στοιχεία το πράσινο και το νερό, που έχουν υιοθετήσει οι επισκέπτες ως χώρο συνάντησης, αγορών και αναψυχής.
  • Το Mare West στην Κόρινθο είναι το πρώτο εμπορικό πάρκο στην χώρα μας πιστοποιημένο με τη διεθνώς αναγνωρισμένη περιβαλλοντική βαθμονόμηση BREEAM In-Use για το σύστημα μείωσης εκπομπών ρύπων, τη διαχείριση απορριμμάτων και την εξοικονόμηση πόσιμου νερού, ενώ, στην ίδια κατεύθυνση, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ.
  • Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις logistics στη Μάνδρα Αττικής ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν πρόσφατα στον μισθωτή τους. Αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο κτήριο logistics με πιστοποίηση LEED Gold στην χώρα μας.

Τα νέα τοπόσημα της Αθήνας

Η εταιρεία ενισχύει και εμπλουτίζει διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της με νέα έργα, αναπτύσσοντας τα μελλοντικά τοπόσημα της πόλης. Συνολικά, η Noval Property έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 380 εκατ. ευρώ. Αυτήν τη στιγμή πέντε νέα έργα βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη, σημαντικά τόσο για την εταιρεία όσο και για την συμβολή τους στην αναμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος και την αναβάθμιση του κτηριακού αποθέματος της πόλης.

  • H κατασκευή του νέου πρωτοποριακού office campus The Grid στο Μαρούσι, μέσω της σύμπραξής με τη Brook Lane Capital, συνολικής επιφάνειας περίπου 61.000 τ.μ. Το έργο υιοθετεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και ενσωματώνει όλα τα νέα πρότυπα και τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της κατασκευής επαγγελματικών χώρων, στοχεύοντας σε πιστοποίηση LEED Platinum. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.
  • Η ανακατασκευή ενός υφιστάμενου κτηρίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, το οποίο θα μετατραπεί σε πρωτοποριακό κτήριο γραφείων, το πρώτο με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα κατά τη λειτουργία του στην Ελλάδα.
  • H κατασκευή κτηρίου γραφείων επί της οδού Χειμάρρας στο Μαρούσι, μια σύγχρονη ανάπτυξη, η όποια, όπως και το σύνολο των κτηρίων γραφείων που αναπτύσσεται, διακρίνεται για τον έξυπνο και βιοκλιματικό σχεδιασμό της που εστιάζει στη λειτουργικότητα και την ευεξία των ανθρώπων που εργάζονται ή και επισκέπτονται το κτήριο.
  • Η ανακατασκευή ενός παλαιού κτηρίου στην οδό Αρδηττού στο Μετς με εντυπωσιακή και ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό. Το κτήριο, το οποίο μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο και υψηλής αισθητικής κτήριο μικτών χρήσεων, θα περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες και γραφεία, ενώ στοχεύει σε περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED Gold.
  • Η μεγάλη αστική ανάπλαση της Πειραιώς 252, σε μία έκταση άνω των 70 στρεμμάτων θα δώσει νέα πνοή και θα αναζωογονήσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή. Το master plan της πρωτοποριακής αυτής ανάπλασης έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, μετατρέποντας τον χώρο των πρώτων εγκαταστάσεων της Viohalco, σε ένα σύνθετο και καινοτόμο πολιτιστικό, εμπορικό και τουριστικό πόλο έλξης επισκεπτών. Η εν λόγω ανάπτυξη μάλιστα προσβλέπει στην πιστοποίηση κατά LEED Gold Neighborhood.

Η Noval Property συνεχίζει με αποφασιστικότητα και συνέπεια την εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδιασμού, προσβλέποντας στην υλοποίηση της δέσμευσής της για τη δημιουργία ενός δομημένου περιβάλλοντος που επαναπροσδιορίζεται, προσαρμόζεται και αναπτύσσεται με τρόπο βιώσιμο, ανθεκτικό και συμπεριληπτικό δημιουργώντας αξία για τους συμμετόχους της και την κοινωνία.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider