Ελλάδα
09-02-2021 | 10:18

Γεωργιάδης: Το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση, η αγορά έχει τηρήσει τα μέτρα

Newsroom
Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση, η αγορά έχει τηρήσει τα μέτρα

«Αν ο υπουργός της Υγείας που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας και είναι πυκνοκατοικημένη και εάν ξεφύγει η πανδημία μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις.

Ωστόσο, τόνισε ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά και πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα πει γενικευμένο lockdown καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown, προσθέτοντας ότι κατά τη δική του γνώμη ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση.

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός (Κικίλιας), τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι».

Aφού γίνει η εισήγηση θα γίνει συζήτηση και θα ανακοινωθούν τα μέτρα, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα είναι καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα και εικόνα που δεν είναι σωστή, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να λέει διάφορα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.