Δύο προτάσεις για το νέο όνομα του κόμματος στην εσωκομματική ψηφοφορία του ΚΙΝΑΛ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο προτάσεις για το νέο όνομα του κόμματος στην εσωκομματική ψηφοφορία του ΚΙΝΑΛ
Αυτά τα δύο ονόματα θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο, τα οποία προτείνει η νέα ηγεσία, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Τις ονομασίες Κίνημα Αλλαγής και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με τα ανάλογα σήματα, το ρόδο και τον πράσινο ήλιο, να τις συνοδεύεουν, καλούνται να επιλέξουν για το όνομα του κόμματος όσοι πάρουν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, την Κυριακή 8 Μαϊου.

Αυτά τα δύο ονόματα θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο, τα οποία προτείνει η νέα ηγεσία, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο. Η τελική πρόταση διαμορφώθηκε μετά από συνεχείς συσκέψεις, τις τελευταίες ημέρες, στη Χαριλάου Τρικούπη, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπου εξετάστηκαν τα πολιτικά και νομικά πλεονεκτήματα κάθε ονομασίας, ενώ απορρίφθηκαν προτάσεις όπως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που είχαν δει το φώς της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό.

Πρωτοβουλία για τη Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση

Kάθε όνομα που εμπεριέχει την ονομασία Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει στο εσωκομματικό δημοψήφισμα την Κυριακή, 8 Μαϊου, η «Πρωτοβουλία για τη Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση», που αποτελείται από την Ανανεωτική Αριστερά, τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωσή τους, στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος για τον τίτλο του κοινού φορέα, η Πρωτοβουλία υποστηρίζει ότι κάθε όνομα το οποίο περιλαμβάνει το «Κίνημα Αλλαγής» αποτελεί την καλύτερη λύση για τον χώρο. Θεωρούν, δε, πως πρόκειται για ονομασία που αποτυπώνει τη συμπαράταξη των ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, όπως δρομολογήθηκε από το 2015 και το 2017.

Η λεγόμενη τρίτη συνιστώσα στο Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως «κοινός στόχος όλων μας είναι μία ανανεωμένη παράταξη ευθύνης, ικανή να εμπνεύσει, να συσπειρώσει και να αποτελέσει τον νέο πόλο εξουσίας, με δική της πρόταση διακυβέρνησης στη βάση των αρχών της Σοσιαλδημοκρατίας».

Επίσης, καλεί σε προσέλευση και συμμετοχή στις κάλπες στις 8 Μαΐου για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών καθώς και συνέδρων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Εσωκομματική ψηφοφορία την Κυριακή - Η τελική κατανομή των συνέδρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider