Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα στην πράξη

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα στην πράξη
Μετά από μια μακρά μάχη με την πανδημία, η Ελλάδα στέλνει πλέον ένα ηχηρό μήνυμα ότι κατα-φέρνει να κερδίσει ξανά την Ελευθερία της.

Μετά από μια μακρά μάχη με την πανδημία, η Ελλάδα στέλνει πλέον ένα ηχηρό μήνυμα ότι καταφέρνει να κερδίσει ξανά την Ελευθερία της. Παρά τους περιορισμούς μιας μικρής χώρας, η Ελλάδα, με στοχοθεσία και συντονισμένη υλοποίηση δημοσίων πολιτικών κατάφερε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από πολλές και μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα με το υγειονομικό μέτωπο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να κρατήσει όρθιο των παραγωγικό μας ιστό και να διατηρήσει εισοδήματα και θέσεις εργασίας, προωθώντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που θα αγγίξει τα σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ.

Με την υποδειγματική εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού και τη σωστή διάθεση των self-test, η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει την οικονομία της και να κάνει το βήμα μπροστά. Η διαχείριση της κρίσης του σήμερα, είναι ωστόσο αλληλένδετη με τη σωστή ανασυγκρότηση της Ελλάδας του αύριο, την δημιουργία μιας οικονομίας ανοικτής, μιας κοινωνίας ανθεκτικής, ενός κράτους ευέλικτου.

Ο εκσυγχρονισμός του εγχώριου περιβάλλοντος εργασίας είναι μια από τις μεγάλες αναγκαιότητες της εποχής μετά την πανδημία. Το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα φέρει, τις προσεχείς ημέρες, στη Βουλή ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, έχει ακριβώς αυτό το σκοπό: την προώθηση γενναίων μεταρρυθμίσεων που αφενός θα προστατεύουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, αφετέρου θα ενδυναμώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, με σκοπό τη δημιουργία περισσότερων και ποιοτικότερων θέσεων εργασίας.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, συμβάλλει, επίσης, σημαντικά, στην προστασία και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών καθώς και στην ουσιαστική καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Η Κυβέρνηση προχωρά στην κύρωση της Σύμβασης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, υποχρεώνοντας τους εργοδότες να λαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων, δίνοντας στα θύματα το δικαίωμα να αποχωρούν από την εργασία τους εάν αντιμετωπίζουν απειλή και παράλληλα θωρακίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα έναντι πιθανής δυσμενούς μεταχείρισης.

Επιπλέον, καταπολεμάμε στην πράξη την ανεργία των γυναικών, ενισχύοντας τις προσλήψεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους. Καθιερώνουμε την άδεια πατρότητας, εξισορροπώντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των γονέων μέσα στην οικογένεια, εξαλείφοντας το φόβο των επιχειρηματιών ότι οι εργαζόμενες μητέρες θα λείπουν μακρά χρονικά διαστήματα από την απασχόληση τους λόγω της άδειας λοχείας, και ανατρέποντας εντέλει το αντικίνητρο για την πρόσληψη γυναικών.

Με λίγα λόγια, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με τις πρωτοβουλίες που εντάσσονται στην αρμοδιότητα της Υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα, κλείνει οριστικά με τις μεγάλες εκκρεμότητες του ελληνικού εργασιακού δικαίου, όσον αφορά την αντιμετώπιση των εργαζόμενων γυναικών. Προωθεί την ισότητα, στην πράξη. Αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με την διεθνή πραγματικότητα του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:01

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κόμιτο Καρύστου

15:58

Το επόμενο πλήγμα στις οικονομίες της Ευρώπης θα έρθει από την κλιματική αλλαγή

15:57

Χαλκιδική: Οι ζημιές σε υποδομές και δίκτυα από την πυρκαγιά στη Σίβηρη

15:57

Ο Τραμπ «ανακήρυξε» αμερικανικό έδαφος τα Στενά του Ορμούζ

15:52

Λειψυδρία: Πάνω από μισό δισ. ευρώ για έργα νερού στο νέο ΕΠΑ - Οι περιοχές όπου πέφτει το βάρος των επενδύσεων

15:51

Γερμανία: Εγκαινιάστηκε νέο κέντρο αφιερωμένο στην ασφάλεια από τα drones με φόντο τις εντάσεις με τη Μόσχα

15:45

Κατάρ: Ζητά συμφωνία Ομάν-Ιράν για το Ορμούζ για να ξεπαγώσουν οι διαπραγματεύσεις

15:39

Ανεβάζει στροφές για το Cybercab η Tesla

15:33

Ιράν: Ο Γαλιμπάφ μεταβαίνει στο Ιράκ για συνομιλίες με φόντο πιέσεις των ΗΠΑ

15:21

Η OpenAI παρουσιάζει το ChatGPT για εφήβους με γονικό έλεγχο και εκπαιδευτικές λειτουργίες

15:15

Yardeni: Κανένας πανικός ακόμη στα ομόλογα – Στο ραντάρ οι «bond vigilantes»

15:09

Λαβρόφ: «Ρωσία και Βόρεια Κορέα αγωνίζονται για μια νέα, δίκαιη παγκόσμια τάξη»

14:57

Η Συρία καταδίκασε σε θάνατο τον ξάδερφο του Άσαντ για εγκλήματα πολέμου

14:57

Η γερμανική βιομηχανία μεταναστεύει στην Ουγγαρία

14:48

Ταχιάος: «Μετράμε μέρες πλέον για τη λειτουργία του μετρό προς Καλαμαριά»

14:37

Μπέρναμ: «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει 100% να υποστηρίζει την Ουκρανία»

14:34

Eurostat: Ουραγός η Ελλάδα στις δαπάνες για την εκπαίδευση

14:29

ΗΠΑ κατά Ισραήλ για επιθέσεις στη Συρία: «Αχρείαστη κλιμάκωση»

14:18

Η ασφαλέστερη χώρα του κόσμου για το 2026 είναι στην Ευρώπη

14:09

Καίγεται ολοσχερώς αποστακτήριο στο Ρέθυμνο - Επιχειρούν 21 πυροσβέστες

13:59

Κίνα: Διώκεται ο πιο διάσημος κωμικός επειδή άλλαξε τους στίχους κομμουνιστικού τραγουδιού

13:59

Πυρκαγιά στην Κάρυστο - «Σηκώθηκαν» 5 εναέρια μέσα

13:56

Ιταλία: Λειτουργεί και πάλι κανονικά το αεροδρόμιο της Κατάνια

13:42

Λέιν (ΕΚΤ): Γύρω στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για το υπόλοιπο του 2026

13:34

Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με νέα μελέτη

13:27

Home Depot: Καθαρά κέρδη 4,77 δισ. δολαρίων το β' τρίμηνο - Επιβεβαίωση guidance

13:24

Σκέρτσος: «Ας γίνουμε όλοι και όλες πρεσβευτές ασφαλούς οδήγησης»

13:21

Στα 7 εκατ. ευρώ το νέο πρόγραμμα για συντηρήσεις και αναβαθμίσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

13:14

ΕΛΙΤΗΕ: Το γερασμένο κτιριακό απόθεμα αυξάνει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξιών και πυρκαγιών

13:09

Vendora: Από το Κουκάκι στην Ευρώπη


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider