Οικονομία | Ελλάδα
24-09-2018 | 16:40

Το Δεκέμβριο η απόφαση για την περικοπή των συντάξεων

Μοιράσου το
Το Δεκέμβριο η απόφαση για την περικοπή των συντάξεων

Μέχρι τις ημέρες των γιορτών, θα χρειαστεί να περιμένουν οι συνταξιούχοι για να μάθουν αν από 1/1/2019 θα δουν τις νέες περικοπές στις συντάξεις τους ή όχι. Μπορεί να πρόκειται βέβαια για ψηφισμένο μέτρο, όμως η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «μάχεται» για την μη εφαρμογή του με τους εταίρους.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να παρθεί, κατά τη διαδικασία εξέτασης του προσχεδίου του εθνικού προϋπολογισμού, πιθανότατα δηλαδή στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε ο τελευταίος, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους του Τύπου στις Βρυξέλλες ενόψει του Eurougroup της 1ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνεδρίασης, όμως δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο περιθώριό της.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης, οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Σχετικά με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, είπε πως «δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο» και ότι θα συζητηθεί όταν υπάρχει η «πλήρης εικόνα». «Η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.