Lamda Development: Πούλησε κτίριο γραφείων έναντι 19,4 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda Development: Πούλησε κτίριο γραφείων έναντι 19,4 εκατ. ευρώ
Η Lamda Development S.A ολοκλήρωσε την 08.02.2024, δια της 100% θυγατρικής της «Lamda Prime Properties S.M.S.A», την πώληση του κτιρίου γραφείων Cecil (συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ.) στην εταιρεία ΚΟΝΤΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Η Lamda Development S.A. ολοκλήρωσε την πώληση του κτιρίου γραφείων Cecil (συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ.) στην εταιρεία ΚΟΝΤΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε €19,4εκ σε μετρητά, αρκετά υψηλότερα από την εκτιμώμενη αξία του. Ο Όμιλος LAMDA Development αναμένεται να αναγνωρίσει στο Α’ Τρίμηνο 2024 λογιστικό κέρδος προ φόρων ποσού περίπου €4εκ ως αποτέλεσμα της ανωτέρω συναλλαγής. Συνεπώς, η συναλλαγή (α) ενισχύει την Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV), (β) αυξάνει τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου και (γ) μειώνει τις ενοποιημένες δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου.

Η ως άνω συναλλαγή έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής της Εταιρείας που επικεντρώνεται στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, τα Εμπορικά Κέντρα/Αναπτύξεις (The Mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos, Designer Outlet Athens, Vouliagmenis Mall και Riviera Galleria) και τις μαρίνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Τα νέα του πληθωρισμού σπρώχνουν τον S&P 500 πάνω από τις 5.000 μονάδες

Pepsico: Τα κέρδη ξεπερνούν τις εκτιμήσεις αλλά τα τριμηνιαία έσοδα υποχωρούν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια

Carrefour: «Κόκκινη κάρτα» σε προϊόντα της Pepsico σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider