Η Ουκρανία προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας για τα σιτηρά

Newsroom
Μοιράσου το
Η Ουκρανία προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας για τα σιτηρά
Η Ουκρανία κατέθεσε, όπως είχε προαναγγείλει, προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) κατά της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας για την άρνησή τους να άρουν τις απαγορεύσεις εισαγωγής ουκρανικών γεωργικών προϊόντων

Η Ουκρανία κατέθεσε, όπως είχε προαναγγείλει, προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) κατά της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας για την άρνησή τους να άρουν τις απαγορεύσεις εισαγωγής ουκρανικών γεωργικών προϊόντων, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, το Κίεβο θεωρεί αυτές τις απαγορεύσεις παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων αυτών των κρατών μελών της ΕΕ.

Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία ανακοίνωσαν τους δικούς τους περιορισμούς στις εισαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας την Παρασκευή, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επεκτείνει την απαγόρευσή της στις εισαγωγές στα πέντε κράτη μέλη της Ανατολικής Ευρώπης της Ουκρανίας.

Οι απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης έχουν ως στόχο την προστασία των αγροτών από την αύξηση των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία μετά τον ρωσικό αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας ζητάει η Πολωνία

Ζελένσκι: Θα απαντήσουμε «πολιτισμένα» στις χώρες που επιβάλουν την απαγόρευση εισαγωγής σιτηρών

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider