Η Ευρώπη δίνει τελεσίγραφο 24 ωρών στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να απαντήσει για Ισραήλ-Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ευρώπη δίνει τελεσίγραφο 24 ωρών στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να απαντήσει για Ισραήλ-Χαμάς
Τελεσίγραφο 24 ωρών έδωσε η Κομισιόν στον CEO της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ καλώντας τον να λάβει μέτρα ενάντια στην παραπληροφόρηση με αφορμή τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Τελεσίγραφο 24 ωρών έδωσε η Κομισιόν στον CEO της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ καλώντας τον να λάβει μέτρα ενάντια στην παραπληροφόρηση με αφορμή τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, ο οποίος ανέφερε πως έχει παρατηρηθεί αύξηση της παραπληροφόρησης σε «ορισμένες πλατφόρμες» μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και καλεί τον Ζούκερμπεργκ να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες της Ε.Ε. για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Πρόστιμο ύψους 6% των ετήσιων εσόδων για την παραπληροφόρηση

Σύμφωνα με αυτούς, η Meta έχει την ευθύνη της εποπτείας και της αφαίρεσης παράνομου περιεχομένου όπως το τρομοκρατικό περιεχόμενο ή η παράνομη ρητορική μίσους. Η εταιρεία πρέπει επίσης να αναφέρει λεπτομερώς τα πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα αφαιρεί αυτό το περιεχόμενο.

Η μη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σχετικά με το παράνομο περιεχόμενο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα ύψους 6% των ετήσιων εσόδων μιας εταιρείας.

«Σας καλώ επειγόντως να διασφαλίσετε ότι τα συστήματά σας είναι αποτελεσματικά», έγραψε ο Μπρετόν στην επιστολή, ζητώντας από τον Ζούκερμπεργκ να απαντήσει εντός των επόμενων 24 ωρών.

Οι πλατφόρμες δουλεύουν εντατικά για να «φιλτράρουν» τις ειδήσεις

Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε στο CNBC πως «Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο, δημιουργήσαμε γρήγορα ένα κέντρο ειδικών επιχειρήσεων στελεχωμένο με ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μιλούν άπταιστα την εβραϊκή και αραβική γλώσσα, για να παρακολουθεί στενά και να ανταποκρίνεται σε αυτήν την ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση. Οι ομάδες μας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διατηρήσουν τις πλατφόρμες μας ασφαλείς, να αναλάβουν δράση για περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές μας ή την τοπική νομοθεσία και να περιορίζουν τη διάδοση παραπληροφόρησης. Θα συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά καθώς εξελίσσεται αυτή η σύγκρουση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα, ο Μπρετόν έστειλε μια παρόμοια επιστολή προς τον Έλον Μασκ, τον ιδιοκτήτη του X, τονίζοντας πως υπάρχουν «ενδείξεις» ότι ομάδες διαδίδουν παραπληροφόρηση και «βίαιο και τρομοκρατικό» περιεχόμενο σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς στην πλατφόρμα. Η επιστολή αυτή εστάλη καθώς πολλοί ήταν εκείνοι οι ερευνητές, ειδησεογραφικοί οργανισμοί και άλλες ομάδες που διαπίστωσαν πως το αμφισβητήσιμο περιεχόμενο στο X συνέβαλε στη σύγχυση σχετικά με τα γεγονότα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέντρα εμμηνόπαυσης: Γιατί οι γυναίκες πληρώνουν 15.000 δολάρια για να τα επισκεφθούν;

gazzetta
gazzetta reader insider insider