Μπέσεντ: Ξεκινά επίσημα η αναζήτηση για τον διάδοχο του Πάουελ στη Fed

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπέσεντ: Ξεκινά επίσημα η αναζήτηση για τον διάδοχο του Πάουελ στη Fed
Σκοτ Μπέσεντ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Κριτική στο έργο της Fed άσκησε και ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ τονίζοντας πως: «έχουν γίνει κάποια μεγάλα λάθη στις προβλέψεις της για την οικονομία».

Την άποψή του ότι ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, θα πρέπει να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας όταν λήξει η θητεία του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, τονίζοντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σκοπεύει να τον «καρατομήσει».

«Παραδοσιακά, ο πρόεδρος της Fed αποχωρεί επίσης από τη θέση του επικεφαλής», τόνισε ο Μπέσεντ σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Τρίτη. «Υπάρχει ήδη μια επίσημη διαδικασία που ξεκινά σχετικά με τον εντοπισμό του υποψηφίου για την επόμενη προεδρία της Fed. Υπάρχουν πολλοί καλοί υποψήφιοι εντός και εκτός της Fed» πρόσθεσε.

«Όπως είπε ο Πρόεδρος Τραμπ, δεν επιδιώκει να απολύσει τον k. Πάουελ», συμπλήρωσε.

Ο Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει ο διάδοχος του Πάουελ να είναι κάποιος που τάσσεται υπέρ της μείωσης των επιτοκίων. Έχει επανειλημμένα επικρίνει τον πρόεδρο της Fed επειδή κρατά αμετάβλητα τα επιτόκια με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ανησυχούν ότι οι δασμοί της Ουάσινγκτον θα αναθερμάνουν τον πληθωρισμό.

Κριτική στο έργο της Fed άσκησε και ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ τονίζοντας πως: «έχουν γίνει κάποια μεγάλα λάθη στις προβλέψεις της για την οικονομία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προς ήπια αύξηση ο κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου - Τι αλλάζει σε Δώρο Πάσχα και επίδομα ανεργίας

Όταν ο πόλεμος συναντά τη λειψυδρία: Το νέο ρίσκο για Ευρώπη και Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ 2026: Nέα εκκαθαριστικά και πρώτη δόση έως 31 Μαρτίου για φόρους 2 δισ. ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider