Πρώην Αμερικανός διπλωμάτης: Οι δασμοί των ΗΠΑ στην Κίνα βλάπτουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώην Αμερικανός διπλωμάτης: Οι δασμοί των ΗΠΑ στην Κίνα βλάπτουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις
«Οι υψηλότεροι δασμοί των ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα βλάπτουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές και θα ήταν «σοφό» να μειωθούν», δήλωσε την Πέμπτη ένας πρώην Αμερικανός διπλωμάτης και εμπορικός διαπραγματευτής.

«Οι υψηλότεροι δασμοί των ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα βλάπτουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές και θα ήταν «σοφό» να μειωθούν», δήλωσε την Πέμπτη ένας πρώην Αμερικανός διπλωμάτης και εμπορικός διαπραγματευτής στο CNBC.

Εάν και οι δύο χώρες μειώσουν τους δασμούς με εκατέρωθεν κινήσεις, η πολύπλευρη σχέση τους θα μπορούσε να βελτιωθεί, δήλωσε ο Frank Lavin, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Σιγκαπούρη και υφυπουργός Εμπορίου για το διεθνές εμπόριο.

Όπως δήλωσε στο CNBC μια «αμοιβαία μείωση» των δασμών θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τις μακροχρόνιες ανησυχίες σχετικά με τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας.

Ο Lavin ρωτήθηκε τι συμβουλή θα έδινε στην κυβέρνηση Μπάιντεν για την πολιτική της απέναντι στην Κίνα. «Θα έλεγα να μην απομακρυνθούμε από το ζήτημα, καθώς υπάρχουν αρκετά σοβαρά εμπορικά ζητήματα εκεί και νομίζω ότι πολλές επικρίσεις του προέδρου Τραμπ ήταν σωστές. Οπότε θα έλεγα να μην εγκαταλείψει η κυβέρνηση αυτή την ατζέντα», δήλωσε ο Lavin, τώρα διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της συμβουλευτικής Export Now , στο «Street Signs Asia» του CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider