Ιταλία - ευρωεκλογές: Επικράτηση Μελόνι δείχνουν τα exit poll

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία - ευρωεκλογές: Επικράτηση Μελόνι δείχνουν τα exit poll
Τα Αδέλφια της Ιταλίας της Ιταλίδας πρωθυπουργού φέρονται να λαμβάνουν από 26% μέχρι 30% των ψήφων.

Οι κάλπες στην Ιταλία έκλεισαν στις 11 τοπική ώρα το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τα πρώτα exit poll της εφημερίδας La Repubblica, το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, Αδέλφια της Ιταλίας, φέρεται να λαμβάνει από 26% μέχρι 30% των ψήφων. Όσο για τα δυο υπόλοιπα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τη Φόρτσα Ιτάλια και τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι λαμβάνουν αντίστοιχα από 8,5% μέχρι 10,5% και από 8% μέχρι 10%, σύμφωνα με τα exit poll.

Περνώντας στη αντιπολίτευση, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται να εξασφαλίζει από το 21% μέχρι το 25% των ψήφων. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων κυμαίνεται από 10% μέχρι 14% και η συμμαχία οικολόγων και αριστεράς από 5% μέχρι 7%.

Τέλος, η κεντρώα συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης λαμβάνει από 3,5% μέχρι 5,5% και το μετριοπαθές κόμμα Δράση από 2,5% μέχρι 4,5%, σύμφωνα με τα exit poll.

Αν τα ποσοστά αυτά επιβεβαιωθούν και από την καταμέτρηση των ψήφων, είναι σαφές ότι θα πρόκειται για σαφή νίκη της Τζόρτζια Μελόνι και της συντηρητικής συμμαχίας στο σύνολό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider