Βρούτσης: Κανείς κάτω από τον κατώτατο μισθό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρούτσης: Κανείς κάτω από τον κατώτατο μισθό

Περίπου 240.000 συνταξιούχοι, θα δουν την Τρίτη (2/6) αυξήσεις στην επικουρική τους σύνταξη, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ενώ δήλωσε πως το Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη και τον Οκτώβριο οι δυο καταβολές αναδρομικών.

«Τον Οκτώβριο -Θεού θέλοντος και να πάνε όλα καλά, θα πληρώσουμε και τις δυο καταβολές αναδρομικών. Η μια είναι του επικουρικού που αφορά 8 μήνες, καθώς τώρα 2 Ιουνίου πληρώνουμε τη νέα επικουρική και είναι από 1-10-19 έως Ιούνιο 2020. Η άλλη θα είναι 12 μηνών, τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1-10-19 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η οι αυξήσεις αυτές δεν δίνονται «ξαφνικά και άκριτα» αλλά σε ευθυγράμμιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε και οι αποφάσεις του ΣτΕ.

«Ασφαλής» ο κατώτατος μισθός

Διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μειωθεί ο κατώτατος μισθός μέσω της εκ περιτροπής εργασίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας, εξήγησε ότι ο καθαρός μισθός θα είναι τα 550 ευρώ και με τις ασφαλιστικές εισφορές θα φτάνει στα 650 ευρώ μεικτά. Σε κάθε περίπτωση όπως είπε το το όριο είναι ο σημερινός κατώτατος μισθός. «Ο επιχειρηματίας ό,τι και σχήμα να επιλέξει ο εργαζόμενος προστατεύεται απόλυτα».

Για τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα SURE, ο κ. Βρούτσης είπε ότι κινείται οριζόντια σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και πως η τελική αναπλήρωση στον καθαρό μισθό, είναι από 83,5% έως 100%, στην περίπτωση του κατώτατου μισθού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider