ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Η απάντηση για τα περί Έλληνα κατασκόπου - «Είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Η απάντηση για τα περί Έλληνα κατασκόπου - «Είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του»
Η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, υποστηρίζει για τον Αμπάρα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσαν οι αναφορές τουρκικών media για σύλληψη του Έλληνα πολίτη, ονόματι Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπείας για την Ελλάδα.

Διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν πως ο Αμπάρα είναι Έλληνας πολίτης και υποστηρίζουν πως η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Οι αναφορές των Τούρκων

Νωρίτερα η εφημερίδα Hurrijet μετέδωσε πως οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας συνέλαβαν τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα με την κατηγορία για κατασκοπευτικές δράσεις για λογαριασμό της Αθήνας.

Ο Αμπάρα θεωρείται πως συνέλεγε πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό και τις παρέδιδε στα ελληνικά σύνορα στις ελληνικές αρχές, ανέφερε το δημοσίευμα.

Όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, ο Αμπάρα είναι ελληνικής εθνικότητας.

Ο ίδιος ενεργούσε κατασκοπεία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για επιχειρηματίες στην Τουρκία που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, του οποίου η οργάνωση (FETO) θεωρείται από την Άγκυρα υπεύθυνη για πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν το 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Η κυβέρνηση Ερντογάν εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής

NATO: Μπαράζ επικοινωνιών Ερντογάν με Στόλτενμπεργκ για Σουηδία και Φινλανδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider