Συνάντηση Πούτιν-Σι: Ο «υπεύθυνος διάλογος» είναι η λύση για την Ουκρανία - «Επιτυχείς οι συνομιλίες»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Πούτιν-Σι: Ο «υπεύθυνος διάλογος» είναι η λύση για την Ουκρανία - «Επιτυχείς οι συνομιλίες»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ ήσαν «επιτυχείς και εποικοδομητικές» και πως ελπίζει να συνεχισθούν οι επαφές του με τον Σι στο μέλλον.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ ήσαν «επιτυχείς και εποικοδομητικές» και πως ελπίζει να συνεχισθούν οι επαφές του με τον Σι στο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας μια ημέρα συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας και ότι οι ρωσικές ενεργειακές προμήθειες προς την Κίνα θα αυξηθούν.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως οι κινεζικές ειρηνευτικές προτάσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όταν το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του είναι έτοιμοι, καθώς οι δύο ηγέτες έδωσαν μεγάλη προσοχή στις ειρηνευτικές προτάσεις του Πεκίνου κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης τους.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Δύση πολεμάει στην Ουκρανία «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ενώ τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ τόνισαν ότι ο «υπεύθυνος διάλογος» είναι ο καλύτερος τρόπος να λυθεί μόνιμα η ουκρανική κρίση, μετέδωσαν σήμερα τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ρωσική πλευρά επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της για επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών το ταχύτερο δυνατόν, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ του Σι και Πούτιν στη Μόσχα.

Οι δύο πλευρές επεσήμαναν ότι για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία πρέπει να γίνουν σεβαστές οι «νόμιμες ανησυχίες ασφαλείας» όλων των χωρών και να αποφευχθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των στρατοπέδων, ανέφεραν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τις κινεζικές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις δυτικές που εγκατέλειψαν τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, ο Πούτιν είπε επίσης ότι έχει συζητήσει με τον Κινέζο ηγέτη το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας 2» που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Κίνα.

«Kίνα και Ρωσία πρέπει να προωθήσουν την οικονομική και εμπορική συνεργασία»

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν ότι τα δύο έθνη θα πρέπει να προωθήσουν την ποιότητα και τον όγκο της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV.

Ο Σι έφτασε χθες στη Μόσχα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που εξασφάλισε μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Ο Μακρόν «επιβίωσε» αλλά η κοινωνική έκρηξη παραμονεύει

Ρωσία: Ένα SU-35 σηκώθηκε πάνω από τη Βαλτική, όταν 2 αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν προς τα ρωσικά σύνορα

Reuters: Η Ουκρανία θα παραλάβει οχήματα Abrams ήδη από το φθινόπωρο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider