Corriere della Sera: Η ΕΚΤ ετοιμάζει επιστολή στην Ιταλία για τον τραπεζικό φόρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Corriere della Sera: Η ΕΚΤ ετοιμάζει επιστολή στην Ιταλία για τον τραπεζικό φόρο
Ο φόρος κινδυνεύει να αποδυναμώσει τις τράπεζες της Ιταλίας και την οικονομία της γενικότερα, αναφέρει η ΕΚΤ στην επιστολή.

Επιστολή προς την Ιταλία ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), προκειμένου να εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τον απροσδόκητο φόρο της κυβέρνησης στα κέρδη των τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera.

Η επιστολή θα εστιάζει στο γεγονός ότι η Ρώμη ανακοίνωσε τον φόρο την περασμένη εβδομάδα χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει ούτε την κεντρική τράπεζα της Ιταλίας αλλά ούτε και την ΕΚΤ, όπως υποχρεούται να κάνει βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει πηγές.

Ο φόρος κινδυνεύει να αποδυναμώσει τις τράπεζες της Ιταλίας και την οικονομία της γενικότερα, αναφέρει η ΕΚΤ στην επιστολή που αναμένεται να αποσταλεί το αργότερο εντός «μερικών εβδομάδων».

Η Ιταλία αιφνιδίασε τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνοντας φόρο 40% στα υπερκέρδη των τραπεζών, εξανεμίζοντας κεφαλαιοποίηση 10 δισ. δολ. από τις τράπεζες της χώρας. Αργότερα, η κυβέρνηση υπαναχώρησε εν μέρει, σημειώνοντας ότι ο νέος φόρος επί των επιπλέον κερδών των ιταλικών τραπεζών, που εισήχθη θα ευθυγραμμίζεται με τον ευρωπαϊκό κανονισμό που αφορά τη φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών (windfall profits).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βίαιη πτώση του bitcoin - Πιθανός υπεύθυνος ο Έλον Μασκ

Βρετανία: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο, λόγω βροχών

Evergrande: Η κινεζική εταιρεία ακινήτων κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider