Ελλάδα
04-06-2021 | 19:05

Παπανδρέου: Οικονομία και ανάπτυξη δεν υπάρχουν χωρίς την υγεία

Newsroom
Μοιράσου το
Παπανδρέου: Οικονομία και ανάπτυξη δεν υπάρχουν χωρίς την υγεία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Η πανδημία ανέδειξε ότι οικονομία και ανάπτυξη δεν υπάρχουν χωρίς την υγεία» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, στην διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράφο Χάρη Ιωάννου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Regional Growth Conferance, που συνδιοργανώνει η Εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αυτό το οποίο έδωσε τα πάντα και αναδείχθηκε ως βασικός μοχλός για τη θωράκιση έναντι της πανδημίας, όχι μόνο στη δική μας χώρα, αλλά και παγκοσμίως».

Ανέφερε ότι η πανδημία ανέδειξε πολλά, όπως ανισότητα στο χώρο της υγείας και της παιδείας, καθώς και την θετική αλλά και αρνητική χρήση της τεχνολογίας. Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, είπε ότι ενώ στην αρχή χειρίστηκε το θέμα ώριμα στην πορεία έγιναν λάθη.

Σαν λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι είναι η πράσινη ανάπτυξη. «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της χώρας μας με τον σωστό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα. Η πράσινη ανάπτυξη είναι μία νέα σχέση με την παραγωγική διαδικασία, που αντλεί από τις καλύτερες των παραδόσεων μας και όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι συνδεδεμένα και με την τουριστική ανάπτυξη» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι «πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη, δηλαδή να μην φορτωθούν το κόστος της μετάβασης η μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα στρώματα».

Η συζήτηση συνεχίστηκε με θέματα όπως η ενέργεια, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια στην σύγχρονη κοινωνία και οι επενδύσεις. Ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι χώρα που πρέπει να επενδύσει κάποιος. Τόνισε ότι εδώ υπάρχουν μυαλά και η χώρα έχει δυνατότητες να μπει στη νέα εποχή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.