Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση 4ετίας για να συνεχίσει το σημαντικό μας έργο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση 4ετίας για να συνεχίσει το σημαντικό μας έργο
25 Ιουνίου δεν ψηφίζουμε για το ποιος είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ψηφίζουμε για το ποιος είναι κυβέρνηση και κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία Στην κάλπη της 25ης Ιουνίου οι πολίτες θα επιβεβαιώσουν, με ακόμα πιο δυνατό τρόπο, την επιλογή για ΝΔ ισχυρή και αυτοδύναμη

«Σίγουρος ότι στην κάλπη της 25ης Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες θα επιβεβαιώσουν, με ακόμα πιο δυνατό τρόπο, την επιλογή που έκαναν στην κάλπη της 21ης Μαΐου για Νέα Δημοκρατία ισχυρή και αυτοδύναμη» εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στη Σητεία, στην Κρήτη.

Εν όψει του νέου γύρου των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη «για μία σταθερή κυβέρνηση τετραετίας που θα μπορεί να συνεχίσει το σημαντικό έργο το οποίο πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια», προσθέτοντας: «Αλλά, κυρίως, να δρομολογήσει την ανάπτυξη με καλύτερες και περισσότερες θέσεις εργασίας, τις σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται σε όλη την ελληνική περιφέρεια».

«Δεν συμβιβάζομαι, φίλες και φίλοι, με το ίδιο εκλογικό ποσοστό που πήραμε. Θέλω να πάμε και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα από αυτό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου» είπε εντούτοις.

«Όμως, επειδή εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μία παράξενη κατάσταση, όπου μπορεί στην επόμενη Βουλή να μπουν περισσότερα κόμματα, αυτό -για όσους δεν γνωρίζετε καλά την αριθμητική του εκλογικού νόμου- σημαίνει ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας αυξάνεται. Σημαίνει ότι χρειαζόμαστε να πετύχουμε ένα υψηλό ποσοστό για να έχουμε σίγουρα μία ισχυρή κυβέρνηση. Θα το πετύχουμε αυτό το ποσοστό, δεν έχω καμία αμφιβολία. Αλλά για να γίνει αυτό δεν μπορούμε να ανεχτούμε κανέναν εφησυχασμό» ανέφερε.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί σε αυτή την κάλπη δικαιώθηκε όχι ένα προεκλογικό σύνθημα, όχι μία προεκλογική εκστρατεία τεσσάρων εβδομάδων, αλλά μία πολιτική επιλογή τεσσάρων ετών. Οι πολίτες επιβράβευσαν το έργο της κυβέρνησής μας, μας αναγνώρισαν ότι μπορέσαμε μαζί να ξεπεράσουμε μεγάλες δυσκολίες, μας στήριξαν όπως στηρίξαμε κι εμείς την κοινωνία στις μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε. Και πιστεύω ότι μας εμπιστεύθηκαν και πάλι γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο δικός μας πολιτικός λόγος είναι συμβόλαιο αλήθειας. Και τη συμφωνία αλήθειας που σας ζήτησα να υπογράψουμε το 2019, εμείς την τηρήσαμε. Αυτά που σας είπαμε τα κάναμε πράξη και αυτό οι πολίτες μας το αναγνώρισαν» τόνισε ακόμα.

Και προσέθεσε: «Εμείς λοιπόν ήμασταν ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών. Υπήρχαν και ηττημένοι όμως. Ηττημένοι ήταν αυτοί οι οποίοι επένδυσαν στην τοξικότητα και στην πόλωση, απέναντι στη μετριοπάθεια και στον ορθό πολιτικό λόγο. Ηττημένοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι μπορούσαν να σας ξανακοροϊδέψουν όπως το έκαναν το 2015, τάζοντάς σας πράγματα τα οποία οι ίδιοι όχι απλά δεν υλοποίησαν, αλλά έκαναν ακριβώς τα ανάποδα. Ηττημένοι ήταν όσοι είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στο παρελθόν και όχι στο μέλλον. Ηττημένοι ήταν όσοι έβλεπαν μία ''γκρίζα'', μία ''μαύρη'' Ελλάδα, η οποία συγκρουόταν με την πραγματικότητα την οποία όλοι μας βιώναμε».

«Η χώρα σήμερα θα είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εάν δεν υπήρχε η απλή αναλογική και η ''νάρκη'' την οποία άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας απλά για να κάνει τη δική μας τη ζωή πιο δύσκολη. Δεν πειράζει. Θα την απενεργοποιήσουμε τη ''νάρκη'' και θα έχουμε ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά την 25η Ιουνίου» επεσήμανε.

Παράλληλα, ανέφερε:

«Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να διαφυλάξει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας, να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Και, κυρίως, χρειαζόμαστε μία ισχυρή κυβέρνηση για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, να τρέξουμε πιο γρήγορα τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών στην οικονομία, στην υγεία, στην παιδεία, στην πράσινη μετάβαση.

Η Κρήτη, και ειδικά η περιοχή σας, είναι πρωταγωνίστρια στην πράσινη ενέργεια. Χθες, για λίγες ώρες, ουσιαστικά παρήγαμε ενέργεια δωρεάν στη χώρα μας, επειδή όλη η ενέργεια παρήχθη μόνο από ανεμογεννήτριες και από φωτοβολταϊκά.

Αυτό τελικά σημαίνει χαμηλότερη τιμή ενέργειας για όλες και για όλους. Χαμηλότερο ρεύμα για τους αγρότες μας, για τα νοικοκυριά μας, για τις επιχειρήσεις μας. Αυτό είναι το μέλλον το οποίο οραματιζόμαστε και σε αυτό το μέλλον πρέπει να πάμε.

Φυσικά είναι ένα μέλλον με περισσότερες επενδύσεις, με περισσότερες θέσεις εργασίας, με καλύτερους μισθούς. Όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε πράξη.

Και αυτό το οποίο σας είπα πριν, ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, το πιστεύω ακράδαντα. Περάσαμε τέσσερα δύσκολα χρόνια, κρατήσαμε τη χώρα όρθια, κρατήσαμε το σκάφος της πατρίδας μας σταθερό.

Αναβαθμίσαμε τη θέση της πατρίδας μας, η φωνή μας ακούγεται πια από τις Βρυξέλλες μέχρι το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό το οποίο έγινε σε αυτήν την κάλπη δεν είναι κάτι τυχαίο. Είναι κάτι μεγάλο. Έκλεισε ένας κύκλος τοξικότητας, διχασμού, λαϊκισμού.

Οι πολίτες ψηφίζουν πια με γνώμονα τι είναι καλύτερο για τους ίδιους και για την πατρίδα τους. Δεν ακούν τα ψέματα, τα μεγάλα, των πολιτικών μας αντιπάλων.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, καθόλου. Αφήστε τους να ανταγωνίζονται για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση. Εγώ τους λέω μια κουβέντα: 25 Ιουνίου δεν ψηφίζουμε για το ποιος είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ψηφίζουμε για το ποιος είναι κυβέρνηση και κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: Ισχυρή χρονιά το 2023 - Κοντά στα 19 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider