Ουγγαρία: Ο Όρμπαν θέλει την κατάργηση των κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουγγαρία: Ο Όρμπαν θέλει την κατάργηση των κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία
«Εάν οι κυρώσεις καταργούνταν, οι τιμές του αερίου θα έπεφταν αυτόματα κατά 50%» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, φέρεται να δήλωσε σε συνεδρίαση του κόμματος του (Fidesz) πως οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία πρέπει να καταργηθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Magyar Nemzet.

Μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση του κόμματος την Τετάρτη, ο Όρμπαν φέρεται να είπε πως οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις τιμές του φυσικού αερίου και έχουν αυξήσει τον πληθωρισμό. Εάν οι κυρώσεις καταργούνταν, οι τιμές του αερίου θα έπεφταν αυτόματα κατά 50% και ο πληθωρισμός θα υποχωρούσε με τη σειρά του σε μεγάλο βαθμό, ανέφερε ο Όρμπαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο ίδιος εκτίμησε πως χωρίς τις κυρώσεις, η Ευρώπη θα μπορούσε να ανακτήσει την οικονομική της δύναμη και να αποφύγει την ύφεση, ανέφερε η Magyar Nemzet.

Υπενθυμίζεται πως ο Όρμπαν είναι από τους μεγαλύτερους πολέμιους της στάσης που έχει κρατήσει η ΕΕ απέναντι στη Μόσχα από την αρχή του πολέμου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Όρμπαν ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook πως «οι κυρώσεις των Βρυξελλών έχουν οδηγήσει την Ευρώπη σε ενεργειακή κρίση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Νέα μέτρα της ΕΕ και της Βρετανίας κατά της Ρωσίας - «Δίκαιη τιμωρία» θέλει ο Ζελένσκι

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα έτοιμη για ενδεχόμενη διακοπή του ρωσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider