Ταϊβάν: Κάλεσμα για διάλογο από τη Νότια Κορέα - Προειδοποιήσεις Κίνας στους Βρετανούς βουλευτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταϊβάν: Κάλεσμα για διάλογο από τη Νότια Κορέα - Προειδοποιήσεις Κίνας στους Βρετανούς βουλευτές
Η Νάνσι Πελόσι αναμένεται το βράδυ στη Σεούλ στο πλαίσιο της ασιατικής περιοδείας της.

Την ανάγκη για διάλογο σχετικά με την ένταση που έχει προκληθεί στην περιοχή του Ινδοειρηνικού και στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας τονίζει η Νότια Κορέα, στο πλαίσιο της επίσκεψης της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

«Η θέση της κυβέρνησής μας είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η επικοινωνία ανάμεσα στα μέρη», να προασπιστεί η «ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας», είπε εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας στον Τύπο.

Η κ. Πελόσι αναμένεται το βράδυ στη Σεούλ στο πλαίσιο της ασιατικής περιοδείας της, που μέχρι τώρα μονοπωλεί η άφιξή της στην Ταϊπέι το βράδυ της Τρίτης, στην οποία το Πεκίνο αντέδρασε αμέσως ανακοινώνοντας στρατιωτικά γυμνάσια ευρείας κλίμακας.

Ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν δημοσιοποιηθεί όσον αφορά το πρόγραμμα της κ. Πελόσι στη Σεούλ. Η μοναδική συνάντηση που θα έχει στη Νότια Κορέα κι έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής είναι αυτή με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της χώρας, τον Κιμ Τζιν-πιο, αύριο Πέμπτη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την επίσκεψη της κ. Πελόσι στην Κορέα», είπε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, προσθέτοντας ότι αναμένει να υπάρξουν «πολλά αποτελέσματα».

Ο νέος συντηρητικός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ο Γιουν Σοκ-γελ, δεν θα συναντηθεί με την κυρία Πελόσι, καθώς βρίσκεται σε διακοπές το τρέχον διάστημα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Μήνυμα του Πεκίνου στο Λονδίνο

Από την πλευρά του. ο Κινέζος πρέσβης στη Βρετανία Ζενγκ Ζεγκουάνγκ προειδοποίησε χθες, Τρίτη, για «σοβαρές συνέπειες» στην περίπτωση που μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου επισκεφτούν την Ταϊβάν, όπως ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian.

Μία τέτοια κίνηση θα αποτελούσε επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας και θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε σοβαρές συνέπειες για τις σινοβρετανικές σχέσεις, όπως δήλωσε ο Ζεγκουάνγκ σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απειλές της Κίνας: «Αυτοί που προσβάλλουν θα τιμωρηθούν» - «Φάρσα» η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider