Γεωργιάδης: Ορθή και επιβεβλημένη η απόφαση διαγραφής Μπογδάνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Ορθή και επιβεβλημένη η απόφαση διαγραφής Μπογδάνου
«Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια, συγκεκριμένα, να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή σε ρεύμα και φυσικό αέριο, η κυβέρνηση με μέτρα θα απορροφήσει τις αυξήσεις για το μέσο νοικοκυριό. Όσον αφορά στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αυτό θα είναι για όλους, για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό θα αφορά τους δικαιούχους», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια, συγκεκριμένα, να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή σε ρεύμα και φυσικό αέριο, η κυβέρνηση με μέτρα θα απορροφήσει τις αυξήσεις για το μέσο νοικοκυριό. Όσον αφορά στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αυτό θα είναι για όλους, για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό θα αφορά τους δικαιούχους», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ, εξηγώντας ότι χρειάζεται προσοχή ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον πληθωρισμό.

Δουλεύουμε με σύνεση, αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας, είπε και ανέφερε ότι το 2020 και ο το 2021 η Ελλάδα είχε μηδενικό πληθωρισμό.

Για τη γενικότερη παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τον αντίκτυπο στη χώρα συνέστησε να μην υπάρχει πανικός. Οι τιμές στα τρόφιμα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, δεν είναι υψηλότερες, πλην των καυσίμων και των νωπών φρούτων, είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι οι αλυσίδες τροφίμων μπορούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις στα ναύλα.

«Η ενέργεια είναι ειδική κατηγορία, δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε αύξηση σε ένα κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει την άλλη μέρα τα καταστήματα να αυξήσουν τις τιμές», είπε.

Ορθή και επιβεβλημένη η απόφαση διαγραφής Μπογδάνου από την Κ.Ο.

Ερωτηθείς για το θέμα της χθεσινής διαγραφής του Κ. Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με αφορμή τις αντικομμουνιστικές διατυπώσεις του στη Βουλή χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού, ορθή.

«Ο Μπογδάνος έκανε πολύ μεγάλο λάθος, παρά το ότι τον συμπαθώ και είναι φίλος μου, αποφάσισε να αλλάξει την ατζέντα για λόγους που δεν καταλαβαίνω. Την τελευταία φορά τον υποστήριξα για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί με λίστα με τα παιδιά. Όμως όταν είμαστε στην πολιτική φερόμαστε με υπευθυνότητα, καταλαβαίνουμε τη στιγμή, το χώρο και τον τρόπο, και ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος τα παραβίασε» είπε και πρόσθεσε πως αυτό που προέχει είναι «η ενίσχυση της Ελλάδος, η αμυντική μας θωράκιση, και αυτό πρέπει να συζητάμε και όχι ζητήματα ιστορικού ενδιαφέροντος», σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο διαγραφής από το κόμμα, είπε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και ο κ. Μπογδάνος πρέπει να καταλάβει ότι έκανε λάθος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider