Ιταλός ΥΠΕΞ: «Καθόλου προσβλητικά τα τεστ κορονοϊού για όποιον φτάνει από την Κίνα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλός ΥΠΕΞ: «Καθόλου προσβλητικά τα τεστ κορονοϊού για όποιον φτάνει από την Κίνα»
«Εμείς, στην Ιταλία, ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε τα τεστ και μετά ακολούθησαν διάφορες άλλες χώρες», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρθηκε σήμερα στις αντιδράσεις της κυβέρνησης του Πεκίνου, στην πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

«Νομίζω ότι πρόκειται για κανονικότατα μέτρα. Υποβάλλονται στο τεστ πολλοί Κινέζοι αλλά και πολλοί Ιταλοί που φθάνουν από την Κίνα. Το να κάνει κάποιος τεστ για να μπορέσει να προστατευθεί η υγεία, δεν είναι καθόλου προσβλητικό. Δεν υπάρχει κάποια πρόθεση να περιοριστούν οι ατομικές ελευθερίες και ούτε να προσβληθεί κανείς», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της Rai.

«Εμείς, στην Ιταλία, ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε τα τεστ και μετά ακολούθησαν διάφορες άλλες χώρες», πρόσθεσε ο Ταγιάνι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λίγο νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ για τον κορονοϊό και η πλειοψηφία των κρατών-μελών τάχθηκε υπέρ της διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την ΕΕ, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.

«Η ενότητα της ΕΕ παραμένει το ισχυρότερο εργαλείο μας κατά της COVID» τονίζειη Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου επισημαίνοντας ότι «σήμερα η Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ συνέκλινε σε δράση που περιλαμβάνει:

  1. Τεστ πριν από την αναχώρηση για ταξιδιώτες από την Κίνα
  2. Ενίσχυση της παρακολούθησης των λυμάτων
  3. Αυξημένη εσωτερική επιτήρηση

«Η συζήτηση συνεχίζεται αύριο στην IPCR (μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων)» συμπλήρωσε η Στέλλα Κυριακίδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχολεία: Μη προσμέτρηση απουσιών για 5 ημέρες εξαιτίας της γρίπης

Μελόνι: Μου αρέσει πολύ η ελληνική λέξη «φιλότιμο» - Έχουμε στενή σχέση με Μητσοτάκη

Κατάρ: Η χώρα θα απαιτεί αρνητικό τεστ κορονοϊού σε ταξιδιώτες από Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider