Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να προκαλέσει «παγκόσμια καταστροφή» με κατάρρευση των αγορών τροφίμων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να προκαλέσει «παγκόσμια καταστροφή» με κατάρρευση των αγορών τροφίμων
Η Μόσχα φιλοδοξεί να προκαλέσει μια «παγκόσμια καταστροφή», με κρίση στις αγορές τροφίμων, εκτόξευση των τιμών και διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, είπε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σήμερα ότι οι ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της χώρας του αποδεικνύουν ότι η Μόσχα φιλοδοξεί να προκαλέσει μια «παγκόσμια καταστροφή», με κρίση στις αγορές τροφίμων, εκτόξευση των τιμών και διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Για το ρωσικό κράτος, αυτή δεν είναι απλώς ένας αγώνας για να μας στερήσει την ελευθερία, μια επίθεση στη χώρα μας», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε απόψε.

«Η Μόσχα δίνει μάχη για (να προκαλέσει) μια παγκόσμια καταστροφή. Οι παράφρονες χρειάζονται την κατάρρευση των αγορών τροφίμων, χρειάζονται μια κρίση τιμών, χρειάζονται τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα», υποστήριξε ο ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τουρισμός: Την φόρα του 2026 επισκιάζει η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή

Motor Oil: Πώς βγάζει περισσότερα σε μια αγορά που δίνει λιγότερα

Πετρέλαιο: Ένα νέο σοκ στις τιμές προ των πυλών

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider