Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας να στηρίξει τις παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή πανεπιστήμια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας να στηρίξει τις παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή πανεπιστήμια
«Δυστυχώς για τον κύριο Τσίπρα, επί των ημερών του, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου αποτελούσαν ζοφερή πραγματικότητα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε στα όσα είπε, σε σημερινή του τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη, ενώ τον κάλεσε να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ασφαλή πανεπιστήμια.

«Δυστυχώς για τον κύριο Τσίπρα, επί των ημερών του, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου αποτελούσαν ζοφερή πραγματικότητα. Τώρα, εκ των υστέρων, αναγνωρίζει την ανάγκη για ασφάλεια στα πανεπιστήμια και για παρεμβάσεις της Αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπου υπάρχει. Αποκηρύσσοντας, έτσι, το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν. Τον καλούμε να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας για ασφαλή πανεπιστήμια, επ' ωφελεία των παιδιών μας, των φοιτητών, των καθηγητών, με την αξιοποίηση και του νέου θεσμού των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ιδιαίτερα στους ανοιχτούς και αφύλακτους χώρους των συγκεκριμένων πανεπιστημίων» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Yπενθυμίζεται πως σε ερώτηση για τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι οπουδήποτε στη χώρα, άρα και εντός πανεπιστημιακών χώρων, αν συντελείται έγκλημα είναι υποχρέωση της αστυνομίας να παρεμβαίνει. Τόνισε ωστόσο ότι ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος παραδέχθηκε ότι 3 χρόνια γνώριζε η κυβέρνηση για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες και η αστυνομία δεν είχε παρέμβει. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» είπε, επισημαίνοντας ότι την αρμοδιότητα για τις φοιτητικές εστίες έχει το υπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι δεν πρέπει να δυσφημούμε άλλο το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ επανέλαβε ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. «Να στείλουμε τα παιδιά που προσλήφθηκαν για την πανεπιστημιακή αστυνομία στη γειτονιά να αστυνομεύουν το έγκλημα και να φέρουν όπλο» είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου για Τσίπρα: Αμετανόητος, αποκομμένος από τις προτεραιότητες της κοινωνίας και ανεπίδεκτος μαθήσεως

Οικονόμου: Επιπλέον 268 μονάδες στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

Ανδρουλάκης: Αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider