Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα στην πράξη

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα στην πράξη
Μετά από μια μακρά μάχη με την πανδημία, η Ελλάδα στέλνει πλέον ένα ηχηρό μήνυμα ότι κατα-φέρνει να κερδίσει ξανά την Ελευθερία της.

Μετά από μια μακρά μάχη με την πανδημία, η Ελλάδα στέλνει πλέον ένα ηχηρό μήνυμα ότι καταφέρνει να κερδίσει ξανά την Ελευθερία της. Παρά τους περιορισμούς μιας μικρής χώρας, η Ελλάδα, με στοχοθεσία και συντονισμένη υλοποίηση δημοσίων πολιτικών κατάφερε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από πολλές και μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα με το υγειονομικό μέτωπο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να κρατήσει όρθιο των παραγωγικό μας ιστό και να διατηρήσει εισοδήματα και θέσεις εργασίας, προωθώντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που θα αγγίξει τα σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ.

Με την υποδειγματική εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού και τη σωστή διάθεση των self-test, η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει την οικονομία της και να κάνει το βήμα μπροστά. Η διαχείριση της κρίσης του σήμερα, είναι ωστόσο αλληλένδετη με τη σωστή ανασυγκρότηση της Ελλάδας του αύριο, την δημιουργία μιας οικονομίας ανοικτής, μιας κοινωνίας ανθεκτικής, ενός κράτους ευέλικτου.

Ο εκσυγχρονισμός του εγχώριου περιβάλλοντος εργασίας είναι μια από τις μεγάλες αναγκαιότητες της εποχής μετά την πανδημία. Το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα φέρει, τις προσεχείς ημέρες, στη Βουλή ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, έχει ακριβώς αυτό το σκοπό: την προώθηση γενναίων μεταρρυθμίσεων που αφενός θα προστατεύουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, αφετέρου θα ενδυναμώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, με σκοπό τη δημιουργία περισσότερων και ποιοτικότερων θέσεων εργασίας.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, συμβάλλει, επίσης, σημαντικά, στην προστασία και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών καθώς και στην ουσιαστική καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Η Κυβέρνηση προχωρά στην κύρωση της Σύμβασης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, υποχρεώνοντας τους εργοδότες να λαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων, δίνοντας στα θύματα το δικαίωμα να αποχωρούν από την εργασία τους εάν αντιμετωπίζουν απειλή και παράλληλα θωρακίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα έναντι πιθανής δυσμενούς μεταχείρισης.

Επιπλέον, καταπολεμάμε στην πράξη την ανεργία των γυναικών, ενισχύοντας τις προσλήψεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους. Καθιερώνουμε την άδεια πατρότητας, εξισορροπώντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των γονέων μέσα στην οικογένεια, εξαλείφοντας το φόβο των επιχειρηματιών ότι οι εργαζόμενες μητέρες θα λείπουν μακρά χρονικά διαστήματα από την απασχόληση τους λόγω της άδειας λοχείας, και ανατρέποντας εντέλει το αντικίνητρο για την πρόσληψη γυναικών.

Με λίγα λόγια, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με τις πρωτοβουλίες που εντάσσονται στην αρμοδιότητα της Υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα, κλείνει οριστικά με τις μεγάλες εκκρεμότητες του ελληνικού εργασιακού δικαίου, όσον αφορά την αντιμετώπιση των εργαζόμενων γυναικών. Προωθεί την ισότητα, στην πράξη. Αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με την διεθνή πραγματικότητα του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:58

Ταμείο Καινοτομίας: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για πρόσβαση σε νέα φάρμακα και θεραπείες

22:45

Δύο στους τρεις Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει γιατί γίνεται πόλεμος στο Ιράν

22:37

«Το ΝΑΤΟ ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο σήμερα», λέει η Καναδή ΥΠΕΞ

22:21

Νέα άνοδος σχεδόν 3% για πετρέλαιο δια στόματος Τραμπ

22:05

Αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» έκανε αεροσκάφος της Lufthansa

21:53

Χανταϊός: Απέπλευσε από την Τενερίφη το MV Hondius μετά την απομάκρυνση των τελευταίων επιβατών

21:42

Τσίπρας: «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη αλλά να τον νικήσουμε»

21:29

Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να τερματίσει τον πόλεμο»

21:20

ΥπΑΑΤ: Αποζημιώσεις άνω των 210 εκατ. ευρώ για κτηνοτροφία - Κανονικά τα έργα ΣΔΙΤ

21:11

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει επανέναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

20:59

Ο Τραμπ σκέφτεται να κάνει τη Βενεζουέλα 51η πολιτεία των ΗΠΑ

20:47

Η ατζέντα των συνομιλιών Τραμπ - Σι στο Πεκίνο

20:38

ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο

20:33

Κάλας: «Δεν βρισκόμαστε σε στάδιο συζητήσεων με τη Ρωσία»

20:25

Ο Τραμπ θέλει να ανασταλεί προσωρινά ο φόρος βενζίνης

20:17

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφιο προβάδισμα για ΝΔ - Τα ποσοστά Καρυστιανού και Τσίπρα

20:13

Τεράστια «τρύπα» στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου

20:08

Χανταϊός: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Το πιο αυστηρό πρωτόκολλο τηρεί η Ελλάδα

19:58

ElvalHalcor: Από 26 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή

19:48

Προειδοποίηση Saudi Aramco για επικίνδυνη μείωση στα αποθέματα καυσίμων

19:38

Δωρεά 90 οχημάτων από τον Όμιλο ΔΕΗ στην Άμεση Δράση Αττικής

19:26

Μασκ, Κουκ και κορυφαία εταιρικά στελέχη προσκλήθηκαν να συνοδεύσουν τον Τραμπ στην Κίνα

19:24

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαρίδι» οι αμυντικοί τίτλοι

19:19

Κορυφώνεται σήμερα η μεταφορά αφρικανικής σκόνης - Ποιες περιοχές επιβαρύνονται

19:10

Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων

19:01

Quantum Motion: Συγκέντρωσε 160 εκατ. δολάρια για κβαντικούς υπολογιστές με τσιπ πυριτίου

18:52

Κεραμέως: Επαγγελματικές ευκαιρίες και φορολογικά κίνητρα για να επιστρέψουν οι Έλληνες του εξωτερικού

18:40

Πρώτη δόση 9 δισ. ευρώ εντός Ιουνίου από ΕΕ στην Ουκρανία

18:28

Ο Στάρμερ θέλει να κρατικοποιήσει την British Steel

18:25

Λεκκός (Τρ. Πειραιώς): Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider