Pimco: Πολύ νωρίς να κηρύξουμε τη νίκη εναντίον του πληθωρισμού ή της ύφεσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pimco: Πολύ νωρίς να κηρύξουμε τη νίκη εναντίον του πληθωρισμού ή της ύφεσης
Είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί η νίκη εναντίον του πληθωρισμού με τους κινδύνους της ύφεσης να παραμένουν, υποστηρίζει η PIMCO.

Είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί η νίκη εναντίον του πληθωρισμού ενώ την ίδια στιγμή οι κίνδυνοι της ύφεσης παραμένουν, υποστηρίζει η PIMCΟ, παρά τις προσδοκίες της αγοράς για την υποτιθέμενη ομαλή προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας, την ώρα που η Fed σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές των επιτοκίων μέσα στη νέα χρονιά.

Σε σημείωμά της η εταιρεία διαχείρισης ομολόγων αναφέρει πως περιμένει τα ομόλογα να αποδώσουν καλύτερα από τις μετοχές το 2024 αν υπάρξει ύφεση και δεδομένου πως έχουν ξεκινήσει να έχουν υψηλές αποδόσεις, θα παρέχουν ένα μαξιλάρι σε περίπτωση εκ νέου επιτάχυνσης του πληθωρισμού.

Οι αναλυτές της Pimco εκτιμούν πως μετά το ράλι των αποδόσεων των ομολόγων στα τέλη του 2023, οι αγορές φαίνεται να προεξοφλούν μια ήπια προσγείωση και ενδεχομένως να υποτιμούν τόσο τους ανοδικούς, όσο και τους καθοδικούς κινδύνους, ενώ εκτιμούν πως οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα κατεβάσουν ταχύτητα και θα κινηθούν προς τη στασιμότητα ή μια ήπια συρρίκνωση, μετά την ανθεκτικότητα που επέδειξαν το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπιες απώλειες στην Wall Street μετά την «αδύναμη» πρόβλεψη της Samsung

ΗΠΑ: Μείωση 2% για το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο τον Νοέμβριο

Τουρκία: Επενδυτικό «σαφάρι» της Κεντρικής Τράπεζας στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider