Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: «Οι δικαιολογίες πλέον εξαντλούνται»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: «Οι δικαιολογίες πλέον εξαντλούνται»
«Οι συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο, όπου φτάσαμε να εξάγουμε διαφθορά, είναι πλέον καταλυτικές».

«Όποιος θέλει και εάν θέλει να βρει την αλήθεια, είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πότε και πού θα την αναζητήσει. Εκτός αν δεν το επιθυμεί», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, προσθέτοντας ότι «οι δικαιολογίες πλέον εξαντλούνται».

Ειδικότερα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν ότι «έχουν περάσει δέκα και πλέον ημέρες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον 'Αρειο Πάγο, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τόνισε ότι οι όλες οι αποδείξεις βρίσκονται στους παρόχους και εκεί πρέπει να αναζητηθούν. Ωστόσο μέχρι στιγμής αυτό για το οποίο ενημερωνόμαστε, μέσω διαρροών, είναι πως οι αρχές αναζητούν στοιχεία για τις υποκλοπές της ΕΥΠ, από την ίδια την ΕΥΠ που τόσο καιρό συγκαλύπτει τις ευθύνες της για το σκάνδαλο, φτάνοντας στο σημείο να καταστρέφει τα στοιχεία».

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι «ζητούν με δυο λόγια από τον ελεγχόμενο (ΕΥΠ) να δώσει τις αποδείξεις της ενοχής του, αγνοώντας για κάποιο λόγο ότι αυτές υπάρχουν βάσει νόμου στους παρόχους». «Την ίδια στιγμή», συνεχίζουν, «ενημερωνόμαστε ότι μετά από εννιά μήνες οι αρχές αποφάσισαν επιτέλους να πάνε για έρευνες στα γραφεία των εταιρειών που σχετίζονται με το Predator. Όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, το διάστημα που πέρασε θα ήταν αρκετό για μια εγκυμονούσα να γεννήσει, πόσο μάλλον για να εξαφανισθούν τα όποια ενοχοποιητικά στοιχεία».

Κατόπιν των παραπάνω οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζουν ότι «όποιος θέλει και εάν θέλει να βρει την αλήθεια είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πότε και πού θα την αναζητήσει. Εκτός αν δεν το επιθυμεί». Σημειώνουν ότι «οι δικαιολογίες πλέον εξαντλούνται» και σχολιάζουν ότι «οι συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο, όπου φτάσαμε να εξάγουμε διαφθορά, είναι πλέον καταλυτικές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για να δοθούν τα 600 ευρώ και σε υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες

«Δεν θα έβαζα τέρμα τον Μητσοτάκη»: Ο «ποδοσφαιρικός» Τσίπρας για Μουντιάλ και Qatargate

Παρακολουθήσεις: Έφοδοι εισαγγελέων σε έξι εταιρείες που σχετίζονται με το Predator

gazzetta
gazzetta reader insider insider