Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα στην πράξη

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα στην πράξη
Μετά από μια μακρά μάχη με την πανδημία, η Ελλάδα στέλνει πλέον ένα ηχηρό μήνυμα ότι κατα-φέρνει να κερδίσει ξανά την Ελευθερία της.

Μετά από μια μακρά μάχη με την πανδημία, η Ελλάδα στέλνει πλέον ένα ηχηρό μήνυμα ότι καταφέρνει να κερδίσει ξανά την Ελευθερία της. Παρά τους περιορισμούς μιας μικρής χώρας, η Ελλάδα, με στοχοθεσία και συντονισμένη υλοποίηση δημοσίων πολιτικών κατάφερε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από πολλές και μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα με το υγειονομικό μέτωπο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να κρατήσει όρθιο των παραγωγικό μας ιστό και να διατηρήσει εισοδήματα και θέσεις εργασίας, προωθώντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που θα αγγίξει τα σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ.

Με την υποδειγματική εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού και τη σωστή διάθεση των self-test, η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει την οικονομία της και να κάνει το βήμα μπροστά. Η διαχείριση της κρίσης του σήμερα, είναι ωστόσο αλληλένδετη με τη σωστή ανασυγκρότηση της Ελλάδας του αύριο, την δημιουργία μιας οικονομίας ανοικτής, μιας κοινωνίας ανθεκτικής, ενός κράτους ευέλικτου.

Ο εκσυγχρονισμός του εγχώριου περιβάλλοντος εργασίας είναι μια από τις μεγάλες αναγκαιότητες της εποχής μετά την πανδημία. Το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα φέρει, τις προσεχείς ημέρες, στη Βουλή ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, έχει ακριβώς αυτό το σκοπό: την προώθηση γενναίων μεταρρυθμίσεων που αφενός θα προστατεύουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, αφετέρου θα ενδυναμώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, με σκοπό τη δημιουργία περισσότερων και ποιοτικότερων θέσεων εργασίας.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, συμβάλλει, επίσης, σημαντικά, στην προστασία και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών καθώς και στην ουσιαστική καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Η Κυβέρνηση προχωρά στην κύρωση της Σύμβασης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, υποχρεώνοντας τους εργοδότες να λαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων, δίνοντας στα θύματα το δικαίωμα να αποχωρούν από την εργασία τους εάν αντιμετωπίζουν απειλή και παράλληλα θωρακίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα έναντι πιθανής δυσμενούς μεταχείρισης.

Επιπλέον, καταπολεμάμε στην πράξη την ανεργία των γυναικών, ενισχύοντας τις προσλήψεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους. Καθιερώνουμε την άδεια πατρότητας, εξισορροπώντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των γονέων μέσα στην οικογένεια, εξαλείφοντας το φόβο των επιχειρηματιών ότι οι εργαζόμενες μητέρες θα λείπουν μακρά χρονικά διαστήματα από την απασχόληση τους λόγω της άδειας λοχείας, και ανατρέποντας εντέλει το αντικίνητρο για την πρόσληψη γυναικών.

Με λίγα λόγια, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με τις πρωτοβουλίες που εντάσσονται στην αρμοδιότητα της Υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα, κλείνει οριστικά με τις μεγάλες εκκρεμότητες του ελληνικού εργασιακού δικαίου, όσον αφορά την αντιμετώπιση των εργαζόμενων γυναικών. Προωθεί την ισότητα, στην πράξη. Αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με την διεθνή πραγματικότητα του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:42

Ο Τραμπ «δεν είναι σίγουρος»αν θα επιτρέψει στην Ουκρανία την παραγωγή πυραύλων Patriot

11:39

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων

11:34

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της οδηγίας για SLAPPs αγωγές

11:33

Νέο Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα: Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ για μια πιο ασφαλή Ελλάδα

11:31

ΓΓ Συντονισμού της Κυβέρνησης: «Θα απορροφηθούν όλα τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης»

11:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - Δούκα: Στο επίκεντρο τρέχοντα ζητήματα, όπως η καθαριότητα

11:28

Γαλλία: Η φωτιά στο Μπορντό έχει «περιοριστεί», επιστρέφουν οι κάτοικοι

11:20

Μαρινάκης: Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη της οικογένειας - Δεν ιδιωτικοποιείται το νερό

11:20

Ένταση και φωτιές στις φυλακές Κορυδαλλού: Κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας

11:19

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές μετά τις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των θαλάσσιων οδών

11:07

Η Shell πουλάει στην ουγγρική MOL θυγατρική της στην Κύπρο - Ως και 720 εκατ. δολάρια το deal

10:56

Γάζα: Τι προβλέπει η συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς

10:52

Ευρωαγορές: Σε τροχιά τέταρτου διαδοχικού μήνα κερδών - Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

10:50

Eldorado Gold: Ισχυρά οικονομικά και λειτουργικά αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο - Προχωρά το έργο των Σκουριών

10:48

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες στη Βοιωτία - Σε Θήβα και Ξηρονομή τα μέτωπα

10:38

ΥΠΑΑΤ: Ολοκληρώθηκε η ένταξη 446 έργων αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 242 εκατ. ευρώ

10:37

Συνεχίζουν με φόρα οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

10:13

Έκρηξη σε ορυχείο άνθρακα στο Πακιστάν, τουλάχιστον 34 νεκροί

10:08

ΕΣΠ: Αποτίμηση του πρώτου μήνα των θερινών εκπτώσεων - Η περιορισμένη αγοραστική δύναμη δοκιμάζει την αγορά

10:07

MIG: Στα 118 χιλ. ευρώ τα κέρδη μετά από φόρους

10:00

Ισπανία: Ο στρατός αναπτύσσεται στη Θέουτα μετά τη μαζική εισροή μεταναστών - Τουλάχιστον 18 νεκροί

09:59

Η BoJ διατηρεί τα επιτόκια στο 1% αλλά προειδοποιεί για άνοδο του πληθωρισμού

09:52

Μητσοτάκης: Αυξάνεται το αφορολόγητο για τα φιλοδωρήματα σε 6.000 ευρώ τον χρόνο

09:29

Revolut: Έγκριση της ΤτΕ για ελληνικό υποκατάστημα και IBAN - Ο Βασίλης Αμεράνης γενικός διευθυντής

09:17

Τι ταχύτητες έπιασε το Internet στην Ελλάδα το 2025

09:10

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ κατηγορεί για δημαγωγία την Ιταλία για την απειλή αναστολής της ζώνης Σένγκεν

08:54

Αύξηση 1001,1% στην κερδοφορία της Χήτος - Η άνοδος του τζίρου και οι επενδύσεις

08:50

Μ. Ανατολή: «Ιράν και ΗΠΑ διαπραγματεύονται με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης»

08:46

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Λήγει η υποβολή αιτήσεων

08:42

Δέχθηκε σχεδόν 1 εκατ. αιτήσεις εργασίας το 2025 - Απέρριψε το 99,9%


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider