Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα στην πράξη

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα στην πράξη
Μετά από μια μακρά μάχη με την πανδημία, η Ελλάδα στέλνει πλέον ένα ηχηρό μήνυμα ότι κατα-φέρνει να κερδίσει ξανά την Ελευθερία της.

Μετά από μια μακρά μάχη με την πανδημία, η Ελλάδα στέλνει πλέον ένα ηχηρό μήνυμα ότι καταφέρνει να κερδίσει ξανά την Ελευθερία της. Παρά τους περιορισμούς μιας μικρής χώρας, η Ελλάδα, με στοχοθεσία και συντονισμένη υλοποίηση δημοσίων πολιτικών κατάφερε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από πολλές και μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα με το υγειονομικό μέτωπο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να κρατήσει όρθιο των παραγωγικό μας ιστό και να διατηρήσει εισοδήματα και θέσεις εργασίας, προωθώντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που θα αγγίξει τα σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ.

Με την υποδειγματική εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού και τη σωστή διάθεση των self-test, η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει την οικονομία της και να κάνει το βήμα μπροστά. Η διαχείριση της κρίσης του σήμερα, είναι ωστόσο αλληλένδετη με τη σωστή ανασυγκρότηση της Ελλάδας του αύριο, την δημιουργία μιας οικονομίας ανοικτής, μιας κοινωνίας ανθεκτικής, ενός κράτους ευέλικτου.

Ο εκσυγχρονισμός του εγχώριου περιβάλλοντος εργασίας είναι μια από τις μεγάλες αναγκαιότητες της εποχής μετά την πανδημία. Το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα φέρει, τις προσεχείς ημέρες, στη Βουλή ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, έχει ακριβώς αυτό το σκοπό: την προώθηση γενναίων μεταρρυθμίσεων που αφενός θα προστατεύουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, αφετέρου θα ενδυναμώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, με σκοπό τη δημιουργία περισσότερων και ποιοτικότερων θέσεων εργασίας.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, συμβάλλει, επίσης, σημαντικά, στην προστασία και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών καθώς και στην ουσιαστική καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Η Κυβέρνηση προχωρά στην κύρωση της Σύμβασης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, υποχρεώνοντας τους εργοδότες να λαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων, δίνοντας στα θύματα το δικαίωμα να αποχωρούν από την εργασία τους εάν αντιμετωπίζουν απειλή και παράλληλα θωρακίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα έναντι πιθανής δυσμενούς μεταχείρισης.

Επιπλέον, καταπολεμάμε στην πράξη την ανεργία των γυναικών, ενισχύοντας τις προσλήψεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους. Καθιερώνουμε την άδεια πατρότητας, εξισορροπώντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των γονέων μέσα στην οικογένεια, εξαλείφοντας το φόβο των επιχειρηματιών ότι οι εργαζόμενες μητέρες θα λείπουν μακρά χρονικά διαστήματα από την απασχόληση τους λόγω της άδειας λοχείας, και ανατρέποντας εντέλει το αντικίνητρο για την πρόσληψη γυναικών.

Με λίγα λόγια, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με τις πρωτοβουλίες που εντάσσονται στην αρμοδιότητα της Υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα, κλείνει οριστικά με τις μεγάλες εκκρεμότητες του ελληνικού εργασιακού δικαίου, όσον αφορά την αντιμετώπιση των εργαζόμενων γυναικών. Προωθεί την ισότητα, στην πράξη. Αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με την διεθνή πραγματικότητα του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Θάνατος Μάθιου Πέρι: Κάθειρξη 15 ετών στη «Βασίλισσα της κεταμίνης»

23:44

Τέμπη: Δεκτό το πρώτο αίτημα συγγενών για εξετάσεις σε εργαστήρια του εξωτερικού

23:31

Η Ουγγαρία θα αγοράσει έως και 10 μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες από τις ΗΠΑ

23:18

Relief rally στη Wall Street - Η καλύτερη ημέρα του Dow Jones εδώ και 1 έτος

23:05

Πετρέλαιο: Ημερήσιες απώλειες εξαετίας για WTΙ με φόντο τα «σύννεφα» στα Στενά του Ορμούζ

22:52

Το Μ. Σάββατο ο πρώτος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ με Ιράν - «Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ»

22:39

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 4,1 εκατ. ευρώ

22:26

Δένδιας: Προγραμματική συμφωνία με ΕΤΕπ για ενεργειακή αναβάθμιση στρατοπέδων

22:13

Πρόεδρος κοινοβουλίου Ιράν: 3 από τα 10 σημεία της συμφωνίας έχουν ήδη παραβιαστεί

22:00

«Πυρά» Τραμπ στο NATO και νέο ζήτημα αποχώρησης - «Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν»

21:47

Shell: «Ρίχνει» τις προβλέψεις για παραγωγή LNG, αλλά τα κέρδη από το πετρέλαιο θα είναι «σημαντικά υψηλότερα» το Q1

21:34

Σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων ο χρυσός με βλέμμα στην εκεχειρία

21:21

Πρακτικά Fed: Επιβεβαίωση για μία μείωση επιτοκίων φέτος - Η ανάγνωση για πόλεμο και δασμούς

21:08

Νετανιάχου: «Δεν είναι το τέλος του πολέμου - Το δάχτυλο παραμένει στη σκανδάλη»

20:55

Μητσοτάκης στο CNN: Η διεθνής κοινότητα δεν θα δεχτεί διόδια στα Στενά του Ορμούζ

20:42

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει μετά την εκεχειρία με το Ιράν»

20:26

Λευκός Οίκος: Tο σχέδιο 10 σημείων που δημοσίευσε το Ιράν δεν είναι αυτό που διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ

20:13

Παγκόσμιος αντίκτυπος για το ελληνικό «Age Ban» στα social media: Τα διεθνή δίκτυα για την πρωτοβουλία της Αθήνας

20:00

Μέση Ανατολή: Εκεχειρία σε «τεντωμένο σχοινί» - Η διαμεσολάβηση του Πακιστάν και το παρασκήνιο

19:56

Στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου τα διαγωνίσματα Προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων

19:45

Νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης από Meta - Στην κούρσα απέναντι σε Google και OpenAI

19:36

Prodea: Εκτίναξη για Adjusted EBITDA το 2025 - Πρόταση για συνολικό μέρισμα 420 εκατ. ευρώ

19:34

«Πάρτι» λόγω εκεχειρίας στις ευρωαγορές - Στο +7% ο ταξιδιωτικός κλάδος

19:19

Ουγγαρία: Ο Βανς καταδικάζει τα «σκανδαλώδη» σχόλια Ζελένσκι για τον Όρμπαν

19:13

Τραμπ: Ο Λίβανος δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν

19:03

Κουβέιτ: Καταστροφές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

18:52

Επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ: «Το παράθυρο ευκαιρίας δύο εβδομάδων πρέπει να αξιοποιηθεί»

18:45

Αυξήσεις φόρων 80% στα τσιγάρα με πάνω από 6 ευρώ το πακέτο στην Ελλάδα ίσως φέρει οδηγία της ΕΕ

18:32

Bwin: Πασχαλινές δράσεις με νόημα

18:19

Premia: Από 9 Απριλίου αρχίζει η διαπραγμάτευση των 150.000 νέων ομολογιών στο ΧΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider