Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα στην πράξη

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα στην πράξη
Μετά από μια μακρά μάχη με την πανδημία, η Ελλάδα στέλνει πλέον ένα ηχηρό μήνυμα ότι κατα-φέρνει να κερδίσει ξανά την Ελευθερία της.

Μετά από μια μακρά μάχη με την πανδημία, η Ελλάδα στέλνει πλέον ένα ηχηρό μήνυμα ότι καταφέρνει να κερδίσει ξανά την Ελευθερία της. Παρά τους περιορισμούς μιας μικρής χώρας, η Ελλάδα, με στοχοθεσία και συντονισμένη υλοποίηση δημοσίων πολιτικών κατάφερε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από πολλές και μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα με το υγειονομικό μέτωπο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να κρατήσει όρθιο των παραγωγικό μας ιστό και να διατηρήσει εισοδήματα και θέσεις εργασίας, προωθώντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που θα αγγίξει τα σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ.

Με την υποδειγματική εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού και τη σωστή διάθεση των self-test, η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει την οικονομία της και να κάνει το βήμα μπροστά. Η διαχείριση της κρίσης του σήμερα, είναι ωστόσο αλληλένδετη με τη σωστή ανασυγκρότηση της Ελλάδας του αύριο, την δημιουργία μιας οικονομίας ανοικτής, μιας κοινωνίας ανθεκτικής, ενός κράτους ευέλικτου.

Ο εκσυγχρονισμός του εγχώριου περιβάλλοντος εργασίας είναι μια από τις μεγάλες αναγκαιότητες της εποχής μετά την πανδημία. Το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα φέρει, τις προσεχείς ημέρες, στη Βουλή ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, έχει ακριβώς αυτό το σκοπό: την προώθηση γενναίων μεταρρυθμίσεων που αφενός θα προστατεύουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, αφετέρου θα ενδυναμώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, με σκοπό τη δημιουργία περισσότερων και ποιοτικότερων θέσεων εργασίας.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, συμβάλλει, επίσης, σημαντικά, στην προστασία και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών καθώς και στην ουσιαστική καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Η Κυβέρνηση προχωρά στην κύρωση της Σύμβασης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, υποχρεώνοντας τους εργοδότες να λαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων, δίνοντας στα θύματα το δικαίωμα να αποχωρούν από την εργασία τους εάν αντιμετωπίζουν απειλή και παράλληλα θωρακίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα έναντι πιθανής δυσμενούς μεταχείρισης.

Επιπλέον, καταπολεμάμε στην πράξη την ανεργία των γυναικών, ενισχύοντας τις προσλήψεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους. Καθιερώνουμε την άδεια πατρότητας, εξισορροπώντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των γονέων μέσα στην οικογένεια, εξαλείφοντας το φόβο των επιχειρηματιών ότι οι εργαζόμενες μητέρες θα λείπουν μακρά χρονικά διαστήματα από την απασχόληση τους λόγω της άδειας λοχείας, και ανατρέποντας εντέλει το αντικίνητρο για την πρόσληψη γυναικών.

Με λίγα λόγια, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με τις πρωτοβουλίες που εντάσσονται στην αρμοδιότητα της Υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα, κλείνει οριστικά με τις μεγάλες εκκρεμότητες του ελληνικού εργασιακού δικαίου, όσον αφορά την αντιμετώπιση των εργαζόμενων γυναικών. Προωθεί την ισότητα, στην πράξη. Αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με την διεθνή πραγματικότητα του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:35

Ισραήλ: Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε τη σορό ενός ομήρου από τη Γάζα

23:20

Ο Ερντογάν πρότεινε εκ νέου την Κωνσταντινούπολη για τις συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας

23:08

Κερδοφόρο «3x3» η Wall Street - Άνοδος πάνω από 660 μονάδες για Dow Jones

22:53

Στο στόχαστρο του FBI έξι Δημοκρατικοί - Καλούσαν για ανυπακοή στις εντολές της κυβέρνησης Τραμπ

22:34

Πτώση για το πετρέλαιο - «Βαρίδι» η πιθανή συμφωνία για το Ουκρανικό

22:18

Κεφαλογιάννης: Η κλιματική κρίση μετατρέπει όλη την Ευρώπη σε ενιαία ζώνη υψηλού κινδύνου

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2 εκατ. ευρώ

21:50

Βρετανία: Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη στο Λονδίνο

21:35

Κλήρωση Eurojackpot 25/11/25: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:28

Λάιεν: Θα αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία μέχρι να δεχτεί «μια αξιόπιστη πορεία προς την ειρήνη»

21:16

Νέοι κανόνες για τα διπλώματα οδήγησης: Τι ισχύει από σήμερα

21:04

Κέρδη για τον χρυσό - Ενισχύονται οι προσδοκίες για τα επιτόκια

20:56

Μητσοτάκης: Να δημιουργήσουμε ένα υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

20:49

Βραζιλία: Προβάδισμα Λούλα έναντι των πιθανών αντιπάλων του στις εκλογές του 2026

20:40

ΕΛΑΣ: Πάνω από 19.000 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας το 2025 - 47 συλλήψεις ημερησίως κατά μ.o.

20:34

Η Σουηδία ενισχύει την αντιαεροπορική της άμυνα

20:21

Ζελένσκι: Το Κίεβο είναι έτοιμο να προχωρήσει προς τα εμπρός με το ειρηνευτικό σχέδιο

20:06

Μακρόν στη «Συμμαχία των Προθύμων»: Υπάρχει μια ευκαιρία για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία

19:55

Yπ. Παιδείας: Ενεργοποιείται η χρηματοδότηση για την εγκατάσταση ατομικών σχολικών θυρίδων στα δημοτικά

19:49

Στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» συμμετείχε ο Κ. Μητσοτάκης

19:35

Βρυξέλλες για Ελλάδα: Ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, πιθανά βαρίδια λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΤΑΔ

19:22

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο επίκεντρο η Fed

19:21

Στάρμερ: Βρετανία και ΕΕ θα προχωρήσουν στο θέμα των παγωμένων ρωσικών assets

19:08

Ακρίτας: Από 26 Νοεμβρίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές

19:02

Συνομιλίες στην Αίγυπτο για τη β' φάση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

18:54

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι μονόδρομος να βάλουμε τάξη στα πράγματα

18:50

Στο Μουσείο της Ακρόπολης για εκδήλωση του υπ. Τουρισμού αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

18:47

Στάρμερ: Η Βρετανία θα στείλει περισσότερους πυραύλους για την άμυνα της Ουκρανίας

18:42

Αισιοδοξία Τραμπ για Ουκρανία: «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» - Στέλνει τον Γουίτκοφ στη Μόσχα

18:34

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Αναστολή αδειών και χρηματικά πρόστιμα σε τρεις φορείς πιστοποίησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider