Μηνύματα Μητσοτάκη: Ούτε lockdown, ούτε εκλογές - Τετάρτη ανακοινώσεις Πλεύρη

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηνύματα Μητσοτάκη: Ούτε lockdown, ούτε εκλογές - Τετάρτη ανακοινώσεις Πλεύρη
Ιδιαίτερα για την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο.

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέου lockdown, μετέφερε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ την Τετάρτη επίκεινται δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Εκτός από lockdown, o Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να ενταφιάσει οριστικά την εκλογολογία, ζητώντας από τους υπουργούς του να δουλεύουν περισσότερο και να προωθούν το κυβερνητικό έργο. «Ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου. Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους. Με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022» είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ιδιαίτερα για την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. «Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown. Την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους» υπογράμμισε.

Κατά την ομιλία του στη διαδικτυακή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημασία της ιστορικής σημασίας αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας η οποία πρόκειται να συζητηθεί στην Βουλή την Πέμπτη. «Πιστεύω ότι αξίζει να συγκρατήσουμε σύντομα δύο ακόμα στοιχεία αυτής της νέας Συμφωνίας: Πρώτον, ότι εκτός από το αμυντικό έχει και ένα θετικό οικονομικό αποτύπωμα, γιατί ενώ στοίχισε πολύ λιγότερο από τα ποσά της αρχικής προσφοράς, η προμήθεια αυτή μπορεί να υπηρετηθεί από τον δημοσιονομικό χώρο τον οποίο διαθέτουμε. Δηλαδή περισσότερο αξίζει και λιγότερο κοστίζει.

Και δεύτερον, φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο μίας μεγάλης πρωτοβουλίας της Ευρώπης του αύριο. Δίπλα στη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της ηπείρου θέτει το πρώτο θεμέλιο ώστε η αμυντική δυνατότητα της Ένωσης να αντιστοιχηθεί με την οικονομική της ισχύ. Ενώ παράλληλα απλώνει και την επιρροή του ΝΑΤΟ. Έτσι, η πατρίδα μας γίνεται στο εξής όχι μόνο δέκτης συμμαχικών εγγυήσεων αλλά και δυναμικός πάροχος ασφάλειας με προβολή στη Μεσόγειο και πέραν αυτής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider