Επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην εμπόλεμη Ουκρανία - 8 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Ντονμπάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην εμπόλεμη Ουκρανία - 8 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Ντονμπάς
Συμπληρώνονται 2 μήνες από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν, θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή την πρώτη επίσκεψη υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων στην Ουκρανία, ανήμερα της συμπλήρωσης 2 μηνών από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στη χώρα.

Σε χθεσινό μήνυμα του, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε πως αναμένει συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις επαφές που θα έχει με τους αξιωματούχους των ΗΠΑ, «συγκεκριμένα πράγματα και συγκεκριμένα όπλα», όπως ανέφερε ο Ζελένσκι.

Στο πεδίο των μαχών, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στο Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κυβερνήτη της επαρχίας Σερχίι Γκαϊντάι.

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, δήλωσε σήμερα ότι ένας 48χρονος άνδρας σκοτώθηκε στη διάρκεια βομβαρδισμών τη νύκτα.

Εξάλλου, σύμφωνα με την τακτική ενημέρωση του υπουρείου Άμυνας της Βρετανίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απωθήσει αυτή την εβδομάδα πολλές ρωσικές επιθέσεις στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία κατάφερε να καταλάβει κάποιες περιοχές, η αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων είναι ισχυρή σε όλους τους άξονες.

«Το χαμηλό ρωσικό ηθικό και ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτει (ο ρωσικός στρατός) για να ανασυνταχθεί, να επανεξοπλιστεί και να αναδιοργανωθεί πριν τις επιθέσεις πιθανόν να περιορίζουν την αποτελεσματικότητα του στις μάχες», εκτίμησε το βρετανικό υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider