Πολιτική | Ελλάδα
15-12-2021 | 09:23

Θεοδωρικάκος για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Υπάρχουν «πυρήνες» σε όλη την Ελλάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Υπάρχουν «πυρήνες» σε όλη την Ελλάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Παράλογο και παράνομο» χαρακτήρισε  τα όσα έγιναν στην Πιερία, υπό τον μανδύα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και τόνισε πως,«για αυτό και διώκονται οι δράστες, που αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αρπαγή».

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Τετάρτης ο κ. Θεοδωρικάκος, δήλωσε πως οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση «δεν ήταν από την Πιερία, μόνο 3 στους 11 ήταν από την Πιερία, οι άλλοι ήταν από άλλες περιοχές, πχ. από την Βέροια. Αυτό έχει την μορφή οργάνωσης, γι’  αυτό και γίνεται έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση».

«Γίνονται έρευνες και για άλλες περιπτώσεις, αντίστοιχες, ανά την Ελλάδα. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου, όμως παράνομες πράξεις και μάλιστα που αφορούν την υγεία των πολιτών, θα αντιμετωπίζονται βάσει του νόμου. Υπάρχει έρευνα και εισαγγελική παραγγελία για το εάν μιλάμε για οργάνωση και δεν θέλω να την προκαταλάβω», είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Έχουμε υψώσει τείχος με απόλυτη αποφασιστικότητα απέναντι σε όλα αυτά. Τα παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή, αλλά έχουμε την δική μας στρατηγική και παρεμβαίνουμε όταν πρέπει. Επειδή η Αστυνομία έκανε την δουλειά της με άριστο τρόπο προχθές, έκανε την δικογραφία για την αρπαγή, αυτοί οι πολίτες διώχθηκαν για κακούργημα και τρεις από αυτούς πήγαν στην φυλακή», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε με νόημα πως «η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της. Θέλω να πω στους πολίτες πως οι κρατικές Αρχές έχουν πλήρη εικόνα, κάνουν με πολύ καλό τρόπο την δουλειά τους και θα προστατεύσουν την κοινωνία από τέτοιες παράλογες και παράνομες ενέργειες», τονίζοντας πως «υπάρχουν και άλλοι πυρήνες σε όλη την χώρα, κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής και στην βόρεια Ελλάδα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «δεν θα επαναληφθούν τα ακροδεξιά φαινόμενα του παρελθόντος, που οδήγησαν στην απόληξη της Χρυσής Αυγή, την οποία η Νέα Δημοκρατία οδήγησε στο δικαστήριο και στην φυλακή. Το 2021 δεν είναι 2012 και δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Επίθεση κι απαγωγή με χειροπέδες σε διευθυντή σχολείου - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Θεοδωρικάκος: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό το παρακράτος της παράνοιας