ΓΣΕΒΕΕ: Οι ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος να επεκταθούν και στα επαγγελματικά τιμολόγια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΓΣΕΒΕΕ: Οι ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος να επεκταθούν και στα επαγγελματικά τιμολόγια
Επιστολής της ΓΣΕΒΕΕ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκη.

Να επεκταθούν και στα επαγγελματικά τιμολόγια οι ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος ζητά η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκη, αφενός για να μην βρεθούν - όπως αναφέρει - μπροστά στον κίνδυνο κλεισίματος χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφετέρου για να μην αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές τους.

Όπως αναφέρει, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και σε περιόδους επιδοτήσεων, υπήρξε υπέρμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους που όξυνε αφόρητα το πρόβλημα ρευστότητας - ειδικά των πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων. Προσθέτει ότι «για ενέργεια μία επιχείρηση εστίασης πλήρωσε κατά μέσο όρο (πρόσφατη έρευνα πεδίου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) το 2021: 9.000Euro, το 2022: 14.000Euro, το 2023: 17.500Euro το 2024: άγνωστο πόσα ευρώ θα κληθεί να πληρώσει εξαιτίας των πρόσφατων αυξήσεων που επιβάλει το καρτέλ ενέργειας».

Και καταλήγει: «Οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στις 17 Ιουλίου για τα νοικοκυριά, δημιούργησαν ελπίδες για συγκράτηση των τιμολογίων, έτσι ώστε να μην φτάσουν οι πολίτες να πληρώσουν την αισχροκέρδεια των ενεργειακών εταιριών, Οι ευνοϊκές διατάξεις πρέπει να επεκταθούν και στα επαγγελματικά τιμολόγια! Η συμπερίληψη των μικρομεσαίων επιβάλλεται επειδή κι αυτοί, όπως τα νοικοκυριά, καλούνται εντελώς αδικαιολόγητα να πληρώσουν κόστη για τα οποία δεν ήταν ενήμεροι, ούτε τα προκάλεσαν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider