Ευρωβαρόμετρο: Το ευρώ και ο μηχανισμός ανάκαμψης εξακολουθούν να απολαμβάνουν ευρεία δημόσια στήριξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωβαρόμετρο: Το ευρώ και ο μηχανισμός ανάκαμψης εξακολουθούν να απολαμβάνουν ευρεία δημόσια στήριξη
Το 79% όσων απάντησαν πιστεύει ότι το ευρώ είναι καλό για την ΕΕ και το 69% πιστεύει ότι είναι καλό για τη χώρα τους. 

Η δημόσια στήριξη για το ευρώ παραμένει πολύ ισχυρή, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δείχνει ότι το 79% όσων απάντησαν πιστεύει ότι το ευρώ είναι καλό για την ΕΕ και το 69% πιστεύει ότι είναι καλό για τη χώρα τους.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα δείχνουν υψηλό επίπεδο στήριξης του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, του μέσου που βρίσκεται στο επίκεντρο του NextGenerationEU. Η μεγάλη πλειονότητα όσων απάντησαν (70%) υποστηρίζει την ιδέα ενός σχεδίου ανάκαμψης που θα στηρίζει όλα τα κράτη μέλη, υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιήσουν πράσινες, ψηφιακές και κοινωνικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.

Η έρευνα συγκέντρωσε επίσης τις απόψεις των πολιτών για θέματα που σχετίζονται με τα κέρματα και τα τραπεζογραμμάτια του ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα, το 66% όσων απάντησαν τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των κερμάτων του 1 και των 2 λεπτών, ποσοστό που καταδεικνύει υψηλό και σταθερό επίπεδο στήριξης, με την απόλυτη πλειοψηφία σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης να υποστηρίζει την εν λόγω κατάργηση.

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου διεξήχθη μέσω συνεντεύξεων με πάνω από 18.600 άτομα από τα 19 κράτη μέλη της ευρωζώνης, μεταξύ 2 και 9 Οκτωβρίου 2023. Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Αίτημα για τρίτη δόση δανείου 1,8 δισ. ευρώ υπέβαλε η Αθήνα

Κομισιόν: Απόσυρση ενεργειακών μέτρων και συνετά δημοσιονομικά - «Καμπανάκι» για Γαλλία

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider