Βεσυρόπουλος: 160-190 δισ. ευρώ τον χρόνο η διαρροή στην ΕΕ από «παράθυρα» φοροαποφυγής

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βεσυρόπουλος: 160-190 δισ. ευρώ τον χρόνο η διαρροή στην ΕΕ από «παράθυρα» φοροαποφυγής
Οι απώλειες εσόδων από τα ‘παράθυρα’ φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανέρχονται σε 160-190 δισ. ευρώ ετησίως.

Οι απώλειες εσόδων από τα ‘παράθυρα’ φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής εξαιτίας των διαφορετικών συστημάτων φορολόγησης στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανέρχονται σε 160-190 δισ. ευρώ ετησίως όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος καλώντας τα κόμματα να υπερψηφίσουν την Κύρωση Σύμβασης με τα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ «Κύρωση της Πολυμερούς Σύμβασης για την εφαρμογή των μέτρων που σχετίζονται με τις φορολογικές συμφωνίες για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης κερδών» η οποία ψηφίστηκε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε ο υφυπουργός, η κυβέρνηση Μητσοτάκη διακρίθηκε για την διαχειριστική επάρκεια στην μεγαλύτερη κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς ήταν ταυτόχρονα κρίση υγειονομική, κοινωνική και οικονομική. «Καταγράφουμε και επικαιροποιούμε, τις πολιτικές μας και μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση η κυβέρνηση έχοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών αναζητά δημοσιονομικό χώρο για μείωση των φόρων. Ο δημοσιονομικός όμως χώρος είναι αποτέλεσμα και της πάταξης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Αυτή είναι η στόχευση του ΟΟΣΑ και αυτή η πολυμερής σύμβαση υπηρετεί και με την ανταλλαγή πληροφοριών».

Η εν λόγω Σύμβαση που είχε υπογραφεί στο Παρίσι το Νοέμβριο του ’16, υπεγράφη από την Ελλάδα το 2017. Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει τα ‘κενά’ και τις διαφορές μεταξύ των φορολογικών συστημάτων τα οποία αξιοποιούνται για φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider