JP Morgan, Morgan Stanley, Citi: «Ψαλίδι» στην ανάπτυξη της Κίνας, μετά από τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan, Morgan Stanley, Citi: «Ψαλίδι» στην ανάπτυξη της Κίνας, μετά από τα στοιχεία για το ΑΕΠ
Το ΑΕΠ της Κίνας θα «τρέξει« με ρυθμό 5% για το τρέχον έτος έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 5,5% στο σύνολο του 2023.

Τελευταία ενημέρωση: 12:54

Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την πορεία της κινεζικής οικονομίας εντός του 2023 προχώρησαν τη Δευτέρα οι μεγάλοι τραπεζικοί οίκοι, μετά από τις ανακοινώσεις για το ΑΕΠ της ασιατικής χώρας κατά το β' τρίμηνο που κινήθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η JP Morgan εκτιμά πως το ΑΕΠ της Κίνας θα «τρέξει» με ρυθμό 5% για το τρέχον έτος έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 5,5% στο σύνολο του 2023.

Σε παρόμοια υποβάθμιση των προοπτικών της κινεζικής οικονομίας προχώρησε και η Citi, αναμένοντας πλέον ανάπτυξη 5% για την ασιατική χώρα έναντι 5,5% προηγουμένως.

Ακόμα, η Morgan Stanley «έκοψε» στο 5% την εκτίμηση για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας για το 2023, έναντι του 5,7% προηγουμένως.

Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο ανακοίνωσε ετήσια ανάπτυξη 6,3% στο β' τρίμηνο έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για ανάπτυξη 7,1%.

Το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων Κινέζων – στο ηλικιακό φάσμα μεταξύ των 16 και των 24 ετών στα αστικά κέντρα – έσπασε για άλλον έναν μήνα ρεκόρ τον Ιούνιο, φθάνοντας το 21,3%.

Οι πωλήσεις λιανικής, ο κυριότερος δείκτης της κατανάλωσης των νοικοκυριών, γνώρισε τον Ιούνιο νέα επιβράδυνση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την κινεζική εθνική στατιστική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Στο 6,7% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός του Ιουνίου - «Φωτιά» οι τιμές των τροφίμων

Τεχνητή Νοημοσύνη: Παρά την αξία του 1 τρισ. δολαρίων, μπορεί να αποδειχθεί «η μεγαλύτερη φούσκα» όλων των εποχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider