Κίνα: Κατά 3,7% αυξήθηκαν οι εξαγωγές στο α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Κατά 3,7% αυξήθηκαν οι εξαγωγές στο α' εξάμηνο
Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας διατήρησε ένα σταθερό ρυθμό ανάπτυξης με καλύτερη δομή και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας διατήρησε ένα σταθερό ρυθμό ανάπτυξης με καλύτερη δομή και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους στο πρώτο εξάμηνο του 2023, αντιστεκόμενο στις προκλήσεις που προκάλεσε η αργή πορεία της οικονομικής ανάκαμψης σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κλιμακούμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, αλλά και η μείωση της ζήτησης προϊόντων από τις ξένες αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Οι συνολικές εισαγωγές και εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 2,1% στα 20,1 τρισεκατομμύρια γουάν (2,50 τρισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας (GAC).

Είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία, ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας ξεπέρασε τα 20 τρισεκατομμύρια γουάν (2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ) στην περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της GAC.

Οι εξαγωγές κατέγραψαν ετήσια αύξηση 3,7% στα 11,46 τρισεκατομμύρια γουάν ( 1,43 τρισεκατομμύρια ευρώ) με τις εισαγωγές να καταγράφουν ετήσια μείωση κατά 0,1% στα 8,64 τρισεκατομμύρια γουάν (1,08 τρισεκατομμύρια ευρώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: «Καμπάνα» ΔΝΤ για εξασθένηση της οικονομικής ανάπτυξης

Κίνα: Το πρεσάρισμα του Πεκίνου έφερε απώλειες 1,1 τρισ. δολαρίων στους τεχνολογικούς κολοσσούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider