Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας Ελλάδας στον Στόλτενμπεργκ για την ανάρτηση με τις ευχές στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας Ελλάδας στον Στόλτενμπεργκ για την ανάρτηση με τις ευχές στην Τουρκία
Υπουργείο Εξωτερικών
Ανάρτηση του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προέβη ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στη συνέχεια ανάρτησης του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην Τουρκία και τη μετατροπή της επετείου της Μικρασιατικής καταστροφής σε εορτή μίσους έκανε λόγο για θλίψη.

«Η μετατροπή της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής σε εορτή μίσους και πολεμικών ιαχών από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, μόνο θλίψη προκαλεί», υπογράμμισε σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» για το αφιέρωμα στην επέτειο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Η Ελλάδα με όλες τις κατά καιρούς αστοχίες, κατάφερε να μετατρέψει τη Μικρασιατική καταστροφή σε παράγοντα εθνικής δημιουργίας. Και κατάφερε σταδιακά στο πέρασμα των ετών, να γίνει το μέλος μιας ισχυρής ευρωπαϊκής ομάδας κρατών, της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τουρκία πηγαίνει στο NATO τους ισχυρισμούς για «ελληνικές παρενοχλήσεις» στα F-16

Τουρκία: Στο 7,6% η ανάπτυξη της οικονομίας, παρά τον καλπάζοντα πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider