Δημοσκόπηση Κάπα: Στο 21,8% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές - Αυτοδυναμία και επτακομματική Βουλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Κάπα: Στο 21,8% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές - Αυτοδυναμία και επτακομματική Βουλή
Ψαλίδα 21,8% της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Κάπα Research, στην πρώτη σφυγμομέτρηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ψαλίδα 21,8% της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Κάπα Research, στην πρώτη σφυγμομέτρηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 23 Μαΐου, σε δείγμα 1.002 ατόμων σε 13 περιφέρειες της χώρας.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 41,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, το ΠΑΣΟΚ 14,4%, το ΚΚΕ 7,2%, η Ελληνική Λύση 4,6%, η ΝΙΚΗ 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,9%, το ΜέΡΑ 25 2% και άλλα κόμματα 3,7%.

Το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει την αυτοδυναμία στις νέες βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που προβλέπει μπόνους έως και 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Γιατί επικράτησε η Νέα Δημοκρατία

Σε ερώτηση για το «πού οφείλεται η επικράτηση της ΝΔ», η πλειοψηφία απάντησε ότι η αντιπολίτευση είχε σημαντικές αδυναμίες. Δεύτερη δημοφιλέστερη απάντηση ήταν πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο ικανός για πρωθυπουργός από τους αρχηγούς άλλων κομμάτων».

Μετά την απογοητευτική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι συμμετέχοντες θεωρούν πως πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογές νέου αρχηγού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider