Ως «μία σκέψη» που τελικά δεν θα προχωρήσει χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης την πρωτοβουλία που προτάθηκε για μείωση του κομίστρου των ταξί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με σκοπό οι πολίτες που καταναλώνουν αλκοόλ. «Το υπουργείο κάνει μία σειρά από πολύ σοβαρές προσπάθειες και στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου, τίθενται κάποιες προτάσεις», ανέφερε στο Real FM.
«Δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Ήταν μία σκέψη. Δεν θα πληρώσει προφανώς ο Έλληνας φορολογούμενος. Δεν θα επιδοτείται κάποιος για να πίνει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ παράλληλα έσπευσε να συμπληρώσει ότι το υπουργείο θα κάνει μία σειρά από προσπάθειες όπως για παράδειγμα η διεύρυνση του ωραρίου του μετρό.
Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο αναπλ. υπ. Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε πως επειδή ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο έχει παρατηρηθεί αύξηση στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ «σκεφτόμαστε και θα συζητήσουμε με τους επαγγελματίες με ποιο τρόπο θα επιδοτήσουμε το κόμιστρο ώστε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή να είναι φθηνότερο».
Παράλληλα, τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο ΟΝΕ επέμεινε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει αλκοόλ να μην βρίσκονται πίσω από το τιμόνι».
Στο ερώτημα, δε, ποιος θα πληρώσει γι' αυτό ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι «υπάρχει και η παράμετρος ότι θα αυξηθούν τα έσοδα από τις ψηφιακές κάμερες. Το ποιος θα πληρώσει και δεν θα πληρώσει θα το δούμε». «Οφείλουμε να εξετάσουμε τέτοια μέτρα. Καλώ τους οδηγούς ταξί να προσέλθουν στο τραπέζι και να συζητήσουμε για μέτρα που θα σώσουν ζωές» κατέληξε ο κ. Κυρανάκης.
Κάθετα αντίθετος στην πρόταση Κυρανάκη εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος. «Δεν καταλαβαίνω γιατί το είπε, θέλει να επιδοτεί και να προωθεί το αλκοόλ στους νέους; Αν είναι δυνατόν να το λέει ένας υπουργός. Αυτά τα προβλήματα λύνονται με επιδότηση;» επεσήμανε ο κ. Λυμπερόπουλος μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.
«Γελοιοποιεί τη λέξη επιδότηση. Γελοιοποιεί και εμένα που είμαι επαγγελματίας, που έχω υποστεί τα πολλά χρόνια που έχω δουλέψει ταξί απίθανες καταστάσεις, επικίνδυνες. Η παροιμία λέει είδε ο τρελός τον μεθυσμένο και έφυγε. Έχουμε το δικαίωμα από τον κανονισμό λειτουργίας αν θέλουμε τον παίρνουμε στο ταξί γιατί έχουμε υποστεί τραγικά θέματα από μεθυσμένους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.