Ελλάδα
13-09-2021 | 12:02

Οικονόμου για σχολεία: Απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης εκπαίδευση

Newsroom
Μοιράσου το
Οικονόμου για σχολεία: Απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης εκπαίδευση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Καλή και δημιουργική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ευχήθηκε σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τονίζοντας πως η δια ζώσης εκπαίδευση είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

«Η φυσική θέση των παιδιών μας είναι στα σχολεία τους μαζί με τους συμμαθητές τους», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: 

«Τα σχολεία μας ανοίγουν σήμερα και ανοίγουν με ασφάλεια. Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, μετά και την εμπειρία των προηγούμενων ετών, ότι η διά ζώσης εκπαίδευση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους. Η φυσική θέση των παιδιών μας είναι στα σχολεία τους μαζί με τους συμμαθητές τους.

Οι μαθητές σήκωσαν με επιτυχία ένα δυσανάλογο βάρος ως μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας και εκτός από ευγνωμοσύνη, τους χρωστάμε την καθημερινότητα τους πίσω. Είναι στο χέρι όλων μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά.

Το μέγεθος του διακυβεύματος είναι μεγάλο αλλά στα χέρια μας έχουμε και ένα μεγάλο «όπλο»: το εμβόλιο. Ένα δώρο του ανθρώπου στον άνθρωπο. Συνεισφέροντας μαζικά στον εμβολιασμό και τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, θα τα καταφέρουμε. 

Με υπομονή, συνεργασία και προθυμία θα μπορούμε να βλέπουμε καθημερινά τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο τους. 

Καλή και δημιουργική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Όμορφα σχολικά χρόνια στα πρωτάκια». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.