Ελλάδα
31-03-2021 | 13:58

«Άνοιγμα» Γυμνασίων-Λυκείων με τεστ κατά προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς «έδειξε» ο πρωθυπουργός

Newsroom
Μοιράσου το
«Άνοιγμα» Γυμνασίων-Λυκείων με τεστ κατά προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς «έδειξε» ο πρωθυπουργός
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων τις επόμενες ημέρες με κατά προτεραιότητα self test «έδειξε» ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε πριν λίγο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε είναι απόφαση της κυβέρνησης τα self-tests, τα οποία «ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να τα παραλαμβάνουμε πια τις επόμενες μέρες», να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα των σχολείων πηγαίνει για μετά το λιανεμπόριο.

Τα τεστ προγραμματίζεται να δοθούν καταρχήν σε μαθητές των  μεγαλύτερων τάξεων  του Λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, και στους εργαζόμενους στα σχολεία. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης με τα τεστ θα δώσουμε στην  Επιτροπή (σ.σ. των λοιμωξιολόγων) ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα τα προμηθευτεί  τα λεγόμενα self-tests, τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, τα οποία μπορούν να γίνουν εύκολα από τον κάθε πολίτη στην ασφάλεια της οικίας του.

Ενθαρρυντικό νέο η ισορροπία σε εισαγωγές-εξιτήρια

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αναμένει σήμερα τις εισηγήσεις της Επιτροπής, οι οποίες θα λάβουν υπόψη από τη μία, τα επιδημιολογικά δεδομένα –τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά- και από την άλλη το γεγονός ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση του κόσμου και ότι τα μέτρα εκ των πραγμάτων δεν τηρούνται πλήρως, κάτι το οποίο συμβαίνει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Και θα κινηθούμε ανάλογα, αφού ακούσουμε τους ειδικούς, όπως το κάνουμε πάντα» διαβεβαίωσε.

Μάλιστα χαρακτήρισε  ενθαρρυντικό νέο,  το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες είδαμε μια ισορροπία στις εισαγωγές και στα εξιτήρια των νοσοκομείων της Αττικής.

Επανέλαβε ότι η διαδικασία του εμβολιασμού, η επιχείρηση «Ελευθερία», προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Και από τον Απρίλιο που θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας, θα μπορούμε πολύ πιο γρήγορα να χτίσουμε αυτό το τείχος της ανοσίας το οποίο τελικά θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Είναι μεγάλη χαρά όταν βλέπουμε τις εικόνες κυρίως των πιο ηλικιωμένων συμπολιτών μας, βέβαια κατεβαίνουν βδομάδα-βδομάδα οι ηλικίες των εμβολιασμένων, οι οποίοι πηγαίνουν, προσέρχονται να εμβολιαστούν και αποκτούν και οι ίδιοι αυτό το αίσθημα της ασφάλειας που θα τους επιτρέψει και αυτοί να ξαναπάρουν τον έλεγχο των ζωών τους, ανέφερε στην ΠτΔ. Πάντα όμως, το τονίζω, τηρώντας τα βασικά μέτρα προστασίας, τις μάσκες, τις κοινωνικές αποστάσεις, την αποφυγή των συγχρωτισμών, αυτά είναι μέτρα τα οποία και όταν αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε πιο κανονικούς ρυθμούς, σίγουρα θα εξακολουθούν να μας συνοδεύουν μέχρι να φτάσουμε να έχουμε εμβολιάσει άνω του 50% των συμπολιτών μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.